Kunststof kozijnen Nijhuizum

Zoek jij een expert voor jouw kunststof kozijnen in Nijhuizum?

Lees dan vooral verder.

Kozijnenkaart zorgt dat jij die op zoek bent naar Kunststof kozijnen Nijhuizum verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Nijhuizum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Kunststof kozijnen Nijhuizum nodig?

Nu kozijnspecialist offertes vergelijken

Kunststof kozijnen Nijhuizum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 70 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Nijhuizum gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Nijhuizum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Heerenveen, Sneek en Bolsward bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Nijhuizum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare kozijnspecialist in Nijhuizum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije installatiebedrijf binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist uit Nijhuizum vindt die hart heeft voor jouw project. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste kozijnspecialist van Nijhuizum kunt vinden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Nijhuizum voor jouw huis

Het laten plaatsen van kunststof kozijnen in Nijhuizum is niet iets wat je elke dag laat uitvoeren. Vandaar dat een deskundige voor je kunststof kozijnen in Nijhuizum zo belangrijk is. Als je weet waar je naar op zoek bent, hoeft een professional niet per sé prijzig te zijn.

Om kunststof kozijnen in Nijhuizum te laten installeren, kun je beter niet voor de eerste de beste generalist kiezen. Je wilt namelijk een vakman die je kunststof kozijnen in Nijhuizum zal plaatsen. Zo ben je namelijk gegarandeerd van kwaliteit en vaak ook garantie op de werkzaamheden. Je wilt logischerwijs juist kunnen genieten van je nieuwe kunststof kozijnen in Nijhuizum, in plaats van met zorgen of buikpijn achter te blijven.

Het plaatsen van kunststof kozijnen in Nijhuizum is een ecologische investering in je woonhuis. Je profiteert van een geweldige isolatie, een lange levensduur en miniem onderhoud. Daarbij zijn kunststof kozijnen betaalbaar, waardoor het voor elk budget geschikt is. Op zoek naar een kozijnspecialist?

Op deze website lees je waarom kunststof kozijnen plaatsen een slim idee is! Logischerwijs krijg je ook meer inzicht in de onkosten. Ook krijg je geschikte tips om te bezuinigen en aandachtspunten bij je speurtocht naar een vakman.

Liever andere kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je direct en rendabel je deskundige!

Kunststof kozijnen voor jouw pand in Nijhuizum

Vraag direct een offerte aan

Klik op ‘Vraag direct een offerte aan’ om drie offertes te krijgen van kozijnspecialisten uit Nijhuizum die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste aankoop van kunststof kozijnen.

Kozijnen vervangen Nijhuizum – waarom vervangende kozijnen aanleggen?

Niet iedereen weet exact wat de meerwaarde is van nieuwe raamkozijnen. Om je wat inzicht te geven in de talloze voordelen, zetten we diverse zaken op een rij. Je wilt namelijk wel zeker weten waarom kozijnen vervangen in Nijhuizum zo’n verstandige keuze is. Een van de belangrijkste voordelen is toch wel de isolatiewaarde. Voornamelijk bij oudere woningen waarin houten kozijnen geplaatst zijn kan er sprake zijn van onderliggende beschadiging aan het hout. Deze beschadiging heeft als gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je pand. Met deze instroom van tocht zal je meer moeten stoken om het huis warm te krijgen. Deze stookkosten gaan uiteraard verloren, de warmte blijft tenslotte niet meer in huis hangen. Wegens de uitstekende isolatiewaarde van kunststof kozijnen blijven dit soort aanvullende onkosten je bespaard. Kunststof kozijnen zijn dan ook een duurzame en nuttige investering.

Maar er zijn nog meer voordelen indien je in Nijhuizum je kozijnen laat vervangen. Nieuwe kozijnen zullen er namelijk ook voor zorgen dat de uitstraling van je woning aanzienlijk kan worden verbeterd. Voor jou als bewoner is dit natuurlijk wel zo prettig, je wil tenslotte wel in een mooi huis kunnen wonen. Nieuwe kozijnen verhogen meestal ook de waarde van je woonhuis. Mocht je uiteindelijk van plan zijn om te verhuizen dan zal je daardoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je huis. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Nijhuizum dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Nijhuizum – zelf aanbrengen of uitbesteden?

Indien je een beetje slim bent met het klussen in huis, kun je ervoor kiezen om je kozijnen in Nijhuizum zelf te plaatsen. Desondanks raden wij ten zeerste af om dat te doen. Dit heeft enkele beweegredenen:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Verder loop je geen garantie mis als je kiest voor een kozijnspecialist. Dit garandeert niet enkel dat de werkzaamheden naar behoren worden volbracht maar ook dat je bij toekomstige mogelijke kwesties verzekerd bent van bijstand en vanzelfsprekend erg lang kunt genieten van je mooie nieuwe kozijnen.

Ook is een expert op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Nijhuizum, waardoor je een optie krijgt tussen het juiste aanbod wat er op de markt is. Denk hierbij niet alleen aan de kozijnen zelf maar ook aan tinten, bescherming en de manier van fixeren. Het helpt dan als een expert met je meedenkt plus je adviseert, zodat je tot een grandioos effect komt.

Op zoek naar kunststof kozijnen? Ga met een kozijnspecialist in gesprek! Enkel dan ben je verzekerd van het beste resultaat en weet je zeker dat er geen beschadigingen ontstaan aan het nieuwe kozijn of aan de gevel. Verder ontvang je van een vakman meestal waarborging op het afgeleverde werk en de producten. Die garantie vervalt veelal als je zelf de kunststof kozijnen gaat installeren.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Nijhuizum

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Nijhuizum

Voordat we in de gemiddelde kosten duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed hebben op de tarieven. Natuurlijk hebben deze keuzes invloed op de prijs van de kunststof kozijnen. Heb je een idee van het type kunststof kozijn? Een vast raam is door het simpele mechanisme een stuk voordeliger dan een draai-/kiepraam. Het kaliber kunststof en de glas heeft natuurlijk ook een invloed op de tarieven.

Laten we opsommen welke zaken je aan moet denken die tezamen de kosten beïnvloeden:

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over de beglazing. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De gemiddelde tarieven voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) starten vanaf 350 euro, met glas en het plaatsen van de kozijnen. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je monteren vanaf €445,-. Voor een valraam van 50×40 centimeter starten de kunststof kozijnen prijzen rond de €285,-.

De soort ramen en methode van installeren dragen bij aan de hoogte van de kosten. De montage van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost ruwweg €250,- (kozijn & montage) en de beglazing begint vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Dit betreffen dan standaard HR++ ramen. Wil je meer of geringer isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de kosten natuurlijk hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Besparen op kunststof kozijnen? De grondstoffen voor kunststof kozijnen zijn goedkoper in gelijkenis tot staal of aluminium. Ook bestaan er andere manieren om meer te bezuinigen op de prijzen.

Tips om te besparen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Nijhuizum in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Zijn er subsidies beschikbaar voor de investering in kunststof kozijnen? Voorlopig bestaat er geen subsidie (landelijk). Je kunt anderzijds wel een subsidie ontvangen voor het installeren van isolatieglas. Een vereiste hiervoor is dat je ernaast nog investeert in minimaal één andere energiebesparende voorziening. Je kunt hierover meer vinden op rvo.nl

Daarnaast is het denkbaar dat er in jouw stad of gebied een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het vernieuwen van kozijnen of beglazing. Of dit in jouw woonplaats verder het geval is, controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Nijhuizum – je allereerste alternatief

Uiteraard zijn er nog alternatieven te bedenken voor kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn beslist een interessante optie. Houten kozijnen komen betrekkelijk veel voor in Nederland. Dit komt grotendeels door het feit dat deze soort kozijnen te herkennen zijn aan de authentieke uitstraling.. Kies je voor houten kozijnen? Dan is het volgende punt van aandacht de houtsoort. Belangrijk is wel dat je weet dat de houtsoort van invloed is op de kwaliteit van de kozijnen. Als je als voorbeeld voor een zeer zachte houtsoort kiest dan is de isolatiewaarde lager dan bij de sterkere houtsoorten. Tegelijkertijd kan een zachte houtsoort eerder te maken krijgen met rot. Voor het plaatsen van houten kozijnen in Nijhuizum is het dus over het algemeen goed om even contact op te nemen met een professioneel bedrijf voor de plaatsing. Zij voorzien je van raad over de houtsoort die het allerbeste bij je verblijf past.

Naast de vele voordelen kleven er jammer genoeg ook een paar nadelen aan houten kozijnen in Nijhuizum. Het belangrijkste nadeel is het feit dat houten kozijnen beduidend meer onderhoud vergen dan overige type kozijnen. Dit komt omdat houten kozijnen geverfd moeten worden. Bij de aluminium en kunststoffen kozijnen is dit niet het geval. Afhankelijk van het kaliber beits je mooi vindt, kunnen de kosten fiks oplopen. Dat is allicht goedkoper dan de onkosten voor de reparatie van houtrot. Gelukkig is houtrot zeldzaam wanneer er goed voor de houten kozijnen in Nijhuizum gezorgd wordt. Wel is het van nut als je je hier van bewust bent. Schrik je niet af van een beetje bijkomend onderhoud en hou je van een authentieke uitstraling? Dan zijn houten kozijnen echt iets voor jou!

Wil je liever houten kozijnen in Nijhuizum?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Nijhuizum – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen zijn verder een van de bekendere soorten kozijnen. Door middel van aluminium kozijnen in Nijhuizum heb je feitelijk de best mogelijke kwaliteit in handen die je maar kunt vinden. Ze zijn in alle soorten en maten leverbaar. Er heerst nog een soort taboe op aluminium omdat mensen denken dat ze alleen in metaalkeurig te verkrijgen zijn. Zo is het als voorbeeld bespreekbaar om te kiezen voor aluminium kozijnen in Nijhuizum die van een specifieke kleur zijn voorzien. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Er worden namelijk speciale technieken gebruikt om te zorgen voor een uitstekend resultaat. De aluminium kozijnen in Nijhuizum staan bekend om hun hoge isolatie. Mocht duurzaamheid dus van belang zijn voor jou dan is dit een prima optie om te kiezen. De hoge isolatiewaarde maakt het daadwerkelijk mogelijk om aanzienlijk wat kosten te besparen voor je energierekening. Dat maakt aluminium kozijnen dan ook tot een prima investering.

Ben je verscheidene materialen aan het vergelijken voor je kozijnen in Nijhuizum? Neem dan eens aluminium in overweging. Ze zijn bij de meest voorkomende kozijn specialisten verkrijgbaar en hebben diverse belangrijke voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Nijhuizum
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft weinig onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke tariefstellingen
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten zetten in Nijhuizum

Heb je voldoende gelezen en ben je klaar voor de eerstvolgende stap? Regel dan vandaag simpel en vrijblijvend je offertes om kunststof kozijnen te laten aanbrengen in Nijhuizum. Met deze offertes heb je snel inzicht in de tariefstelling voor het kunststof kozijnen laten plaatsen in Nijhuizum. Het duurt vaak slechts enkele weken voordat je huis totaal is voorzien van je nieuwe kozijnen.

Spreken houten of aluminium kozijnen je wat meer aan dan kunststof kozijnen in Nijhuizum? Ook hiervoor kun je terecht op kozijnenkaart.nl! Indien je vandaag nog offertes aanvraagt voor kunststof kozijnen laten plaatsen in Nijhuizum weet je meteen waar je aan toe bent en geniet je straks van je eigen kozijnen in de door jou gekozen kleur, het door jou gekozen materiaal en jouw formaat en stijl.

Bespaar jezelf dus jaren aan onderhoud en klussen en kies voor bekwaamheid en zekerheid. Kozijnenkaart.nl, een sterk kader.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Nijhuizum

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Nijhuizum kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Nijhuizum

Fijne uitleg gehad

28 augustus 2022

De eerste stap was het uitzoeken van de kozijnen na de offerte. We kregen bovendien prettig advies als leken. Het traject ging soepel en prima in overleg een datum kunnen prikken.

- Sander van Loon

Vakmanschap

20 augustus 2022

Het project van offerte t/m oplevering verliep en de service is voortreffelijk. Een dikke pluim voor dit proces en onze nieuwe kunststof kozijnen.

- Saskia Boer

Gewoon gelukkig met de kozijnen

11 augustus 2022

Ik ben content. We hebben 5 kozijnen laten vernieuwen. Het ging rap. Er waren wat onverwachte zaken waardoor het afwerken wat langer duurde maar dit was geen probleem. Deze zijn netjes opgepakt met ons in overleg en het ziet er zo prima uit. Dat alles is zonder meerkosten geregeld.

- Vincent Vink

Snel en duidelijk

6 augustus 2022

Goede informatie over het vernieuwen van de schuifluik. De opheldering was begrijpelijk en de offertes waren scherp. Netjes geplaatst en de afwerking nauwkeurig.

- Joris Hermans

Gewoon top

28 juli 2022

Zorgvuldig zoals ik had vermoed.

- Marinus van de Ven

erg content

18 juli 2022

We hadden enkele vragen door de offerte. Toch erg content met de verduidelijking. De datum van plaatsing was mooi in overleg. uiterst content dus!

- Jelle de Vos

Uitstekend

13 juli 2022

Covid of niet, het project is prima verlopen met alle maatregelen van dien. Het resultaat is ook niet minder om, wauw! We hebben niet gekozen voor de goedkoopste en zijn des te meer gelukkig!

- Johannes de Koning

Installatie van kunststof kozijnen gewoon vertrouwd

9 juli 2022

Geweldig mannen!

- Mirjam de Jonge

competent geadviseerd.

29 juni 2022

De begeleiding was uiterst prettig en we kregen duidelijke antwoorden op onze vragen.

- Jasper Driessen

Uitgelichte kozijnspecialisten in Nijhuizum

Houtmolen Makkum BV Timmerfabriek De

Houtmolen 3
8754 GJ Makkum
Nederland

0515 232 005
http://www.houtmolen.nl/

Vako Kozijntechniek B.V.

De Marne 111
8701 MC Bolsward
Nederland

0515 541 818
http://www.vako.nl/

Koopmans Kozijnen Friesland

De Marne 29A
8701 PV Bolsward
Nederland

06 22215201
https://koopmanskozijnenfriesland.nl/raambekleding/shadow