Kunststof kozijnen Leidschendam

Zoek jij een professional voor jouw kunststof kozijnen in Leidschendam?

Lees dan vooral verder.

Kozijnenkaart zorgt dat jij die op zoek bent naar Kunststof kozijnen Leidschendam verbonden wordt aan de partij die bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Leidschendam – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Leidschendam nodig?

Laat je snel helpen

Kunststof kozijnen Leidschendam
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 102 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Leidschendam gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Leidschendam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Zoetermeer, Wassenaar en Voorschoten bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Leidschendam

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Leidschendam kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een installatiebedrijf binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een kozijnspecialist uit Leidschendam. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Leidschendam voor jouw huis

Het laten plaatsen van kunststof kozijnen in Leidschendam is niet iets wat je dagelijks laat uitvoeren. Vandaar dat een deskundige voor jouw kunststof kozijnen in Leidschendam zo belangrijk is. Indien je weet waar je naar op zoek bent, hoeft een professional niet per definitie prijzig te zijn.

Om kunststof kozijnen in Leidschendam te laten plaatsen, kun je beter niet voor de eerste de beste generalist kiezen. Het is beter om het uit te besteden aan een expert die kennis van zaken heeft. Zo ben je immers verzekerd van kwaliteit en meestal ook garantie op de werkzaamheden. Je wilt de komende jaren immers gerust kunnen genieten van jouw nieuwe kunststof kozijnen in Leidschendam.

Kunststof kozijnen in Leidschendam zijn een goede aanvulling aan je woning. De kozijnen zijn onderhoudsarm, bieden een uitstekende isolatie en gaan enorm lang mee. Ook is kunststof scherp geprijsd, waardoor ze voor een breed publiek toegankelijk zijn. Op zoek naar een kozijnspecialist?

Op deze website lees je waarom kunststof kozijnen installeren een prima idee is! Uiteraard krijg je ook meer inzicht in de onkosten. Ook krijg je handige tips om te bezuinigen en aandachtspunten bij je speurtocht naar een vakman.

Wil je in plaats van kunststof kozijnen eigenlijk houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je snel en voordelig je specialist!

Kozijnen vervangen Leidschendam – waarom nieuwe kozijnen installeren?

Niet iedereen weet precies wat de toegevoegde waarde is van nieuwe kozijnen. Om je wat inzicht te geven in de diverse voordelen, zetten we meerdere zaken op een rij. Je kent dan zometeen alle voordelen van het vervangen van kozijnen in Leidschendam. Het voornaamste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze gunstig zijn voor de isolatie van je verblijf. Vooral houten kozijnen in oudere huizen hebben door de jaren heen aanmerkelijk wat beschadiging opgelopen. Door deze schade is een pand vaak extra gevoelig voor waterschade en tocht. Dankzij deze instroom van tocht zul je meer moeten stoken om het huis warm te krijgen. Deze stookkosten gaan natuurlijk verloren, de warmte blijft immers niet meer in huis hangen. Kiezen voor kunststof kozijnen brengt door de hoge isolatie met zich mee dat je behoorlijk veel geld kunt besparen op je totale stookkosten. Zie het dan ook echt als een investering in je woning.

Echter is dit niet het enige voordeel wat je zal ondervinden wanneer je ervoor kiest om kozijnen te laten vervangen in Leidschendam. De gehele uitstraling van je pand gaat er vaak ook op vooruit. En dat is prettig! Hoe mooier je woont, hoe beter, toch? Nieuwe kozijnen verhogen meestal ook de waarde van je verblijf. Bij een eventuele verkoop van de woning haal je je investering er dan doorgaans ook eenvoudig weer uit. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Leidschendam dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Leidschendam – zelf installeren of uitbesteden?

Indien je een beetje slim bent met het klussen in huis, kun je ervoor gaan om je kozijnen in Leidschendam zelf te installeren. Desondanks raden wij ten zeerste af om dit te doen. Dat heeft een aantal redenen, namelijk:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Verder loop je geen garantie mis als je kiest voor een kozijnspecialist. Daarom ben je dus niet louter verzekerd van een klus welke kritisch wordt verricht en er op het moment zelf top uit ziet, echter ben je ook verzekerd voor een toekomstige verandering waar je nog vele jaren plezier van gaat krijgen.

Verder is een kenner op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Leidschendam, waardoor je een keus krijgt van het gehele aanbod wat er op de markt is. Niet alleen materiaal, maar ook kleurstellingen, isolatiewaarden en soorten bevestiging verschillen enorm. Bij uitstek is dit een van de grote voordelen om een kozijnspecialist in de arm te nemen, zodat je huis straks een prachtige nieuwe uitstraling krijgt.

Op zoek naar kunststof kozijnen? Ga met een kozijnspecialist in gesprek! Dus weet je zeker dat je het beste resultaat krijgt en dat de werkzaamheden netjes worden verricht, zonder beschadigingen of slordige afwerking. Met een kozijnspecialist in de arm krijg je sowieso garantie op de kozijnen, het werk en overige producten. Die garantie vervalt meestal als je zelf de kunststof kozijnen gaat plaatsen.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Leidschendam

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Leidschendam

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een veel verscheidene factoren. Allicht hebben die keuzes invloed op de kosten van de kunststof kozijnen. Welk model kozijn wil je bijvoorbeeld? Een vast raam is door het simpele mechanisme een stuk voordeliger dan een draai-/kiepraam. En het type grondstof (kunststof soort) en de type ramen zijn ook van invloed.

Hieronder leggen we uit welke factoren de kosten van kunststof kozijnen raken.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over de beglazing. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Hier kom je al voor in aanmerking als je twee energiebesparende maatregelen in huis hebt.

De kunststof kozijnen tarieven voor een vast raam van 60×60 centimeter starten vanaf €350,-, incluis beglazing en montage. Voor een kunststof kozijn bij een kiepraam (draairaam) van dezelfde afmetingen starten de tarieven vanaf 445 euro (tevens inclusief ramen en installatie). Voor een valraam van 50×40 centimeter starten de kunststof kozijnen kosten rond de €285,-.

De soort ramen en methode van installeren dragen bij aan de hoogte van de prijzen. Een kunststof kozijn plus montage zit ruwweg op gemiddeld 250 euro. De ramen daarnaast beginnen tussen de 100 en 200 euro. Dit betreffen dan standaard HR++ ramen. Wil je meer of minder isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de tarieven vanzelf hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Bezuinigen op kunststof kozijnen? De grondstoffen voor kunststof kozijnen zijn goedkoper in vergelijking tot staal of aluminium. Ernaast bestaan er nog verscheidene manieren om zoveel mogelijk op de kosten te besparen.

Tips om te bezuinigen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Leidschendam in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Bestaan er een compensatie voor kunststof kozijnen? Vooralsnog bestaat er geen subsidie (landelijk). Wel bestaat er de mogelijkheid om subsidie te ontvangen voor het gebruik van isolatieglas. Hiervoor kom je in aanmerking indien je in totaal 2 energiebesparende maatregelen hebt. Meer hierover lees je op rvo.nl.

Je kunt ook nakijken of er in jouw regio (gemeente of provincie) een plaatselijke subsidie beschikbaar is voor deze categorie energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Of dit in jouw woonplaats tevens het geval is, controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Leidschendam – je eerste alternatief

Voor velen zijn houten kozijnen in Leidschendam een prima alternatief op kunststof kozijnen. Een natuurlijke soort kozijnen, zoals hout, is voor een aantal mensen aardig van belang. Er zijn niet veel alternatieve grondstoffen die zo warm en sfeervol ogen als dat hout doet. Maar er zijn nog meerdere componenten belangrijk bij de keuze voor houten kozijnen in Leidschendam. Uiteraard komen alle kenmerken aan bod en nemen we je mee langs de aparte mogelijkheden.

De warme en sfeervolle uitstraling hebben we eerder al benoemd. Maar daar kunnen we nog een schepje bovenop doen, want houten kozijnen zijn in ieder geval altijd nog uniek. Ieder stuk hout heeft zijn eigen unieke nerven. Maar hout heeft nog meerdere prettige kenmerken. Hout is van zichzelf een isolerend product.

Hout zorgt dus niet alleen voor een warme uitstraling, maar helpt tevens om de warmte in het woonhuis vast te houden! Een ander cruciaal aandachtspunt is dat houten kozijnen geleverd en gemonteerd kunnen worden met de nodige maatregelen tegen kraak. Je houten kozijnen dragen zo in ieder geval bij tot een veilige woning.

Kies je voor houten kozijnen in Leidschendam, dan moet je tevens nog voor een soort hout kiezen. Er bestaan allerlei mogelijkheden. Houd bij het kiezen van de passende houtsoort rekening met de kwaliteit, het onderhoud dat het vergt en de duurzaamheidsklasse. Zoals gezegd is de duurzaamheidsklasse belangrijk. Er zijn vijf aparte duurzaamheidsklassen. Klasse 1 is het meest duurzaam, klasse 5 het allerminst. Let erop dat het hout een FSC-keurmerk heeft. Dit keurmerk staat voor gezond bosbeheer. Veelgebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks.

Het grootste voordeel van houten kozijnen is dat je ze naar je wensen kunt afstemmen. Ze zijn uitstekend geschikt voor landelijke en klassieke huizen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat heeft ermee te maken dat hout geschilderd kan worden in iedere gewenste kleur. Beschadigd hout kan betrekkelijk eenvoudig gerepareerd worden. Je hebt er dus veel plezier van! Verder zijn ze passend voor alle types raamkozijnen: voor gewone raamkozijnen, schuiframen en -puien en draaikiepramen. Ook voor de kozijnen van je dakkapel is hout een uitstekende materiaalsoort.

Wil je liever houten kozijnen in Leidschendam?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Leidschendam – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen zijn zeker weten een van de bekendere type kozijnen. Met de goede aluminium kozijnen in Leidschendam heb je echt kwaliteit in handen. Ze zijn in alle types en maten leverbaar. Het is dan ook echt een verkeerde gedachte dat je begrensd bent tot de saaiere soorten kleuren of uitstraling. Zo is het onder andere een optie om te kiezen voor aluminium kozijnen in Leidschendam die van een bepaalde kleur zijn voorzien. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Aluminium kozijnen vergen speciale technieken die voor een voortreffelijk resultaat zorgen. De aluminium kozijnen in Leidschendam staan bekend om hun hoge isolatiewaarde. Mocht duurzaamheid dus van belang zijn voor jou dan is dit een prima optie om te kiezen. Je kunt immers aanzienlijk veel kosten besparen. Dit maakt het een goede investering voor bij jou thuis.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal je nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Neem dan eens aluminium in overweging. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf voorhanden, en het materiaal vormt een fijne keuze met vele voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Leidschendam
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft niet veel onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke prijzen
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten zetten in Leidschendam

Als het goed is heb je door middel van dit artikel al een beter beeld over wat je kunt verwachten bij kunststof kozijnen laten zetten in Leidschendam. Gemakkelijk in onderhoud, aantrekkelijk om te zien en ze gaan heel erg lang mee. Door onze website is het een optie om diverse offertes te krijgen. Deze offertes stellen je in staat om direct te zien aan wat voor tarieven je moet denken voor het aanbrengen van de kozijnen.

Voordat je het weet ben je voorzien van nieuwe kozijnen die volkomen voldoen aan je wensen. Let er wel even op dat je dus bij de aanvraag goed aangeeft wat je voor ogen hebt. Je hebt dan onmiddellijk meer kans dat de prijsopgave aansluit op het project dat je wilt uitzetten. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen kun je er in ieder geval weer even tegenaan!

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Leidschendam

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Leidschendam kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Leidschendam

Isolatie en waardevermeerdering in 1

9 maart 2023

We hebben een kunststof voordeur met kozijn bij ons laten plaatsen. We zijn hier nu zo gelukkig mee! Een prachtige voordeur die sluit als een huis 😉 De komende koude maanden verwacht ik dat de hal van onze jaren 40 woning een stuk minder koel zal zijn. scherpe aanbieding gehad vergeleken met wat internet laat zien. Materiaal en afwerking top!

- Simon Willems

Netjes afgewerkt

4 maart 2023

uiterst blij hoe de afwerking is afgehandeld.. We hebben offertes vergeleken en dit heeft ons best een hele prima besparing opgeleverd!

- Petronella van Doorn

Domweg in orde

22 februari 2023

Goede afwerking en nazorg en een goede prijs.

- Ruben Peeters

Kozijnen zijn geweldig!

15 februari 2023

Wij hebben onlangs bij de kozijnen laten vervangen. Resultaat is top, netjes geplaatst en afgewerkt in nog geen dag, we zijn er nog elke dag blij mee. erg

- Bas Postma

Aanrader!

7 februari 2023

Onze nieuwe kozijnen zijn van onwijs nette kwaliteit en niet duur! Ik zou het echt aanraden. blije klant.

- Wilhelmina de Bruijn

Toelichting was begrijpelijk en het is onwijs mooi geworden

31 januari 2023

Uitgebreide toelichting gehad wat toch wel essentieel was om een slimme keuze te maken en dat de kozijnen competent zouden passen en inderdaad de kozijnen passen erg. Scherpe offertes gehad via kozijnenkaart.nl en daardoor niet teveel betaald.

- Daniëlle Peeters

rap

29 januari 2023

De kunststof kozijnen verwerkt in ons huis zijn geworden. Bij aankomst even snel een kopje koffie en hup de kerels gingen aan het werk. Ze werkte hard, niet te geluidruchtig en ik kreeg keurig uitleg van de hoe en waarom rondom mijn gekozen kozijnen. Er stonden 3 dagen ingepland voor de montage maar ze waren na 2 dagen al klaar. Nette prijs ook en achteraf nog wat minder door de minder uren arbeid.

- Barbara Kok

fantastisch

18 januari 2023

Covid of niet, het project is prima verlopen met alle maatregelen van dien. Het resultaat is ook niet minder om, wauw! We hebben niet gekozen voor de goedkoopste en zijn des te meer gelukkig!

- Jeroen Dekker

nette campagne

11 januari 2023

Toentertijd we de offertes aanvroegen bleek dat daar tevens een leuke actie gaande was bij 1 van de bedrijven. Daar hebben we gebruik van gemaakt en met een grote aftrek al onze kozijnen vernieuwd.

- Jacobus van de Brink

Uitgelichte kozijnspecialisten in Leidschendam

BKKD

Westvlietweg 61D
2491 ED Den Haag
Nederland

06 81434142
http://www.bkkd.nl/

GAYKO dealer ZUID HOLLAND

Gildeweg 26
2632 BA Nootdorp
Nederland

015 310 2070
http://www.haagland-kozijnen.nl/

Van Dreumel Ramen en Deuren B.V.

Rhone 34
2491 AP Den Haag
Nederland

070 386 4484
https://www.dreumel.nl/home