Kunststof kozijnen Firdgum

Ben jij op zoek naar een expert voor jouw kunststof kozijnen in Firdgum?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Firdgum verbonden wordt aan een professional die bij je past.

Het tofste gedeelte?

Kozijnenkaart doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Firdgum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Kunststof kozijnen Firdgum nodig?

Een kozijnspecialist in Firdgum vinden

Kunststof kozijnen Firdgum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 75 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Firdgum gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Firdgum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Heerenveen, Sneek en Bolsward bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Firdgum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare kozijnspecialist in Firdgum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde installatiebedrijf binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een kozijnspecialist in Firdgum. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Firdgum laten installeren

Je bent logischerwijs niet elke dag bezig met het aanbrengen van nieuwe kunststof kozijnen in Firdgum. Daarom is het ook van belang dat je een vakkundige vindt die je kunststof kozijnen in Firdgum kan plaatsen. Als je weet waar je naar op zoek bent, hoeft een professional niet per sé duur te zijn.

Om kunststof kozijnen in Firdgum te laten aanbrengen, kun je beter niet voor de eerste de beste generalist kiezen. Je wilt namelijk een expert die de kunststof kozijnen in Firdgum zal aanbrengen. Op die manier ben je immers verzekerd van kwaliteit en vaak ook garantie op de werkzaamheden. Je wilt natuurlijk vooral kunnen genieten van je nieuwe kunststof kozijnen in Firdgum, in plaats van met problemen of buikpijn achter te blijven.

Het plaatsen van kunststof kozijnen in Firdgum is een duurzame investering in je woonhuis. De kozijnen zijn onderhoudsarm, leveren een prima isolatie en gaan heel erg lang mee. Verder zijn kunststof kozijnen voordelig, waardoor het voor elk budget geschikt is. Op zoek naar een kozijnspecialist?

Op deze pagina lees je waarom kunststof kozijnen aanleggen een goed idee is! Je vindt meer info over de vele voordelen en leest hoeveel kunststof kozijnen kosten. Overigens vindt je hier ook tips en lees je waar je op moet letten bij het vinden van een kozijnspecialist.

Wil je in plaats van kunststof kozijnen het liefste houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je snel en voordelig je vakman!

Kunststof kozijnen voor jouw pand in Firdgum

Vraag direct een offerte aan

Klik op ‘Vraag direct een offerte aan’ om drie offertes te krijgen van kozijnspecialisten uit Firdgum die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste aankoop van kunststof kozijnen.

Kozijnen vervangen Firdgum – waarom vervangende kozijnen aanleggen?

Er bestaat regelmatig een aanleiding waarom je kozijnen wilt vervangen in Firdgum. Het kan een kostbare kwestie zijn en er zijn nog steeds personen die liever gaan voor het om de zo veel jaar verzorgen van hun bestaande kozijnen. Toch is het veelal veel rendabeler om je kozijnen te vervangen in Firdgum. Op termijn zijn de kosten minder hoog, scheelt het je in het onderhoud en hiermee ook de tijd die je eraan kwijt bent en het ziet er doorgaans ook nog eens een stuk beter uit.

Ook niet te onderwaarderen is de hoeveelheid isolatievoordelen die nieuwe kozijnen bieden aan je pand. Vooral bij oudere huizen waarin houten kozijnen geplaatst zijn kan er sprake zijn van onderliggende beschadiging aan het hout. Deze schade heeft als gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je woning. Met deze instroom van tocht zul je extra moeten stoken om het huis warm te krijgen. Aangezien deze stookkosten weinig rendabel zijn, is het feitelijk verloren stookcapaciteit. Omdat kunststof kozijnen zo goed zijn voor je isolatie, kan je daarmee heel veel geld bezuinigen op je energiekosten. Het is dan ook slim om nieuwe kozijnen als een langdurige belegging te zien.

Maar wanneer je kozijnen laat vervangen in Firdgum zijn er nog enkele voordelen. Nieuwe kozijnen zullen er immers ook voor zorgen dat de uitstraling van je huis behoorlijk kan worden verbeterd. Dat is goed, want je wilt uiteraard een woning wat er zo mooi mogelijk uit ziet. Maar ook voor derden kan deze nieuwe uitstraling voordelen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk dat de meerwaarde van de woning zal stijgen door het aanbrengen van de nieuwe kozijnen. Mocht je ooit van plan zijn om te verhuizen dan kun je daardoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je woonhuis. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Firdgum dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Firdgum – zelf installeren of uitbesteden?

Sommige mensen zijn van nature goed in klussen in huis. Hiermee kun je in theorie tamelijk geld besparen want het zelf regelen op in elk geval de korte termijn goedkoper lijkt. Natuurlijk zitten er nadelen aan het zelf doen van de constructie voor de kozijnen in Firdgum. Bij het monteren van kozijnen in Firdgum is het bepalend dat het op de correcte wijze vast wordt gezet. Als de kozijnen niet volledig juist aangebracht zijn is er een directe kans op reductie van de isolatiewaardes, het losraken van kozijnen, scheuren in de muren etc. En de grootste overweging om het niet zelf te doen: de garantie. Deze mist vaak wanneer je zelf gaat klussen. Kozijnen bezitten een beduidend lange levensduur, dus missende garantie is jammer van je investering!

Indien je geen ervaring hebt aangaande het plaatsen van kozijnen of over klussen in het algemeen dan is het slim om er een professional voor in te schakelen. Wegens de lange levensduur en het comfort van installatie vallen de prijzen mee wanneer je een expert inhuurt in Firdgum. Snel een leidraad krijgen wat het voor jouw woonhuis zou kosten? Ga gauw naar offertes aanvragen en binnen korte tijd heb je de offertes van onze kozijnspecialisten in huis!

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Firdgum

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Firdgum

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een tal verschillende factoren. Uiteraard hebben deze keuzes invloed op de prijs van de kunststof kozijnen. Welk model kozijn wil je bijvoorbeeld? Een vast raam is door het eenvoudige mechanisme een stuk goedkoper dan een draai-/kiepraam. Het soort kunststof en de glas heeft uiteraard ook een invloed op de kosten.

Hieronder leggen we uit welke factoren de prijzen van kunststof kozijnen beïnvloeden.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Denk eens aan isolatieglas! Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) gaan vanaf 350 euro, met ramen en het plaatsen van de kozijnen. Voor een kunststof kozijn bij een kiepraam (draairaam) van dezelfde formaten beginnen de tarieven vanaf 445 euro (tevens inclusief ramen en installatie). Heb je een valraam van 50×40 beginnen de kozijnen per stuk bij 285 euro (inclusief).

De categorie ramen en wijze van monteren dragen bij aan de hoogte van de kosten. De installatie van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost ongeveer €250,- (kozijn & montage) en de beglazing begint vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de prijzen van kunststof kozijnen Firdgum tenslotte hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Besparen op kunststof kozijnen? De grondstoffen voor kunststof kozijnen zijn goedkoper in gelijkenis tot staal of aluminium. Alsmede bestaan er verschillende manieren om meer te bezuinigen op de prijzen.

Tips om te bezuinigen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Firdgum in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Is er een tegemoetkoming voor kunststof kozijnen? Op dit ogenblik is er geen landelijke subsidie. Wel bestaat er de potentie om subsidie te ontvangen voor het gebruik van isolatieglas. Hiervoor kom je in aanmerking wanneer je in totaal 2 energiebesparende maatregelen hebt. Meer hierover lees je op rvo.nl.

Ernaast is het mogelijk dat er in jouw stad of provincie een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het vernieuwen van kozijnen of beglazing. Of dit in jouw woonplaats tevens het geval is, controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Firdgum – het allereerste alternatief

Uiteraard zijn er nog alternatieven te verzinnen voor kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn absoluut een interessante optie. Houten kozijnen komen relatief veel voor in ons land. Dit komt voornamelijk door het feit dat deze categorie kozijnen te herkennen zijn aan hun authentieke uitstraling.. Kies je voor houten kozijnen? Dan is het eerstvolgende punt van aandacht de houtsoort. Het is belangrijk om te weten welke houtsoort welk resultaat heeft op de kwaliteit van je kozijnen. Als je bijvoorbeeld voor een zeer zachte houtsoort kiest dan is de isolatiewaarde minder dan bij de sterkere houtsoorten. Tevens kan een zachte houtsoort sneller te maken krijgen met rot. Voor het plaatsen van houten kozijnen in Firdgum is het daarom doorgaans handig om even contact op te nemen met een bekwaam bedrijf voor de plaatsing. Zij voorzien je van advies over de houtsoort die het voornaamste bij je huis past.

Naast de talrijke voordelen kleven er helaas ook een paar nadelen aan houten kozijnen in Firdgum. Houten kozijnen vergen over het algemeen wel meer onderhoud dan kozijnen van een andere categorie. Dit komt doordat houten kozijnen geverfd moeten worden. Datzelfde geldt niet voor kunststof en aluminium kozijnen. Afhankelijk van het soort beits je mooi vindt, kunnen de onkosten veel oplopen. Dat is allicht goedkoper dan de onkosten voor de reparatie van houtrot. Gelukkig komt dit niet al te veel voor, indien je kiest voor sterke houtsoorten zal het onderhoud beperkt zijn tot eenmaal in de 20 à 25 jaar. Toch is het slim om dit wel mee te nemen in je overweging om voor houten kozijnen te gaan. Vind je dit aanvullende onderhoud niet erg? Dan zijn houten kozijnen in Firdgum een goed alternatief als je zoekt naar een overige uitstraling.

Wil je liever houten kozijnen in Firdgum?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Firdgum – het tweede alternatief

Het is bovendien een optie om te kiezen voor aluminium kozijnen in Firdgum. Met de geschikte aluminium kozijnen in Firdgum heb je echt kwaliteit in handen. Aluminium kozijnen komen voor in de meeste mogelijke soorten en maten. Er heerst nog een soort taboe op aluminium omdat mensen denken dat ze alleen in metaalkeurig te verkrijgen zijn. Maar je kunt aluminium tegenwoordig in bijna elke kleur krijgen. En je hoeft ze ook nog eens niet te schilderen, zoals je met bijvoorbeeld houten kozijnen wel moet doen. Aluminium kozijnen vereisen speciale technieken die voor een prachtig resultaat zorgen. De aluminium kozijnen in Firdgum staan bekend om hun hoge isolatiewaarde. Mocht duurzaamheid dus belangrijk zijn voor je dan is dit een prima optie om te kiezen. Je kunt namelijk aanzienlijk veel geld besparen. Dat maakt aluminium kozijnen dan ook tot een geweldige investering.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal je nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Neem dan eens aluminium in overweging. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf verkrijgbaar, en het materiaal vormt een juiste keuze met vele voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Firdgum
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft minder onderhoud
 • Goede isolatiewaarde
 • Aantrekkelijke prijzen
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten zetten in Firdgum

Ben je overtuigd en wil je vandaag nog besparen? Regel dan vandaag gemakkelijk en vrijblijvend je offertes om kunststof kozijnen te laten installeren in Firdgum. Je hebt dan onmiddellijk inzicht in je tarieven voor het laten installeren van kunststof kozijnen in Firdgum. Het duurt veelal slechts enkele weken voordat je huis totaal is voorzien van je nieuwe kozijnen.

Spreken houten of aluminium kozijnen je wat meer aan dan kunststof kozijnen in Firdgum? Ook hiervoor kun je terecht op kozijnenkaart.nl! Wanneer je meteen nog offertes aanvraagt voor kunststof kozijnen laten plaatsen in Firdgum weet je gelijk waar je aan toe bent en geniet je gauw van je eigen kozijnen in de door jou gekozen kleur, het door jou gekozen materiaal en jouw formaat en stijl.

Bespaar jezelf dus jarenlang aan onderhoud en klussen en kies voor deugdelijkheid en duidelijkheid. Kozijnenkaart.nl, een sterk kader.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Firdgum

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Firdgum kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Firdgum

Uitstekende dienstverlening

29 augustus 2022

Kreeg na een periode een telefoontje of ik nog steeds blij was. Bedankt!

- Mariska van de Pol

Content met de aankoop.

27 augustus 2022

De offerte was zo binnen en onze vragen werden snel beantwoord. Daardoor tevens snel een plaatsing afspraak kunnen maken. En niet volkomen onbelangrijk, een prima prijsafspraak mogen maken naar aanleiding van de offerte.

- Lisette van den Broek

Uitstekende service

17 augustus 2022

Kreeg na een maand een telefoontje of ik nog altijd blij was. Super!

- Marianne de Lange

Aanrader!

14 augustus 2022

Onze nieuwe kozijnen zijn van onwijs prima kwaliteit en niet duur! Echt een aanrader. Tevreden klant.

- Kirsten van der Meer

Schitterend

4 augustus 2022

Wist even niet waar ik een specialist kon vinden die bekwaam was. Met kozijnkaart is dit gelukt. Schitterende kozijnen nu!

- Judith Sanders

Geslaagde aankoop

29 juli 2022

De offerte was gauw binnen en onze vragen werden snel beantwoord. Daarom bovendien snel een plaatsing afspraak kunnen maken. En niet volkomen onbelangrijk, een prima prijsafspraak kunnen maken naar aanleiding van de offerte.

- Anne Willems

Gewoon gelukkig met de kozijnen

22 juli 2022

Ik ben content. We hebben 5 kozijnen laten vernieuwen. Dit was snel geregeld. Er waren wat onverwachte zaken waardoor het afwerken wat langer duurde maar dit was geen probleem. Deze zijn netjes opgepakt met ons in overleg en het ziet er zo mooi uit. En dat zonder meerkosten.

- Simon van Veen

Klantgericht en vriendelijk

17 juli 2022

We hebben offertes aangevraagd via hier en daarna snel een datum kunnen prikken. Er werd met ons mee gedacht en het ging niet om de hoge opbrengst maar oprecht of we content waren. Gelukkig met deze manier van zaken doen.

- Paul Evers

rap

8 juli 2022

De kunststof kozijnen verwerkt in ons huis zijn geworden. Gezellig even leut en dan rap aan het werk. Ze werkte ingespannen, niet te geluidruchtig en ik kreeg netjes uitleg van de hoe en waarom rondom mijn gekozen kozijnen. Ze waren zelfs sneller klaar (3 dagen gepland, 2 dagen nodig gehad). De offerte van hun was al keurig en nu door uren mindering nog minder kosten kwijt. tevreden dus.

- Sjoerd Kuijpers

Uitgelichte kozijnspecialisten in Firdgum

Buwalda Schettens voor Kozijnen, Deuren, Gevels en Goten

Van Osingaweg 72
8744 EX Schettens
Nederland

0517 531 788
https://www.buwalda.nl/

Houtmolen Makkum BV Timmerfabriek De

Houtmolen 3
8754 GJ Makkum
Nederland

0515 232 005
http://www.houtmolen.nl/

Timmerfabriek Stap B.V.

K.L. de Vriesstraat 1
9079 KK Sint Jacobiparochie
Nederland

0518 491 888
https://www.timmerfabriekstap.nl/