Kunststof kozijnen Leeuwarden

Behoefte aan een professionele kozijnspecialist uit Leeuwarden die bij jou verder kan helpen?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Leeuwarden verbonden wordt aan een expert die bij je past.

Het gaafste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Leeuwarden – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Leeuwarden nodig?

Nu kozijnspecialist offertes vergelijken

Kunststof kozijnen Leeuwarden
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 95 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Leeuwarden gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Leeuwarden, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Wervershoof, Bolsward en Dalfsen bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Leeuwarden

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Leeuwarden kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een kozijnspecialist uit Leeuwarden. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Leeuwarden laten plaatsen

Kunststof kozijnen in Leeuwarden zijn voor talrijke huishoudens een duurzame investering. Maar hoe kies je de juiste leverancier of vakman die bij jou kunststof kozijnen in Leeuwarden kan komen aanleggen?

Kunststof kozijnen zijn vaak voordelig geprijsd en passen daarom bij ieder budget. Aangezien nog niet iedereen bekend is met kunststof kozijnen plaatsen in Leeuwarden hebben wij op deze pagina het een en ander op een rijtje gezet. Door middel van deze kennis weet je nauwkeurig wat je kunt verwachten, hierdoor zal je niet meer voor verrassingen komen te staan.

Liever alternatieve kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook specialisten hiervoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kozijnen vervangen Leeuwarden – waarom nieuwe kozijnen installeren?

Kozijnen vervangen in Leeuwarden doe je natuurlijk niet zo maar. Flink wat personen kiezen er vanuit een kostengedachte toch nog voor om hun bestaande kozijnen te blijven repareren. Desalniettemin is het doorgaans veel rendabeler om je kozijnen te vervangen in Leeuwarden. Het scheelt je op termijn in de kosten, het onderhoud, een tijdsinvestering en het ziet er ook nog eens geweldig uit.

Het belangrijkste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze bevorderlijk zijn voor de isolatiewaarde van je huis. Zeker bij oudere woningen waarin houten kozijnen geplaatst zijn kan er sprake zijn van onderliggende schade aan het hout. Deze beschadiging heeft als gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je pand. Om vochtwerking en tocht tegen te gaan, zul je flink extra moeten stoken. Deze stookkosten gaan uiteraard verloren, de warmte blijft namelijk niet meer in huis hangen. Kiezen voor kunststof kozijnen brengt door de hoge isolatie met zich mee dat je enorm veel geld kunt bezuinigen op je totale stookkosten. Het is dan ook verstandig om nieuwe kozijnen als een langdurige belegging te zien.

Desalniettemin is dit niet het enige voordeel wat je kunt ervaren indien je ervoor kiest om kozijnen te laten vervangen in Leeuwarden. Nieuwe kozijnen zullen er immers ook voor zorgen dat de uitstraling van je gebouw fors kan worden verbeterd. Dat is prettig, want je wilt uiteraard een woning wat er zo mooi mogelijk uit ziet. Ook met oog op een toekomstige verkoop kunnen nieuwe kozijnen verstandig zijn. Nieuwe kozijnen werken namelijk doorgaans waardevermeerderend. Bij een verkoop verdienen kozijnen zich al snel terug. Kozijnen vervangen in Leeuwarden is dus in talrijke opzichten een uitstekende keuze!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Leeuwarden – zelf aanleggen of uitbesteden?

Indien je een beetje slim bent met het klussen in huis, kun je ervoor gaan om je kozijnen in Leeuwarden zelf te installeren. Maar eigenlijk raden we je aan om het toch uit te besteden. Dit heeft verschillende oorzaken:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Bovendien zal een vakman over het algemeen garantievoorwaarden op zijn of haar bezigheden geven. Hierdoor ben je dus niet alleen verzekerd van een karwei die kritisch wordt verricht en er op het moment zelf prima uit ziet, echter ben je ook verzekerd voor een toekomstige verandering waar je nog talloze jaren plezier van gaat hebben.

Verder is een vakkundige op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Leeuwarden, waardoor je een keuzemogelijkheid krijgt tussen het volledige aanbod wat er op de markt is. Niet uitsluitend materiaal, doch ook kleurstellingen, isolatiewaarden en soorten bevestiging wisselen enorm. Bij uitstek is dit een van de grote voordelen om een kozijnspecialist in de arm te nemen, zodat je pand binnenkort een prachtige nieuwe uitstraling krijgt.

Kunststof kozijnen installeren? Schakel dan een vakman in! Enkel dan ben je verzekerd van het beste resultaat en weet je zeker dat er geen beschadigingen vormen aan het nieuwe kozijn of aan de pui. Bovendien ontvang je van een expert vaak waarborging op het afgeleverde werk en de producten. Ga je eigenhandig klussen, vervalt deze garantie vaak.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Leeuwarden

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Leeuwarden

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen prijs. Heb je een gedachte van het model kunststof kozijn? Een vast raam is door het simpele mechanisme een stuk goedkoper dan een draai-/kiepraam. En het type grondstof (kunststof soort) en de type ramen zijn tevens van invloed.

Hieronder leggen we uit welke factoren de kosten van kunststof kozijnen beïnvloeden.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Denk eens aan isolatieglas! Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Hier kom je al voor in aanmerking als je twee energiebesparende maatregelen in huis hebt.

De kunststof kozijnen tarieven voor een vast raam van 60×60 centimeter starten bij €350,-, inclusief beglazing en montage. Voor een kunststof kozijn bij een kiepraam (draairaam) van dezelfde formaten starten de tarieven vanaf 445 euro (tevens inclusief beglazing en montage). Heb je een valraam van 50×40 starten de kozijnen per stuk vanaf 285 euro (inclusief).

De categorie ramen en methode van monteren dragen bij aan de hoogte van de tarieven. De montage van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost ruwweg €250,- (kozijn & montage) en de beglazing begint vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Wil je meer of minder isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de prijzen natuurlijk hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Je kent nu wat de kunststof kozijnen prijzen zijn die je gemiddeld gesproken kunt verwachten voor het plaatsen van nieuwe kozijnen bij jou in huis. Waar we nog wat dieper op in kunnen gaan zijn de kansen om te besparen op je aanschaf. Denk eens aan subsidies. Op kozijnen zelf zitten geen subsidies tegenwoordig. Wel kun je bij isolatieglas, en nog een aanvullende energiebesparende maatregel, een subsidie accepteren. Lees meer via rvo.nl.

Ernaast is het denkbaar dat er in jouw gemeente of provincie een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het vernieuwen van kozijnen of beglazing. Of dit in jouw woonplaats ook het geval is controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Leeuwarden – je allereerste alternatief

Natuurlijk zijn kunststof kozijnen niet de enige soort kozijnen die je kunt plaatsen bij jou in huis. Houten kozijnen zijn absoluut een interessante optie. Van oorsprong zijn houten kozijnen stevig in trek in Nederland. Dit komt hoofdzakelijk omdat houten kozijnen destijds de standaard waren.. Je kunt kiezen uit talloze houtsoorten als het aankomt op deze kozijnen. Belangrijk is wel dat je weet dat de houtsoort van invloed is op de deugdelijkheid van de kozijnen. Als je bijvoorbeeld voor een zeer zachte houtsoort kiest dan is de isolatie lager dan bij de sterkere houtsoorten. Tevens is een zachte soort gevoeliger voor vocht en houtrot. Voor het plaatsen van houten kozijnen in Leeuwarden is het daarom altijd handig om even contact op te nemen met een vakkundig bedrijf voor de aanleg. Zij voorzien je van raad over de houtsoort die het beste bij jouw woning past.

Los van de prachtige uitstraling zitten er toch wel een aantal nadelen aan houten kozijnen in Leeuwarden. Houten kozijnen vergen over het algemeen wel meer verzorging dan kozijnen van een andere categorie. Houten kozijnen hebben immers beits nodig om beschermd te worden. Bij de aluminium en kunststoffen kozijnen is dit niet het geval. Afhankelijk van het kaliber verf je mooi vindt, kunnen de onkosten veel stijgen. Dat is natuurlijk goedkoper dan de onkosten voor de reparatie van houtrot. Gelukkig komt dit niet al te frequent voor, als je kiest voor sterke houtsoorten zal het onderhoud beperkt zijn tot eenmaal in de 20 à 25 jaar. Toch is het raadzaam om dit wel mee te nemen in je overweging om voor houten kozijnen te gaan. Vind je dit bijkomende onderhoud niet erg? Dan zijn houten kozijnen in Leeuwarden een voortreffelijk alternatief als je zoekt naar een alternatieve uitstraling.

Wil je liever houten kozijnen in Leeuwarden?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Leeuwarden – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen zijn in ieder geval een van de bekendere type kozijnen. Met de passende aluminium kozijnen in Leeuwarden heb je echt kwaliteit in handen. Aluminium kozijnen komen voor in de meeste mogelijke soorten en maten. Het is dan ook echt een verkeerde veronderstelling dat je gelimiteerd bent tot de saaiere soorten kleuren of uitstraling. Maar je kunt aluminium tegenwoordig in bijna elke kleur krijgen. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Aluminium kozijnen vereisen speciale technieken die voor een prachtig resultaat zorgen. Aluminium kozijnen dragen door een hoge mate van isolatie ook nog eens bij aan energiebesparing. Staat duurzaamheid hoog in het vaandel? Overweeg dan zeker aluminium kozijnen. Je kunt namelijk aanzienlijk veel onkosten besparen. Dat maakt aluminium kozijnen dan ook tot een uitstekende investering.

Ben je verschillende materialen aan het vergelijken voor jouw kozijnen in Leeuwarden? Neem dan eens aluminium in overweging. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf voorhanden, en het materiaal vormt een goede keuze met vele voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Leeuwarden
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft minimaal onderhoud
 • Goede isolatiewaarde
 • Aantrekkelijke kosten
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten aanbrengen in Leeuwarden

Ben je overtuigd en wil je direct nog besparen? Vraag dan makkelijk en vlug je offertes om kunststof kozijnen te laten plaatsen in Leeuwarden. Je hebt dan direct inzicht in je kosten voor het laten installeren van kunststof kozijnen in Leeuwarden. Het duurt vaak slechts enkele weken voordat je huis helemaal is voorzien van je nieuwe kozijnen.

Ga je liever voor aluminium of houten kozijnen in plaats van kunststof kozijnen in Leeuwarden? Dan kun je ook gewoon op kozijnenkaart.nl terecht voor je verzoek. Vraag je nu gemakkelijk en vrijblijvend offertes aan? Dan geniet jij binnen de kortste tijd van nieuwe kozijnen in de door jou gewenste soort materiaal, kleur en stijl.

Ga voor kwaliteit en garantie tot succes. Ga voor Kozijnenkaart.nl.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Leeuwarden

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Leeuwarden kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Leeuwarden

Fijne samenwerking

8 maart 2023

We kregen gestructureerd raad en waren vriendelijk. Het lijkt bijna een nieuw huis zo prima. De nieuwe houten kozijnen zijn schitterend.

- Albert van den Broek

Uitstekende dienstverlening

1 maart 2023

Belden zelfs na maandje nog even op om te vragen of ik nog altijd content was. Geweldig!

- Jolanda Bos

tevreden

20 februari 2023

Super content met de instructie die we gekregen hebben naar aanleiding van de offerte. Aflevering en planning waren uiterst inschikkelijk. Gelukkig met de kozijnen en de kosten!

- Femke de Wit

Bovenmatig mooie kwaliteit

15 februari 2023

Al onze ramen en voordeur hebben wij laten vervangen door kunststof kozijnen. Een berg kwaliteit voor een prima prijs. Bedankt voor de klantvriendelijkheid en service! Van het aanvragen van de offerte tot installatie (en nazorg!), we zijn blij.

- Catharina Mol

Bovenmatig mooie kwaliteit

9 februari 2023

Ons hele huis heeft frisse nieuwe kunststof kozijnen. Wat een kwalitatieve vooruitgang! Bedankt voor de klantvriendelijkheid en service! Vanaf het aanvragen van de offerte tot plaatsing (en nazorg!), we zijn gelukkig.

- Marieke Evers

Heldere uitleg ontvangen en uiterst gelukkig met het resultaat.

1 februari 2023

Uitgebreide opheldering gehad wat toch wel essentieel was om een goede keuze te maken en dat de kozijnen goed zouden passen en inderdaad de kozijnen passen erg. Scherpe offerte ontvangen daarnaast via kozijnenkaart.nl

- Raymond Meijer

Samenwerking en overleg was top

24 januari 2023

We kregen gericht advies en waren vriendelijk. Het huis heeft echt een metamorfose gekregen. De nieuwe houten kozijnen zijn schitterend.

- Susanne Kuijpers

Vakwerk

16 januari 2023

gelukkig met de resultaten.

- Marloes de Leeuw

Mooi resultaat!

15 januari 2023

Kennissen hebben hun kozijnen ook laten doen en ik was erg enthousiast. Ik wilde hetzelfde resultaat! Dat is geslaagd!

- Angela Smit

Uitgelichte kozijnspecialisten in Leeuwarden

Kozijnen en Deuren Belisol Leeuwarden

Jupiterweg 20
8938 AE Leeuwarden
Nederland

058 288 0807
http://www.belisol.com/

Timmerfabriek Schakel

Meester P.J. Troelstraweg 149-c
8919 AA Leeuwarden
Nederland

06 54657156
http://timmerfabriekschakel.nl/

Kozijnenkoning kunststof Schüco

Van Cronenburchstraat 12 b
8921 AP Leeuwarden
Nederland

058 844 7477
http://www.kozijnenkoning.nl/