Kosten kunststof kozijnen

Direct alle informatie over jouw nieuwe kozijnen

✓ Lokale kozijnspecialisten
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Kom vandaag nog in contact met gekwalificeerde specialisten over de kosten van kunststof kozijnen
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan kozijnspecialisten uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over de kosten van kunststof kozijnen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Isolatie en waardevermeerdering in 1

7 maart 2023

Onze voordeur is vervangen door een deur met een kunststof kozijn. We zijn hier nu zo gelukkig mee! Een prima voordeur die sluit als een huis 😉 De komende koude maanden verwacht ik dat de gang van onze jaren 40 woning een stuk minder frisjes zal zijn. scherpe aanbieding gehad vergeleken met wat internet laat zien. Nette afwerking!

- Hendrikus Meijer

Zeker doen!

2 maart 2023

Onze nieuwe kozijnen zijn van prima mooie deugdelijkheid en niet duur! Ik zou het oprecht aanraden. Tevreden klant.

- Ronald Jonker

Niet alleen meer isolatie maar ook een waardevermeerdering op ons huis

21 februari 2023

We hebben een kunststof voordeur met kozijn bij ons laten installeren. Wij zijn onder de indruk van de deur en de afwerking. Een prachtige voordeur die sluit als een huis 😉 De komende koude maanden verwacht ik dat de entree van onze jaren 40 woning een stuk minder koel zal zijn. De prijs was scherp in verhouding met de concurrentie. Materiaal en afwerking top!

- Rob Gerritsen

Kozijnen zijn geweldig!

14 februari 2023

Recent al onze kozijnen laten vervangen. We genieten nu elke dag van onze snel geplaatste, nette en nette kozijnen! erg

- Christian Hermans

Forum bood hulp

7 februari 2023

Via een forum deze site gevonden. Positief over de offerte die ik heb ontvangen. De specialist heeft goed werk geleverd

- Koen van Beek

Snel geleverde kozijnen

3 februari 2023

Top service! Snel geinstalleerd! zeer

- Wendy Timmermans

Uitstekend

29 januari 2023

Zag door de bomen het bos niet meer. Met kozijnkaart is dit gelukt. Ik geniet nu van schitterende kozijnen!

- Antonius Boer

Zo blij met onze kunststof kozijnen!

20 januari 2023

Wij hebben onlangs bij de kozijnen laten vernieuwen. We genieten nu elke dag van onze snel geplaatste, nette en mooie kozijnen! erg

- Martinus van der Horst

Afwerking zo mooi gedaan

10 januari 2023

Ik ben te spreken over de kozijnen en bovendien over de methode waarop het werk is afgeleverd.. We hebben offertes vergeleken en dit heeft ons best een hele prima besparing opgeleverd!

- Laura van der Heijden

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 101 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

Kosten kunststof kozijnen

Als het aankomt op het plaatsen van kozijnen bij jou in de woning zijn er talloze opties om voor te kiezen. Een van de meest populaire materiaalsoorten die men kan kiezen voor in huis is kunststof. Door de gebruiksvriendelijkheid is iedereen in staat om voorzien te zijn van prima kozijnen bij hem of haar in huis.

Op deze pagina zullen wij je meer laten zien over de kunststof kozijnen kosten en over de voordelen die deze materiaalsoort met zich mee weet te brengen. Door de informatie op deze pagina weet je precies wat je te wachten zal staan en waarom het verstandig is om ook een kunststof kozijnen kosten offerte aan te vragen voor bij jou in huis.

kosten kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof kozijnen

Door de relatief lage kunststof kozijnen kosten zijn er een hoop mensen die kiezen voor deze soort kozijnen. Nu wil je natuurlijk wel weten wat precies de voordelen zijn van kunststof kozijnen. Om het wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen hieronder voor je op een rijtje gezet:

1. Een gemakkelijke vorm van onderhoud
Het belangrijkste voordeel is dat je aanzienlijk minder tijd kwijt bent voor onderhoud. Kunststof staat natuurlijk bekend als een stof die makkelijk schoon te maken is. het enige wat je hoef te doen is even met een natte doek eroverheen om het stof er af te halen. In tegenstelling tot een houten kozijn je bij kunststof kozijnen niet mee aan de haal hoeven met verf. Mensen die houten kozijnen bij de woning hebben zullen moeten verven om alles bij te houden. Bij kunststof zal dit geen probleem zijn. Het beste is om de kozijnen één keer per maand te voorzien van en schoonmaakbeurt, dit is meestal genoeg om ze stralend te houden. Als er echt sprake is van hardnekkig vuil is het mogelijk om gebruik te maken van de schoonmaakmiddelen van HG. Door de reinigingsproducten kan je het kunststof eenvoudig weer schoon krijgen. Kunststof kan mogelijk wel gaan verkleuren, gelukkig kun je genoeg producten vinden die je kunt gebruiken om deze verkleuring tegen te gaan. Kunststof is door de zeer lage kunststof kozijnen kosten een prima optie om te kiezen voor bij jou in de woning.

2. Kunststof is aanzienlijk goedkoper
Een ander groot voordeel van kunststof kozijnen is dat de kosten kunststof kozijnen lager zijn dan alle andere soorten kozijnen. Op de eerste plaats zijn de aanschafkosten aanzienlijk lager liggen dan de houten of stalen kozijnen voor in huis. Daar komt bij dat je bij kunststof kozijnen niet meer voor de verf hoeft te betalen. Verf brengt altijd kosten met zich mee, dit kan voor het hele huis een best duur grapje worden. Wanneer je voor een lange tijd woont in de woning is het mogelijk om veel geld te besparen door de lagere kosten voor kunststof kozijnen. De aanschafprijzen liggen dan ook van alle mogelijke materialen hier het laagste. Voor de meest actuele prijzen is het handig om een offerte aan te vragen. Een offerte is namelijk de enige manier waarop je precies kan zien hoeveel je kwijt zou zijn voor de kozijnen bij jou in de woning.

Met goede kunststof kozijnen kan je ruim 20 tot wel 30 jaar vooruit. Bij hout al dit een stuk lager liggen, vaak kan je hier rond de 10 jaar mee voort. Nu is het belangrijk om te weten dat je bij hout ook nog het risico zal krijgen op houtrot. Als dit zijn intrede doet kunnen de kosten aanzienlijk hoog gaan oplopen. Er zal dan een professional moeten komen om de houtrot te verminderen, of de kozijnen moeten zelfs in zijn geheel verwijderd worden. De voordelige koste van kunststof kozijnen maakt dit de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar kozijnen voor een zeer schappelijk bedrag. Het handigste is om een bedrijf in te schakelen wat zowel de kozijnen kan leveren als monteren. Op die manier ben je in staat om aanzienlijk veel geld te besparen op je aankoop.

3. Kunststof is niet slecht voor het milieu
We zijn met z’n allen steeds meer bezig om duurzaamheid na te streven. Veel mensen denken dat kunststof super slecht is voor de natuur, maar dit is niet helemaal zo. Kunststof is alleen slecht wanneer het losraakt en in de natuur terecht komt. Zoals je wel kunt begrijpen is dit bij kunststof kozijnen niet. Het geval. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen en de mogelijkheid om het te recyclen na gebruik is dit materiaal veel duurzamer dan hout. Ook kan er geen verf in den natuur terecht komen nu dit niet gebruikt hoef te worden voor de kunststof kozijnen. Dit heeft ook weer minder schadelijke gevolgen voor de duurzaamheid van kunststof kozijnen. Door eenmalig voor kunststof te kiezen zal er maar een enkele keer CO2 in de atmosfeer worden verspreid. Dit maakt het een duurzamere variant voor hout of voor staal.

4. Betere isolatie dan hout
Het laatste voordeel waarom kunststof kozijnen de kunststof kozijnen kosten meer dan waard zijn is het feit dat deze een goede isolatie hebben. Als je hout gebruikt voor de woning dan gat er echt een hoop warmte verloren bij het stoken. Je zal hierdoor voor niets kosten maken bij het stoken. Deze energiebesparende werking van kunststof maakt kunststof echt het beste voor bij jou in his. Het kunststof profiel is op de eerste plaats beter isolerend door de diverse luchtkamers die in het materiaal zelf zijn verwerkt bij de productie. Op de tweede plaats is kunststof echt ontzettend sterk. Zo ben je in staat om dikker glas te gebruiken dan normaal bij een houten kozijn. Op de laatste plaats ben je door middel van kunststof kozijnen verzekerd van een volledig tochtvrij huis, de warmte kan allemaal binnen blijven. Op jaarbasis kan dit aanzienlijk veel geld schelen, je zal nu eenmaal flink kunnen besparen op de energiekosten. Door deze voordelen vallen de kunststof kozijnen kosten dus echt wel mee, zie het als een investering in de woning.

Krijg vandaag nog inzicht in de kosten van vakkundige kozijnspecialisten!

De afgeronde projecten via Kozijnkaart.nl

kosten kunststof kozijnen

Wat zijn de kunststof kozijnen kosten?

Als het aankomt op de kosten voor kunststof kozijnen zijn er een hoop verschillende factoren die een rol kunnen spelen. Dit maakt het dan ook gelijk zo lastig om een richtlijn te geven. Zo zal je op de eerste plaats stil moeten staan bij de soort kunststof kozijnen die je wilt hebben voor bij jou in huis. Zoals je wel kunt begrijpen zijn de kosten voor een basis soort kunststof kozijnen lager dan de kosten voor kunststof kozijnen die zijn voorzien van een professionele afwerking. Als je bijvoorbeeld kunststof kozijnen met een houtlook wilt hebben dan zal je hier extra voor moeten betalen. Daar komt bij dat de kunststof kozijnen kosten af zullen hangen van de vraag of je het zelf doet of dat je het laat plaatsen.

Voor een vast kozijn beginnen de prijzen vaak rond de €155, echter hangt dit dus wel weer af van het soort kozijn wat je kiest. Voor duurdere soorten kunststof kozijnen kosten kan je al snel aan kunststof kozijnen kosten denken van boven de €1200 Wij raden je zeker aan om gebruik te maken van de offertemogelijkheid. Het aanvragen van een offerte is namelijk echt de enige manier waarop je meer zekerheid kan krijgen over de totale kosten voor het plaatsen van de kunststof kozijnen kosten. Hier kan je bij ons op de site nog veel meer informatie over vinden.

Overzicht van kosten kunststof kozijnen

Hieronder een overzicht van de kunststof kozijnen prijzen. Let wel op want het gaat hier om indicatieprijzen. De prijzen zijn inclusief btw en dubbel glas (HR ++), excl. Plaatsing van de kozijnen.

H x B in cmPrijs raamkozijnPrijs van dubbelglasTotaal Prijs
30 x 30€ 60,00€ 10,00€ 70,00
60 x 60€ 100,00€ 25,00€ 125,00
120 x 80€ 130,00€ 50,00€ 180,00
180 x 120€ 170,00€ 110,00€ 280,00
240 x 240€ 250,00€ 490,00€ 740,00

Prijzen draaikiepramen excl. plaatsen:

H x B in cmPrijs raamkozijnPrijs van dubbelglasTotaal Prijs
60 x 60€ 200,00€ 20,00€ 220,00
100 x100€ 210,00€ 30,00€ 240,00
120 x 80€ 290,00€ 40,00€ 330,00
180 x 120€ 380,00€ 90,00€ 470,00

Prijzen valramen excl. plaatsen:

AfmetingPrijs
50 x 40 cm€ 130,00
100 x 80 cm€ 220,00
150 x 120 cm€ 340,00

Extra opties excl. plaatsen:

Extra optiesHoogte x breedte in cmPrijs
Deur190 x 70€ 850,00
Schuifpui200 x 100€ 900,00
Ventilatierooster60 x 15€ 50,00
Hor60 x 60€ 70,00

De prijs zelf berekenen + inclusief plaatsen?

Wil je weten hoe je de prijs zelf kunt berekenen voor 1 m2 kunststof kozijn inclusief isolatieglas en montage? Bereken dan eerst hoeveel vierkante meter je nodig hebt en vermenigvuldig dit met het getal in de tabel.

Soort:Grootte+- Prijs *
Kunststof kozijn1 m²€ 630 – € 820

* Bovengenoemde prijs is incl. montage, btw en HR++ glas

Laten plaatsen of zelf doen om kunststof kozijnen kosten te besparen?

Als je geen ervaring hebt met het plaatsen van kunststof kozijnen is het niet verstandig om dit zelf te doen. Sommige mensen denken dat ze er verstandig aan doen om zelf de kunststof kozijnen te plaatsen in de hoop om zo de kunststof kozijnen kosten te besparen. Echter is dit niet bepaald verstandig. Wanneer je de kunststof kozijnen namelijk op de verkeerde manier monteert zal er alsnog een specialist voor moeten langskomen. Dit kan als gevolg hebben dat de kosten voor de kunststof kozijnen alsnog hoger komen te liggen dan wanneer je alles zou uitbesteden. Door de relatief lage kunststof kozijnen kosten raden wij je aan om het gewoon te laten doen. Je hoeft het jezelf namelijk niet al te lastig te maken.

Ook een offerte aanvragen?

Mocht jij er achter willen komen wat de kunststof kozijnen kosten zijn voor bij jou in huis dan raden wij je aan om een offerte aan te vragen. Door de offertemogelijkheid bij ons op de site krijg je gelijk inzicht in de kosten voor kunststof kozijnen, dit geeft je meer duidelijkheid over wat je precies kunt verwachten. Door de vele voordelen zijn kunststof kozijnen echt een prima optie voor bij jou in huis. Naast het feit dat de kosten voor kunststof kozijnen aanzienlijk lager liggen dan bij hout kan je immers ook nog eens besparen op je energiekosten. Hierdoor is dit dé keuze voor mensen met een iets lager budget.

Direct inzicht in jouw kosten voor nieuwe kozijnen? Klik hier!

Veelgestelde vragen over kozijnen laten plaatsen

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!