Kunststof kozijnen Nederland

Wil jij een betaalbare kozijnspecialist uit Nederland die bij jou verder kan helpen?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar Kunststof kozijnen Nederland verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het beste gedeelte?

Kozijnenkaart doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Nederland – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Kunststof kozijnen Nederland nodig?

Vraag direct 3 offertes aan

Kunststof kozijnen Nederland
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 66 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Nederland gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Nederland, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Dalfsen, Staphorst en Zwolle bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Nederland

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Nederland kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist uit Nederland vindt die hart heeft voor jouw project. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste kozijnspecialist uit Nederland kunt vinden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Nederland laten installeren

Er zijn ongelofelijk veel huishoudens in Nederland die behoefte zouden hebben aan nieuwe kozijnen voor bij hen in huis. Tegenwoordig zijn er echter nogal wat mogelijkheden wanneer het aankomt op het aanbrengen van nieuwe kozijnen.

Kunststof kozijnen zijn gewoonlijk voordelig geprijsd en passen daardoor bij elk budget. Omdat nog niet iedereen bekend is met kunststof kozijnen plaatsen in Nederland hebben wij op deze website het een en ander op een rijtje gezet. Met deze info weet je zometeen alles wat er te weten valt en kan je met een gerust hart een juiste beslissing maken.

Wil je in plaats van kunststof kozijnen eigenlijk houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook professionals hiervoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kunststof kozijnen voor jouw pand in Nederland

Vraag direct een offerte aan

Klik op ‘Vraag direct een offerte aan’ om drie offertes te krijgen van kozijnspecialisten uit Nederland die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste aankoop van kunststof kozijnen.

Kozijnen vervangen Nederland – waarom nieuwe kozijnen aanleggen?

We signaleren dat niet iedereen weet wat de meerwaarde is van nieuwe kozijnen bij hem of haar in het woonhuis. Om dit te laten zien is het belangrijk om in te gaan op allerlei aspecten. Je kent dan straks alle voordelen van het vervangen van kozijnen in Nederland. Een van de belangrijkste voordelen is toch wel de isolatie. Zeker houten kozijnen in oudere huizen hebben door de jaren heen fors wat schade opgelopen. Deze beschadiging heeft als gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je huis. Hetgeen over het algemeen gepaard gaat met extra stookkosten om alles warm en droog te houden. Deze stookkosten gaan uiteraard verloren, de warmte blijft immers niet meer in huis hangen. Vanwege de uitstekende isolatiewaarde van kunststof kozijnen blijven dit soort aanvullende kosten je bespaard. Zie het dan ook echt als een investering in je woning.

Echter is dit niet het enige voordeel wat je zult ervaren indien je ervoor kiest om kozijnen te laten vervangen in Nederland. Nieuwe kozijnen zullen er namelijk ook voor zorgen dat de uitstraling van je huis erg kan worden verbeterd. Voor jou als bewoner is dit natuurlijk wel zo prettig, je wil namelijk wel in een mooi huis kunnen verblijven. Ook is het een optie dat de meerwaarde van de woning zal toenemen door het plaatsen van de nieuwe kozijnen. Mocht je ooit van plan zijn om te verhuizen dan zal je daardoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je woonhuis. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Nederland dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Nederland – zelf aanleggen of uitbesteden?

Ben je zelf handig met het zelf aanpakken van klussen in huis, dan kun je misschien zelf je kozijnen installeren in Nederland. Echter eigenlijk bevelen we je aan om het toch uit te besteden. Dit heeft meerdere oorzaken:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Ook loop je geen garantie mis wanneer je kiest voor de kozijnspecialist. Hierdoor ben je dus niet uitsluitend verzekerd van een klus die top wordt uitgevoerd en er op het moment zelf top uit ziet, echter ben je ook verzekerd voor een aanstaand verandering waar je nog vele jaren plezier van gaat krijgen.

Een kozijnspecialist, het woord zegt het reeds, is de kenner op het gebied van de laatste ontwikkelingen in kozijnen, waardoor je continu het nieuwste aanbod kunt zien. Denk hierbij niet exclusief aan de kozijnen zelf maar ook aan tinten, isolatie en de manier van bevestigen. Bij uitstek is dit een van de grote voordelen om een kozijnspecialist in de arm te nemen, zodat je huis weldra een prachtige nieuwe uitstraling heeft.

Op zoek naar kunststof kozijnen? Ga met een kozijnspecialist in gesprek! Enkel dan ben je verzekerd van het beste resultaat en weet je zeker dat daar geen beschadigingen vormen aan het nieuwe kozijn of aan de voorgeve. Ook ontvang je van een expert dikwijls garantievoorwaarden op het afgeleverde werk en de producten. Deze garantie vervalt dikwijls als je zelf de kunststof kozijnen gaat installeren.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Nederland

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Nederland

Voordat we in de gemiddelde kosten duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed krijgen op de tarieven. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen prijs. Heb je een beeld van het soort kunststof kozijn? Het type raam (bijv. kiep of een vast raam) is ook van invloed op de tarieven. En het type grondstof (kunststof soort) en de soort ramen zijn tevens van invloed.

Laten we opsommen welke dingen je aan moet denken die alsmede de kosten beïnvloeden:

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Tevens heb je mogelijk recht op isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) starten vanaf 350 euro, met ramen en het plaatsen van de kozijnen. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je installeren vanaf €445,-. Voor een valraam van 50×40 centimeter beginnen de kunststof kozijnen prijzen rond de €285,-.

De soort ramen en manier van installeren dragen bij aan de hoogte van de prijzen. De installatie van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost ruwweg €250,- (kozijn & montage) en de beglazing start vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de prijzen van kunststof kozijnen Nederland toch hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Bezuinigen op kunststof kozijnen? De kunststof kozijnen bedragen zijn heel voordelig, zeker vergeleken met materialen als staal of aluminium. Daarnaast zijn er nog meerdere manieren om zoveel mogelijk op de prijzen te besparen.

Zo koop je goedkope kunststof kozijnen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Nederland in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Worden er subsidies denkbaar voor de duurzame investering in kunststof kozijnen? Op dit moment is er geen landelijke subsidie. Je kunt echter wel een subsidie ontvangen voor het plaatsen van isolatieglas. Een vereiste hiervoor is dat je daarnaast nog investeert in minstens één andere energiebesparende maatregel. Je kunt hierover meer vinden op rvo.nl

Je kunt ook nakijken of er in jouw regio (gemeente of provincie) een plaatselijke subsidie denkbaar is voor deze soort energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Dit kun je bekijken via energiesubsidiewijzer.nl

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Nederland – het eerste alternatief

Voor velen zijn houten kozijnen in Nederland een prima alternatief op kunststof kozijnen. Voor veel mensen gaat er niks boven een natuurlijke materiaalsoort als hout. Niets kan de warme en sfeervolle uitstraling van hout evenaren. Maar er zijn nog enkele aspecten van belang bij de beslissing voor houten kozijnen in Nederland. Natuurlijk komen alle kenmerken aan bod en nemen we je mee langs de aparte mogelijkheden.

We haalden het hierboven al aan: de warme en sfeervolle uitstraling. Maar hier kunnen we nog een schepje bovenop doen, want houten kozijnen zijn echt over het algemeen uniek. Elk stuk hout heeft zijn eigen unieke nerfpatroon. Maar hiernaast zijn er nog verschillende redenen om voor hout te gaan. Hout is van zichzelf een isolerend product.

Bovenop de warme uitstraling is hout dus ook nog eens zeer geschikt om warmte binnen te houden. Een ander fundamenteel aandachtspunt is dat houten kozijnen geleverd en gemonteerd kunnen worden met de nodige maatregelen tegen inbraak. Je houten kozijnen dragen zo echt bij tot een veilige woning.

Wanneer je de keus hebt gemaakt voor houten kozijnen in Nederland, is de volgende keuze welke soort hout je gaat gebruiken. Ook hierin is de keuze weer oneindig. Let hierbij op de deugdelijkheid, de hoeveelheid benodigd onderhoud en de duurzaamheidsklasse. Hout kan onderverdeeld worden in vijf duurzaamheidsklassen. Hout dat tot klasse 1 behoort, is het meest duurzaam. Let erop dat het hout een keurmerk van FSC heeft. Dit keurmerk staat voor gezond bosbeheer. Veelgebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks.

Het mooie van houten kozijnen is dat ze af te stemmen zijn op elke soort woonhuis. Ze zijn uitstekend geschikt voor landelijke en klassieke huizen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat komt omdat hout in iedere gewenste kleur geverfd kan worden. Mocht het hout om wat voor reden stuk raken, dan kan het eenvoudig gerepareerd worden. Houten kozijnen kunnen zo jarenlang meegaan. Tevens zijn ze passend voor alle soorten raamkozijnen: voor normale raamkozijnen, schuiframen en -puien en draaikiepramen. Ook voor de kozijnen van jouw dakkapel is hout een uitstekende materiaalsoort.

Wil je liever houten kozijnen in Nederland?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Nederland – het tweede alternatief

Het is ook een optie om te kiezen voor aluminium kozijnen in Nederland. Met de goede aluminium kozijnen in Nederland heb je echt deugdelijkheid in handen. Ze zijn in alle types en maten leverbaar. Er heerst nog een soort taboe op aluminium omdat mensen denken dat ze alleen in metaalkeurig te verkrijgen zijn. Zo is het bijvoorbeeld bespreekbaar om te kiezen voor aluminium kozijnen in Nederland die van een bepaalde kleur zijn voorzien. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Aluminium kozijnen vergen speciale technieken die voor een prachtig resultaat zorgen. De aluminium kozijnen in Nederland staan bekend om hun hoge isolatie. Mocht duurzaamheid dus belangrijk zijn voor je dan is dit een prima optie om te kiezen. De hoge isolatiewaarde maakt het echt mogelijk om flink wat kosten te besparen voor je energierekening. Dat maakt aluminium kozijnen dan ook tot een geweldige investering.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal je nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Ze zijn bij de meest voorkomende kozijn specialisten beschikbaar en hebben talloze belangrijke voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Nederland
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft niet veel onderhoud
 • Goede isolatiewaarde
 • Aantrekkelijke prijzen
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten zetten in Nederland

Ben je overtuigd en wil je vandaag nog besparen? Vraag dan eenvoudig en vlug je offertes om kunststof kozijnen te laten aanbrengen in Nederland. Je hebt dan gelijk inzicht in je kosten voor het laten installeren van kunststof kozijnen in Nederland. Het duurt meestal slechts enkele weken voordat je huis totaal is voorzien van je nieuwe kozijnen.

Ga je liever voor aluminium of houten kozijnen in plaats van kunststof kozijnen in Nederland? Dan kun je ook eenvoudigweg op kozijnenkaart.nl terecht voor je aanvraag. Vraag je meteen eenvoudig en vrijblijvend offertes aan? Dan geniet jij in de kortste tijd van nieuwe kozijnen in de door jou geselecteerde soort materiaal, kleur en stijl.

Ga voor deugdelijkheid en garantie tot succes. Ga voor Kozijnenkaart.nl.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Nederland

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Nederland kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Nederland

Vergelijken is slim

31 augustus 2022

We hebben prima nieuwe kozijnen na een begrijpelijk advies. uiterst Wij zijn er heel blij mee en raden vergelijken van offertes bij iedereen aan.

- Arjan Vermeulen

Uiterst tevreden

23 augustus 2022

Ik ben content. We hebben 5 kozijnen laten vervangen. Dit was snel geregeld. Er waren wat onverwachte zaken waardoor het afwerken wat langer duurde maar dit was geen probleem. Die zijn zorgvuldig opgelost (en netjes in overleg) en de afwerking ziet er piekfijn uit. Dat alles is zonder meerkosten geregeld.

- Annemarie Bos

Kozijnen zijn geweldig!

18 augustus 2022

Wij hebben onlangs bij de kozijnen laten verwisselen. Resultaat is top, netjes geplaatst en afgewerkt in nog geen dag, we zijn er nog elke dag blij mee. Echt top.

- Marijke Blom

Leuke actie

9 augustus 2022

We hadden mazzel dat er een nette campagne was bij een van de bedrijven van de offertes. Meteen gebruik van gemaakt en met een prima aftrek al onze kozijnen laten verwisselen.

- Dirk Verbeek

Vergelijken is slim

3 augustus 2022

We hebben prachtige nieuwe kozijnen na een helder advies. Plaatsing en afwerking is competent gedaan. Wij zijn er heel blij mee en raden vergelijken van offertes bij iedereen aan.

- Alexander Willemsen

Beste service die ik ooit heb ondervonden

27 juli 2022

Belden zelfs na maandje nog even op om te vragen of ik nog steeds voldaan was. Formidabel!

- Deborah Dijkstra

prima actie

24 juli 2022

We hadden mazzel dat er een prima campagne was bij een van de organisaties van de offertes. Direct gebruik van gemaakt en met een prima vermindering al onze kozijnen laten vervangen.

- Maartje Jonker

Tevreden met de aankoop.

12 juli 2022

De offerte was zo binnen en onze vragen werden snel beantwoord. Daarom bovendien snel een installatie afspraak kunnen maken. En niet volkomen onbenullig, een prima prijsafspraak kunnen maken naar aanleiding van de offerte.

- Sebastiaan van Wijk

Fijne begeleiding

5 juli 2022

De nieuwe kunststof kozijnen van de woning ziet mooi en strak uit. Kundig afgewerkt bovendien.

- Diana de Bruin

Uitgelichte kozijnspecialisten in Nederland

Vema Timmerfabriek BV

Expansie 3
8316 GB Marknesse
Nederland

0527 203 334
http://www.vematimmerfabriek.nl/

Knipping Friesland

Frisaxstraat 12
8471 ZW Wolvega
Nederland

0561 613 232
http://www.knipping.nl/

Timmerfabriek Zwolle B.V.

Sisalstraat 1
8281 JJ Genemuiden
Nederland

038 385 4344
https://nbvt.nl/leden/lidbedrijven/timmerfabriek-zwolle-bv