Kunststof kozijnen

Direct alle informatie over jouw nieuwe kozijnen

✓ Lokale kozijnspecialisten
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Kom vandaag nog in contact met gekwalificeerde specialisten voor kunststof kozijnen
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan kozijnspecialisten uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over kunststof kozijnen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Goede werking van de website

22 september 2021

Een erg prettig systeem dit. Ik keek eerst vaker via google maps, maar daar kun je ook niet van op aan en kost het super veel tijd om ze allemaal langs te gaan. Kozijnenkaart heeft er wel voor gezorgd dat die hele zoektocht overbodig is.

- Jolanda de Leeuw

prima actie

15 september 2021

Toen we de offertes aanvroegen bleek dat daar alsmede een leuke campagne gaande was bij 1 van de bedrijven. Daar hebben we gebruik van gemaakt en met een grote aftrek al onze kozijnen vernieuwd.

- Margaretha van Loon

Fijn!

8 september 2021

Gisteren een aanvraag gedaan en we moeten eerlijk verklappen dat we niet verwacht hadden dat het zo goed zou werken. Heel erg fijn!

- Robert Smit

Via linkedin niet hetzelfde

5 september 2021

Voor ons bedrijf zijn we zeer actief op onder andere Linkedin. Als eerste natuurlijk ons eigen netwerk gevraagd voor hulp, maar daar kwamen eigenlijk geen hulpmiddelen uit waar wij een goed gevoel bij hadden. Iemand anders raadde kozijnenkaart.nl aan en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Esther van der Linden

Bovenmatig prima kwaliteit

29 augustus 2021

Al onze ramen en voordeur hebben wij laten vervangen door kunststof kozijnen. Een hoop kwaliteit voor een nette prijs. Echt hartelijk dank voor de service en de uitstekende werkzaamheden. Sinds het aanvragen van de offerte tot plaatsing (en nazorg!), we zijn content.

- Erwin van de Berg

zeer rap geholpen

21 augustus 2021

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik een fijne professional vond via kozijnenkaart.nl. Lekker dichtbij, goed persoonlijk contact en niet te vergeten een mooie prijs.

- Arjan van de Velde

De buren zijn jaloers!

13 augustus 2021

Na een voordeur en nieuwe raamkozijnen nu als laatste een nieuwe pui en kozijnen achter. De wijkbewoners zijn jaloers! Prijs was netjes.

- Maarten Timmermans

Werkt goed dit

3 augustus 2021

Een erg lekker werkend systeem dit. Ik keek eerst vaker via google maps, maar daar kun je ook niet van op aan en kost het enorm veel tijd om ze allemaal af te mailen. Kozijnenkaart heeft er wel voor gezorgd dat die hele zoektocht overbodig is.

- Barry van Dongen

Helder en snel

28 juli 2021

Goede informatie over het verwisselen van de schuifluik. De uitleg was duidelijk en de offertes waren scherp. Vakkundig geplaatst en top afgewerkt!

- Ramona Smeets

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 58 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

Op zoek naar kunststof kozijnen?

Het plaatsen van nieuwe kozijnen bij jou in de woning is een van de beste investeringen die je maar kunt maken. Middels de nieuwe kozijnen zal je op een eenvoudige wijze in staat om zijn om de uitstraling van de woning op een vrij toegankelijke manier te verbeteren. Bij ons op de site ben je aan het juiste adres voor het aanvragen van alle mogelijke soorten offertes voor het plaatsen van kozijnen. Door het veelzijdige aanbod kom je binnen no time uit bij de partij die het beste aansluit bij wat je zoekt. Hieronder hebben we de belangrijkste informatie even voor je onder elkaar gezet. Door dit goed door te nemen weet je precies wat je te wachten zal staan.

 

kunststof kozijnen

Soorten kunststof kozijnen

Als het aankomt op het kopen van kunststof kozijnen zijn er talloze opties om voor te kiezen. Dit maakt het dan ook gelijk tot een van de meest toegankelijke materialen voor bij jou in huis. Het is mogelijk om hierdoor de kozijnen te kiezen die aansluiten bij jou in huis. De drie soorten kunststof kozijnen die over het algemeen worden gebruikt zijn de volgende:

Basic kunststof kozijnen
Deze kozijnen zijn ideaal voor in de woning. De stalen versterking maakt ze zeer degelijk en voorziet de kozijnen van een zeer lange levensduur. Deze kozijnen zijn vaak voorzien van 24 millimeter dikke paneelvulling. Door de 3 scharnieren zal het kozijnen sterk vast zitten. Meestal wordt voor de basis soorten kunststof kozijnen dubbel glas gebruikt. Het spreekt voor zich dat dit de meest voordelige soorten kunststof kozijnen zijn die je kunt kiezen voor in huis.

Standaardkunststof kozijnen
De standaard kunststof kozijnen is nog altijd de meest populaire optie van dit moment. Over het algemeen zijn deze kozijnen voorzien van meer isolatiewaarde dan de basis kozijnen. Dit stelt je in staat om meer te besparen op je stookkosten. De scharnieren zijn voor het draaikiepraam niet zichtbaar. Deze standaard kozijnen zijn in de meeste gevallen voorzien van ventilatiestanden. Uiteraard zit er ook in de standaard kozijnen dubbel glas.

Comfort kunststof kozijnen
Kiest men voor de comfort kozijnen dan zal er triple glas geplaatst zijn in de woning. Deze kozijnen zijn dan ook gelijk een stuk dikker dan de kozijnen van hierboven. De comfort kozijnen hebben een dikte van 42 millimeter en hebben ruim 32% meer isolatiewaarde dan de opties van hierboven. Ook is de UG waarde lager dan de bovenstaande opties.

Er is niet echt een beste soort aan te wijzen, het hangt namelijk volledig af van welke soort kunststof je graag wilt hebben in de woning. iedere soort heeft dan ook echt zo zijn eigen voordelen en nadelen. Hier komen verschillende aspecten kijken, waaronder de levensduur en de duurzaamheid. Je kunt altijd contact opnemen met het betreffende bedrijf om advies te krijgen over welke soort kunststof kozijnen er het beste gebruikt kunnen worden bij jou in de woning. Zij kunnen je ook gelijk meer vertellen over de kosten van kunststof kozijnen die voor bij jouw woning van toepassing zijn.

Ook toe aan kunststof kozijnen? Bespaar direct op je kosten!

Voordelen kunststof kozijnen

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om voor kunststof kozijnen te kiezen. Eigenlijk zijn het er teveel om op te noemen. De voornaamste reden dat kunststof kozijnen ideaal zijn is natuurlijk het feit dat ze aanzienlijk voordeliger zijn dan de andere soorten kozijnen.

We zetten de voornaamste voordelen voor kunststof kozijnen voor je op een rij:

  • Kunststof kozijnen hebben een goedkopere grondstof: Dus een lagere prijs voor jou
  • Het is zo dat kunststof kozijnen een langere levenstijd hebben dan houten kozijnen.
  • Bij kunststof kozijnen heb je geen schilderkosten of ander onderhoud naast even afstoffen.
  • Kunststof kozijnen zijn eveneens voorzien van een hoge mate van isolatie. Deze isolatie brengt met zich mee dat je in staat bent om jouw woning duurzamer te maken. Deze duurzaamheid zie je gelijk terug in je portemonnee, je bent immers minder geld kwijt voor de stookkosten.
  • Kunststof kozijnen zijn recyclebaar: dus goed voor ons milieu!
  • Er zijn opties voor bijvoorbeeld brandvertragende kozijnen
  • Kunststof kozijnen dempen geluid meer dan ander soorten kozijnen

 

kunststof kozijnen

Zijn er dan geen nadelen?

Naast de vele voordelen bevatten kunststof kozijnen ook enkele nadelen.

  • Je kunt ze na een paar jaar niet makkelijk even een andere kleur geven zoals je wel met houten kozijnen zou kunnen doen.
  • Je kunt niks bevestigen aan kunststof kozijnen, anders ‘breek’ je het intact zijn van het kozijn, de druk valt uit evenwicht binnen het materiaal met alle gevolgen van dien. Er zijn wel speciale kits te krijgen om bijvoorbeeld gordijnen te kunnen bevestigen.

Zoals je ziet wegen over het algemeen de voor- en nadelen niet tegen elkaar op en kun je met kunststof kozijnen eigenlijk de plank niet misslaan!

Prijzen kunststof kozijnen – gemiddelde kunststof kozijnen prijzen 2020

Ondanks het feit dat er dus meerdere factoren van invloed zijn op de prijs is het wel mogelijk om een richtlijn te geven voor de totale omvang van het traject. Voor een vast kozijn beginnen de prijzen vaak rond de €155,00 dit is natuurlijk wel weer afhankelijk van het soort kozijn wat je kiest. Voor duurdere soorten kunststof kozijnen kosten kan je al snel aan kunststof kozijnen kosten denken van boven de €1200. Dit zijn met name de enorm grote kunststof kozijnen die echt een hele gevel in beslag nemen. Weet wel dat er soms nog bepaalde extra kosten komen kijken bij de totale klus. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die kosten in rekening brengen voor het rijden of voor het afvoeren van het materiaal. Deze kosten worden natuurlijk wel altijd op de offerte zelf vermeld, een offerte kan dan ook gezien worden als een volledige prijsopgave voor het uitbesteden van de klus. Meer lezen? Kijk even op onze pagina over de kosten van kunststof kozijnen, hier leggen we meer in detail aan je voor waar je aan kunt denken, welke opties er zijn en mogelijk bijkomende meerkosten.

 

kunststof kozijnen

Wat zijn verder de mogelijkheden?

Goede vraag! Als het aankomt op de kosten voor kunststof kozijnen zijn er een hoop verschillende factoren die nog een rol kunnen spelen. Wanneer je graag een dikker soort glas wilt hebben voor de kozijnen dan is het vaak mogelijk om deze in overeenstemming met het bedrijf te laten plaatsen. Zoals je begrijpt zijn de kosten voor een basis kunststof kozijn lager dan de kosten voor kunststof kozijnen die zijn voorzien van een professionele afwerking. Als je bijvoorbeeld kunststof kozijnen met een houtlook dan kunnen de kosten dus oplopen. Juist met deze reden is het aan te raden diverse specialisten met elkaar te vergelijken door offertes aan te vragen.

De afgeronde projecten via Kozijnkaart.nl

Waarom kozijnen via Kozijnenkaart?

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om gebruik te maken van onze site voor het aanvragen van je offertes. De voornaamste reden is het feit dat je het jezelf echt een stuk eenvoudiger kan maken. Door de verscheidenheid aan aanbieders is het niet zo eenvoudig om een aanbieder te vinden die precies te bieden heeft wat jij zoekt. Onze site maakt dit daarentegen wel weer mogelijk. Middels het prettige overzicht krijg je precies te zien welke soorten aanbieders er in staat zijn om jou te helpen bij het plaatsen van de kozijnen. Daar komt ook nog eens bij dat het aanvragen van een offerte voor kunststof kozijnen je in staat stelt om meer zekerheid te krijgen over de totale omvang van de klus. Door een offerte zie je precies welke mogelijke kosten in rekening worden gebracht voor het plaatsen van de kunststof kozijnen. Als je meerdere kozijnen offertes aanvraagt op hetzelfde moment is het mogelijk om ook nog eens geld te besparen. Je kunt namelijk de aanbieder kiezen die past binnen jouw budget. Dit maakt onze offertemogelijkheid dé stap om te nemen voordat je nieuwe kozijnen gaat plaatsten.

Vraag eenvoudig kunststof kozijnen offertes op via Kozijnenkaart.nl

Via deze site is het ook voor jou mogelijk om zelf een offerte aan te vragen voor jouw kunststof kozijnen. Wij raden je echt aan om gebruik te maken van de offertemogelijkheid, het is namelijk de enige manier waarop je meer inzicht kunt krijgen in de totale kosten voor de klus. Door de vele voordelen is het plaatsen van kunststof kozijnen een perfecte keuze om te maken. De lage kosten in combinatie met de hoge isolatiewaarde heeft er niet voor niets voor gezorgd dat de kunststof kozijnen zo bekend zijn geworden. Door middel van meerdere offertes kun je in een oogopslag zien welke kosten je kunt verwachten en welke aanbieder er precies aansluit bij wat jij al die tijd al voor ogen had.

Ontvang vrijblijvende offertes van kozijnspecialisten

Veelgestelde vragen over kozijnen laten plaatsen

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!