Kunststof kozijnen Burgum

Ben jij op zoek naar een topper voor jouw kunststof kozijnen in Burgum?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar Kunststof kozijnen Burgum verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het gaafste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Burgum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Burgum nodig?

Schakel direct hulp in

Kunststof kozijnen Burgum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 86 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Burgum gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Burgum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Heerenveen, Sneek en Leeuwarden bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Burgum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare kozijnspecialist in Burgum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije installatiebedrijf binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist uit Burgum vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste kozijnspecialist uit Burgum kan vinden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Burgum laten installeren

Het laten installeren van kunststof kozijnen in Burgum is niet iets wat je dagelijks laat uitvoeren. Daarom is het ook van waarde dat je een professional vindt die je kunststof kozijnen in Burgum kan plaatsen. Een expert hoeft niet per definitie prijzig te zijn, indien je maar weet waar je naar op zoek moet gaan.

Kies voor je kunststof kozijnen in Burgum niet onmiddellijk voor de eerste de beste. Het is beter om het uit te besteden aan een specialist die verstand van zaken heeft. Een sterkere vorm van verzekering en kwaliteit is bijna niet denkbaar. Je wilt logischerwijs vooral kunnen genieten van je nieuwe kunststof kozijnen in Burgum, in plaats van met zorgen of buikpijn achter te blijven.

Het installeren van kunststof kozijnen in Burgum is een ecologische investering in je woning. De kozijnen zijn onderhoudsarm, leveren een geweldige isolatie en gaan heel erg lang mee. Verder zijn kunststof kozijnen betaalbaar, waardoor het voor elk budget geschikt is. Ben je ook op zoek naar een expert voor je kunststof kozijnen in Burgum?

Op deze site lees je waarom kunststof kozijnen aanbrengen een slim idee is! Uiteraard krijg je ook meer inzicht in de kosten. Natuurlijk vindt je hier ook tips en lees je waar je op moet letten bij het vinden van een kozijnspecialist.

Liever andere kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook specialisten hiervoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kozijnen vervangen Burgum – waarom vervangende kozijnen aanleggen?

Niet iedereen weet exact wat de meerwaarde is van nieuwe raamkozijnen. Om je wat inzicht te geven in de diverse voordelen, zetten we een aantal zaken op een rij. Je wilt namelijk wel zeker weten waarom kozijnen vervangen in Burgum zo’n geschikte beslissing is. Het grootste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze bevorderlijk zijn voor de isolatie van je woonhuis. Vooral houten kozijnen in oudere huizen hebben door de jaren heen aanmerkelijk wat schade opgelopen. Door deze beschadiging is een huis vaak extra gevoelig voor waterschade en tocht. Met deze instroom van tocht zal je meer moeten stoken om het huis warm te krijgen. Het stoken tegen tocht en vocht is doorgaans zonde van je geld. Wegens de uitstekende isolatiewaarde van kunststof kozijnen blijven dit soort aanvullende kosten je bespaard. Zie het dan ook echt als een investering in je huis.

Maar er zijn nog meer voordelen wanneer je in Burgum je kozijnen laat vervangen. De algehele uitstraling van je huis gaat er vaak ook op vooruit. Voor jou als bewoner is dit uiteraard wel zo prettig, je wilt immers wel in een mooi huis kunnen wonen. Verder is het mogelijk dat de meerwaarde van de woning zal stijgen door het plaatsen van de nieuwe kozijnen. Bij een eventuele verkoop van de woning haal je je investering er dan doorgaans ook simpel weer uit. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Burgum dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Burgum – zelf installeren of uitbesteden?

Ben je zelf handig met het zelf aanpakken van klussen in huis, dan kun je misschien eigenhandig je kozijnen installeren in Burgum. Echter eigenlijk bevelen we je aan om het toch uit te besteden. Dit heeft een aantal argumenten, namelijk:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Ook loop je geen garantie mis wanneer je kiest voor de kozijnspecialist. Hierdoor ben je dus niet louter verzekerd van een karwei die top wordt verricht en er op het moment zelf top uit ziet, maar ben je ook verzekerd voor een toekomstige verandering waar je nog vele jaren plezier van gaat krijgen.

Een kozijnspecialist, het woord zegt het reeds, is de specialist op het gebied van de laatste ontwikkelingen in kozijnen, waardoor je constant het nieuwste aanbod kunt bekijken. Denk hierbij niet exclusief aan de kozijnen zelf maar ook aan tinten, bescherming en de manier van vastmaken. Het helpt dan als een expert met je meedenkt plus je adviseert, zodat je tot een fantastisch effect komt.

Op zoek naar kunststof kozijnen? Ga met een kozijnspecialist in gesprek! Dan weet je zeker dat je het beste resultaat krijgt en dat de bezigheden netjes worden uitgevoerd, zonder beschadigingen of slordige afwerking. Met een kozijnspecialist in de arm ontvang je sowieso garantie op de kozijnen, het werk en overige producten. Ga je zelf klussen, vervalt deze garantie vaak.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Burgum

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Burgum

Alvoor we in de gemiddelde tarieven duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed krijgen op de prijs. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen kosten. Welk type kozijn wil je bijvoorbeeld? Het type raam (bijv. kiep of een vast raam) is ook van invloed op de tarieven. Het soort kunststof en de ramen heeft uiteraard ook een invloed op de tarieven.

Laten we opnoemen welke zaken je aan moet denken die alsmede de prijs beïnvloeden:

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Hier kom je al voor in aanmerking als je twee energiebesparende maatregelen in huis hebt.

De gemiddelde prijzen voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) beginnen vanaf 350 euro, met ramen en het monteren van de kozijnen. Voor een kunststof kozijn bij een kiepraam (draairaam) van dezelfde afmetingen beginnen de prijzen vanaf 445 euro (tevens inclusief ramen en montage). Voor een valraam van 50×40 centimeter starten de kunststof kozijnen kosten rond de €285,-.

De prijzen van kunststof kozijnen in Burgum zijn onder meer afhankelijk van het soort beglazing en de montage. De montage van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost ongeveer €250,- (kozijn & montage) en de beglazing begint vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Hiermee gaat het om standaard HR++ beglazing. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de prijzen van kunststof kozijnen Burgum toch hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Besparen op kunststof kozijnen? De kunststof kozijnen bedragen zijn erg rendabel, helemaal vergeleken met materialen als staal of aluminium. Daarnaast bestaan er nog meerdere manieren om zoveel mogelijk op de prijzen te bezuinigen.

Zo koop jij goedkope kunststof kozijnen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Burgum in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Worden er subsidies beschikbaar voor de investering in kunststof kozijnen? Vooralsnog is er geen subsidie (landelijk). Je kunt echter wel een subsidie krijgen voor het plaatsen van isolatieglas. Een voorwaarde hiervoor is dat je ernaast nog investeert in minimaal één andere energiebesparende voorziening. Je kunt hierover meer vinden op rvo.nl

Je kunt ook checken of er in jouw regio (stad of provincie) een plaatselijke subsidie denkbaar is voor deze type energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Of dit in jouw woonplaats tevens het geval is, controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Burgum – je allereerste alternatief

Voor velen zijn houten kozijnen in Burgum een goed alternatief op kunststof kozijnen. Een natuurlijke soort kozijnen, zoals hout, is voor veel mensen zeer belangrijk. Er zijn niet veel overige grondstoffen die zo warm en sfeervol eruit zien dan dat hout doet. Maar er zijn nog alternatieve aspecten van belang bij de beslissing voor houten kozijnen in Burgum. We zullen hieronder de eigenschappen van houten kozijnen bespreken en je voorlichten over alle mogelijkheden.

We haalden het hierboven al aan: de warme en sfeervolle uitstraling. Maar hier kunnen we nog een schepje bovenop doen, want houten kozijnen zijn in ieder geval altijd uniek. Ieder stuk hout heeft zijn eigen unieke patroon. Maar daarnaast zijn er nog verschillende overwegingen om voor hout te gaan. Zo is hout van zichzelf een isolerend product.

Bovenop de warme uitstraling is hout dus ook nog eens zeer geschikt om warmte binnen te houden. Houten kozijnen kunnen ook nog eens zo aangebracht worden dat ze als anti-inbraak gebruikt kunnen worden. Je houten kozijnen dragen zo in ieder geval bij tot een goed beschermde woning.

Kies je voor houten kozijnen in Burgum, dan moet je bovendien nog voor een soort hout kiezen. Ook hierin is de keuze weer geweldig. Houd bij het kiezen van de juiste houtsoort rekening met de deugdelijkheid, het onderhoud dat het vergt en de duurzaamheidsklasse. Zoals gezegd is de duurzaamheidsklasse van belang. Er zijn vijf verschillende duurzaamheidsklassen. Hout dat tot klasse 1 behoort, is het allermeeste duurzaam. Zorg er tevens voor dat je hout een zogenoemd FSC-keurmerk heeft. Zo ben je gegarandeerd van hout wat ontstaat uit verantwoord bosbeheer. Veelgebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks.

Het mooie van houten kozijnen is dat ze af te stemmen zijn op elke soort pand. Ze zijn uiterst geschikt voor landelijke en klassieke woningen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat komt omdat hout in elke gewenste kleur geschilderd kan worden. Mocht het hout om wat voor oorzaak stuk raken, dan kan het makkelijk gerepareerd worden. Je hebt er dus lang plezier van! Je kunt ze gebruiken voor schuiframen, draaikiepramen en normale raamkozijnen. Ook voor de kozijnen van je dakkapel is hout een uitstekende materiaalsoort.

Wil je liever houten kozijnen in Burgum?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Burgum – het tweede alternatief

Het is ook een optie om te kiezen voor aluminium kozijnen in Burgum. Met de geschikte aluminium kozijnen in Burgum heb je echt deugdelijkheid in handen. Aluminium kozijnen komen voor in de meeste mogelijke types en maten. Het is dan ook echt een verkeerde veronderstelling dat je gelimiteerd bent tot de saaiere soorten kleuren of uitstraling. Zo is het als voorbeeld bespreekbaar om te kiezen voor aluminium kozijnen in Burgum die van een specifieke kleur zijn voorzien. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Er worden namelijk speciale technieken gebruikt om te zorgen voor een schitterend resultaat. De aluminium kozijnen in Burgum staan bekend om hun hoge isolatiewaarde. Staat duurzaamheid hoog in het vaandel? Overweeg dan zeker aluminium kozijnen. De hoge isolatie maakt het daadwerkelijk mogelijk om fors wat onkosten te besparen voor jouw energierekening. Dit maakt het een goede investering voor bij jou in de woning.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal jouw nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Ze zijn bij de meeste kozijn professionals beschikbaar en hebben talloze belangrijke voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Burgum
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft niet veel onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke prijzen
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten zetten in Burgum

Heb je voldoende gelezen en ben je klaar voor de eerstvolgende stap? Regel dan direct eenvoudig en vrijblijvend je offertes om kunststof kozijnen te laten aanleggen in Burgum. Je hebt dan gelijk inzicht in je prijzen voor het laten installeren van kunststof kozijnen in Burgum. Het duurt veelal slechts een paar weken voordat je huis helemaal is voorzien van je nieuwe kozijnen.

Ga je liever voor aluminium of houten kozijnen in plaats van kunststof kozijnen in Burgum? Dan kun je ook eenvoudig op kozijnenkaart.nl terecht voor je offerteaanvraag. Als je nu nog offertes aanvraagt voor kunststof kozijnen laten plaatsen in Burgum weet je gelijk waar je aan toe bent en geniet je straks van je eigen kozijnen in de door jou gekozen kleur, het door jou gekozen materiaal en jouw formaat en stijl.

Bespaar jezelf dus jaren aan onderhoud en klussen en kies voor kwaliteit en duidelijkheid. Kozijnenkaart.nl, een sterk kader.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Burgum

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Burgum kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Burgum

Content over de aankoop.

20 mei 2023

De offerte was snel in huis en na wat vragen te hebben gesteld was de datum voor plaatsing zo gepland. Toch niet de hoofdprijs hoeven te betalen dus top.

- Natascha van Beek

erg vergenoegd

11 mei 2023

We hadden wat vragen door de offerte. Tenslotte uiterst content met de instructie. Levering en planning waren uiterst inschikkelijk. uiterst gelukkig dus!

- Bram Hermans

Resultaat is top

4 mei 2023

We zijn blij met het eindresultaat. Na ontvangst van de offertes was de keuze snel gemaakt. We gingen voor kunststof kozijnen met dubbelglas. De aangebrachte houtnerf spreekt zo prima nu om onze ramen!

- Janneke Jacobs

Nog nooit eerder zo’n juiste investering gedaan.

25 april 2023

Zelden zo’n nuttige investering aan mijn woning gedaan.

- Adriaan van Dongen

Gewoon goed

23 april 2023

Exact zoals ik had bedacht.

- Marloes Vos

Kozijnen zijn geweldig!

15 april 2023

Wij hebben onlangs bij de kozijnen laten vervangen. Resultaat is top, netjes geinstalleerd en afgewerkt in nog geen dag, we zijn er nog elke dag gelukkig mee. super

- Robin Koster

Het resultaat was verbijsterend!

6 april 2023

Kennissen hebben hun kozijnen ook laten doen en ik was erg enthousiast. Ik wilde hetzelfde resultaat! En dat heb ik gekregen!

- Bastiaan Koster

Isolatie en waardevermeerdering in 1

31 maart 2023

We hebben een kunststof voordeur met kozijn bij ons laten plaatsen. Wij zijn onder de indruk van de deur en de afwerking. De nieuwe voordeur sluit als een huis 😉 De komende koude maanden verwacht ik dat de hal van onze jaren 40 woning een stuk minder koel zal zijn. De prijs was scherp in verhouding met de concurrentie. Materiaal en afwerking top!

- Anne de Jonge

prima actie

21 maart 2023

Toen we de offertes aanvroegen bleek dat daar tevens een leuke actie gaande was bij 1 van de organisaties. Daar hebben we gebruik van gemaakt en met een flinke reductie al onze kozijnen vernieuwd.

- Hendrik Hofman

Uitgelichte kozijnspecialisten in Burgum

Verweij Houttechniek Drachten (nevenvestiging)

De Giek 22
9206 AT Drachten
Nederland

0512 740 512
http://www.verweij-ht.nl/nl

Select Windows Drachten B.V.

De Bolder 52
9206 AR Drachten
Nederland

0512 355 056
https://www.selectwindowsdrachten.nl/

Houtbouw Egypte

Optwizel 99-B
9286 EC Twijzel
Nederland

0511 544 273
http://www.houtbouwegypte.nl/