Kunststof kozijnen Friens

Ben jij op zoek naar een professional voor jouw kunststof kozijnen in Friens?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar Kunststof kozijnen Friens verbonden wordt aan een expert die bij je past.

Het gaafste gedeelte?

Kozijnenkaart doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Friens – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Kunststof kozijnen Friens nodig?

Vraag direct 3 offertes aan

Kunststof kozijnen Friens
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 67 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Friens gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Friens, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Heerenveen, Sneek en Bolsward bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Friens

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Friens kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist in Friens vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Friens laten installeren

Kunststof kozijnen in Friens zijn voor veel huishoudens een zinvolle investering. Maar hoe kies je de juiste aanbieder of expert die bij jou kunststof kozijnen in Friens kan komen plaatsen?

De meest voor de hand liggende keuze als je een vastgesteld bedrag in gedachten hebt wat niet al te hoog is zijn de kunststof kozijnen. Aangezien nog niet iedereen bekend is met kunststof kozijnen plaatsen in Friens hebben wij op deze pagina het een en ander op een rijtje gezet. Door middel van deze kennis weet je exact wat je kunt verwachten, daardoor zul je niet meer voor verrassingen komen te staan.

Liever alternatieve kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook specialisten daarvoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kunststof kozijnen voor jouw pand in Friens

Vraag direct een offerte aan

Klik op ‘Vraag direct een offerte aan’ om drie offertes te krijgen van kozijnspecialisten uit Friens die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste aankoop van kunststof kozijnen.

Kozijnen vervangen Friens – waarom nieuwe kozijnen aanleggen?

We herkennen dat niet iedereen weet wat de meerwaarde is van nieuwe kozijnen bij hem of haar in het woonhuis. Om dit te laten zien is het belangrijk om in te gaan op verscheidene componenten. Je kent dan straks alle voordelen van het vervangen van kozijnen in Friens. Een van de belangrijkste voordelen is toch wel de isolatiewaarde. Zeker bij oudere woningen waar houten kozijnen geplaatst zijn kan er sprake zijn van onderliggende beschadiging aan het hout. Deze schade heeft als gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je woning. Met deze instroom van tocht kun je meer moeten stoken om het huis warm te krijgen. Deze stookkosten gaan natuurlijk verloren, de warmte blijft tenslotte niet meer in de woning hangen. Vanwege de uitstekende isolatiewaarde van kunststof kozijnen blijven dit soort bijkomende kosten je bespaard. Zie het dan ook echt als een investering in je gebouw.

Maar er zijn nog meer voordelen wanneer je in Friens je kozijnen laat vervangen. Nieuwe kozijnen zullen er namelijk ook voor zorgen dat de uitstraling van je huis flink kan worden verbeterd. Voor jou als bewoner is dit natuurlijk wel zo prettig, je wil namelijk wel in een mooi huis kunnen verblijven. Ook is het een optie dat de meerwaarde van de woning zal stijgen door het plaatsen van de nieuwe kozijnen. Mocht je ooit van plan zijn om te verhuizen dan zal je daardoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je woning. Je kozijnen vervangen in Friens is dan ook doorgaans een uitstekend idee!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Friens – zelf aanbrengen of uitbesteden?

Enkele mensen zijn van nature goed in klussen in huis. Hiermee kun je in theorie tamelijk kosten besparen omdat het persoonlijk installeren op in ieder geval de korte termijn goedkoper lijkt. Helaas zijn er tevens wat nadelen aangaande het eigenhandig plaatsen van kozijnen in Friens. Wanneer je kozijnen installeert is de bevestiging van de kozijnen uiteraard buitengewoon belangrijk. Als dit niet gedaan is bestaat er de kans dat de isolatiewaarde aanmerkelijk zal verkleinen door kiertjes of dat de kozijnen los gaan komen, met alle gevolgen van dien. En de grootste overweging om het niet zelf te doen: de garantie. Deze mist vaak wanneer je zelf gaat klussen. Kozijnen hebben een enorm lange levensduur, dus missende garantie is jammer van je investering!

Indien je geen ervaring hebt betreffende het plaatsen van kozijnen of over klussen in het algemeen dan is het verstandiger om er een expert voor in te schakelen. Door de relatief lage kosten voor het plaatsen van kozijnen in Friens hoeft dit echt niet zo duur te zijn als je in eerste instantie zou denken. Vlot een leidraad hebben wat het voor jouw woonhuis zou kosten? Ga gauw naar offertes aanvragen en binnen korte tijd heb je de offertes van onze kozijnspecialisten in huis!

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Friens

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Friens

Alvoor we in de gemiddelde kosten duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed hebben op de tarieven. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen kosten. Heb je een idee van het type kunststof kozijn? Een vast raam is door het eenvoudige mechanisme een stuk goedkoper dan een draai-/kiepraam. Het soort kunststof en de beglazing heeft vanzelfsprekend ook een invloed op de prijs.

Hieronder leggen we uit welke factoren de prijzen van kunststof kozijnen beïnvloeden.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Denk eens aan isolatieglas! Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De kunststof kozijnen tarieven voor een vast raam van 60×60 centimeter starten vanaf €350,-, inclusief beglazing en montage. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je installeren vanaf €445,-. Heb je een valraam van 50×40 starten de kozijnen per stuk vanaf 285 euro (inclusief).

De kosten van kunststof kozijnen in Friens zijn onder meer afhankelijk van het soort glas en de montage. Een kunststof kozijn plus installatie zit ruwweg op gemiddeld 250 euro. De ramen daarnaast beginnen tussen de 100 en 200 euro. Dit betreffen dan standaard HR++ ramen. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de kosten van kunststof kozijnen Friens uiteindelijk hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Je weet nu hoeveel de kunststof kozijnen tarieven zijn die je gemiddeld gesproken kunt verwachten voor het zetten van nieuwe kozijnen bij jou in huis. Wat je nog niet weet is dat er verscheidene manieren zijn waarop je in staat bent om aanzienlijk wat centen te bezuinigen op jouw aankoop. Hiervoor kun je kijken naar subsidies. Op kozijnen zelf zitten geen subsidies momenteel. Wanneer je twee energiebesparende maatregelen maakt, kun je wel een subsidie krijgen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van isolatieglas. Kijk hiervoor op rvo.nl.

Daarnaast is het denkbaar dat er in jouw stad of provincie een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het verwisselen van kozijnen of beglazing. Dit kun je onderzoeken via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Friens – je eerste alternatief

Logischerwijs zijn er nog alternatieven te verzinnen voor kunststof kozijnen. Zo is het onder andere ook denkbaar om te kiezen voor de houten kozijnen . Houten kozijnen komen betrekkelijk vaak voor in Nederland. Dit komt grotendeels omdat houten kozijnen destijds de standaard waren.. Je kunt kiezen uit diverse houtsoorten als het aankomt op deze kozijnen. Noodzakelijk is wel dat je weet dat de houtsoort van invloed is op de deugdelijkheid van de kozijnen. Als je bijvoorbeeld voor een zeer zachte houtsoort kiest dan is de isolatiewaarde minder dan bij de sterkere houtsoorten. Daarnaast kan een zachte houtsoort sneller te maken krijgen met houtrot. Als je houten kozijnen in Friens wilt plaatsen, is het doorgaans goed om een deskundige partij om hulp te vragen. Zij voorzien je van raad over de houtsoort die het voornaamste bij jouw verblijf past.

Naast de vele voordelen kleven er helaas ook een paar nadelen aan houten kozijnen in Friens. Houten kozijnen vergen over het algemeen wel meer onderhoud dan kozijnen van een andere soort. Houten kozijnen hebben immers beits nodig om beschermd te worden. Datzelfde geldt niet voor kunststof en aluminium kozijnen. Beits kan aanzienlijk duur zijn als je een specifieke kleur in gedachten hebt, dit brengt dus ook onkosten met zich mee. Daar komt bij dat je voor de kosten op moet draaien indien jouw houten kozijnen in Friens houtrot vertonen. Gelukkig is houtrot zeldzaam als er goed voor de houten kozijnen in Friens gezorgd wordt. Wel is het van waarde indien je je hier van bewust bent. Vind je dit bijkomende onderhoud niet erg? Dan zijn houten kozijnen in Friens een prachtig alternatief als je zoekt naar een alternatieve uitstraling.

Wil je liever houten kozijnen in Friens?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Friens – het tweede alternatief

Het is tevens mogelijk om te kiezen voor aluminium kozijnen in Friens. Door middel van aluminium kozijnen in Friens heb je werkelijk de best mogelijke kwaliteit in handen die je maar kunt vinden. Aluminium kozijnen komen voor in alle mogelijke soorten en maten. Het is dan ook echt een verkeerde aanname dat je begrensd bent tot de saaiere soorten kleuren of uitstraling. Maar je kunt aluminium tegenwoordig in bijna elke kleur krijgen. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Er worden namelijk speciale technieken gebruikt om te zorgen voor een formidabel resultaat. Aluminium kozijnen dragen door een hoge mate van isolatie bovendien nog eens bij aan energiebesparing. Staat duurzaamheid hoog in het vaandel? Overweeg dan zeker aluminium kozijnen. Je kunt immers aanzienlijk veel geld besparen. Dat maakt aluminium kozijnen dan ook tot een prima investering.

Ben je allerlei materialen aan het vergelijken voor je kozijnen in Friens? Neem dan eens aluminium in overweging. Ze zijn bij de meest voorkomende kozijn vakmensen verkrijgbaar en hebben verschillende belangrijke voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Friens
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft minimaal onderhoud
 • Goede isolatiewaarde
 • Aantrekkelijke prijzen
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten aanbrengen in Friens

Heb je genoeg gelezen en ben je klaar voor de eerstvolgende stap? Vraag dan gemakkelijk en snel je offertes om kunststof kozijnen te laten aanbrengen in Friens. Vanuit deze offertes heb je onmiddellijk inzicht in de tarieven voor het kunststof kozijnen laten installeren in Friens. Het duurt doorgaans slechts enkele weken voordat je huis volledig is voorzien van je nieuwe kozijnen.

Ga je liever voor aluminium of houten kozijnen in plaats van kunststof kozijnen in Friens? Ook hiervoor kun je terecht op kozijnenkaart.nl! Als je nu nog offertes aanvraagt voor kunststof kozijnen laten plaatsen in Friens weet je gelijk waar je aan toe bent en geniet je binnenkort van je eigen kozijnen in de door jou gekozen kleur, het door jou gekozen materiaal en jouw formaat en stijl.

Bespaar jezelf dus jaren aan onderhoud en klussen en kies voor deugdelijkheid en duidelijkheid. Kozijnenkaart.nl, een sterk kader.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Friens

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Friens kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Friens

Geweldige houten kozijnen!

2 september 2022

Had nooit bedacht dat ik zo zou kunnen genieten van nieuwe raamkozijnen. Boven elke verwachting!

- Claudia Kuijpers

Buitengemeen tevreden

23 augustus 2022

Super gelukkig over de instructie die we gekregen hebben naar aanleiding van de offerte. Bezorging en planning waren enorm flexibel. uiterst tevreden dus!

- Wendy van de Veen

competent advies

16 augustus 2022

Paar jaar geleden voor de goedkoopste gegaan, niet tevreden dus nu offertes aangevraagd, niet voor de goedkoopste gegaan en gelukkig!! De offerte was duidelijk en is ook nagekomen.

- Maria Dekker

Probleemloos

13 augustus 2022

Er zijn kunststof kozijnen geinstalleerd op alle verdiepingen van mijn woning. Bij binnenkomst even snel een bak koffie en hup de kerels gingen aan het werk. Alles is zorgvuldig gedaan en naderhand alles uitgelegd. Ze waren zelfs sneller klaar (3 dagen gepland, 2 dagen nodig gehad). Nette prijs tevens en vervolgens nog wat minder door de minder uren arbeid.

- Marjolein Hendriks

Raadgeving op maat

6 augustus 2022

Paar jaar geleden voor de goedkoopste gegaan, niet blij dus nu offertes aangevraagd, niet voor de goedkoopste gegaan en blij!! De offerte was prima en zelfs uiteindelijk iets lagere factuur gekregen door het overhouden (niet gebruikte) materiaal.

- Remco Jonker

Wauw wat prima!

28 juli 2022

Wat een ontzettende vakman, hij heeft daar echt een werk geleverd van hoge kwaliteit. De kozijnen stralen luxe uit! Dankzij kozijnenkaart volledig gelukkig!

- Thijs Kramer

Onberispelijk

18 juli 2022

Ondanks de simpele order was alles erg geregeld en duidelijk.

- Ivo van de Velde

Gewoon blij met de kozijnen

11 juli 2022

Ik ben content. Heb 5 kozijnen laten installeren (vernieuwen). Dit was snel geregeld. Het afwerken kostte wat langer dan gedacht, door onvoorziene omstandigheden. Die zijn zorgvuldig opgelost (en netjes in overleg) en de afwerking ziet er piekfijn uit. We hebben ondanks dat geen meerkosten gekregen, echt top service.

- Nicolaas Vermeulen

De aantrekkelijkste houten kozijnen!

10 juli 2022

Had nooit bedacht dat ik zo zou kunnen genieten van nieuwe raamkozijnen. Ben daadwerkelijk verrast!

- Marinus Brouwer

Uitgelichte kozijnspecialisten in Friens

Kozijnen en Deuren Belisol Leeuwarden

Jupiterweg 20
8938 AE Leeuwarden
Nederland

058 288 0807
http://www.belisol.com/

Woudwood Holland B.V.

J.W. de Visserwei 5
9001 ZE Grou
Nederland

0566 623 737
http://www.vanvuuren.nl/

Rollecate

Vestaweg 1
8938 AV Leeuwarden
Nederland


http://www.rollecate.nl/