Kunststof kozijnen Dronrijp

Zoek jij een topper voor jouw kunststof kozijnen in Dronrijp?

Dan ben je op de goede plek.

Kozijnenkaart zorgt dat jij die op zoek bent naar Kunststof kozijnen Dronrijp verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het beste gedeelte?

Kozijnenkaart doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Dronrijp – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Kunststof kozijnen Dronrijp nodig?

Laat je snel helpen

Kunststof kozijnen Dronrijp
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 68 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Dronrijp gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Dronrijp, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Heerenveen, Sneek en Bolsward bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Dronrijp

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare kozijnspecialist in Dronrijp is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een installatiebedrijf binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een kozijnspecialist in Dronrijp. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Dronrijp voor jouw woning

Kunststof kozijnen in Dronrijp zijn voor veel huishoudens een slimme investering. Maar hoe bepaal je de juiste aanbieder of expert die bij jou kunststof kozijnen in Dronrijp kan komen installeren?

Kunststof kozijnen zijn meestal voordelig geprijsd en passen daardoor bij elk budget. Omdat nog niet iedereen bekend is met kunststof kozijnen plaatsen in Dronrijp hebben wij op deze site het een en ander op een rijtje gezet. Door middel van deze info weet je exact wat je kunt verwachten, hierdoor zal je niet meer voor verrassingen komen te staan.

Liever andere kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook specialisten daarvoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kunststof kozijnen voor jouw pand in Dronrijp

Vraag direct een offerte aan

Klik op ‘Vraag direct een offerte aan’ om drie offertes te krijgen van kozijnspecialisten uit Dronrijp die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste aankoop van kunststof kozijnen.

Kozijnen vervangen Dronrijp – waarom vervangende kozijnen plaatsen?

Kozijnen vervangen in Dronrijp doe je uiteraard niet zo maar. Enkele mensen kiezen er vanuit een kostengedachte toch nog voor om hun bestaande kozijnen te blijven oplappen. Toch kan het zeker uit om je kozijnen te vervangen in Dronrijp. Het scheelt je op termijn in de onkosten, het onderhoud, een tijdsinvestering en het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Het grootste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze bevorderlijk zijn voor de isolatiewaarde van je verblijf. Met name bij oudere woningen met houten kozijnen is er gedurende de jaren dikwijls flink wat beschadiging ontstaan. Deze beschadiging heeft als gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je huis. Om vochtwerking en tocht tegen te gaan, zul je fors extra moeten stoken. Omdat deze stookkosten weinig rendabel zijn, is het feitelijk verloren stookcapaciteit. Kiezen voor kunststof kozijnen brengt door de hoge isolatiewaarde met zich mee dat je substantieel veel geld kunt bezuinigen op je totale stookkosten. Zie het dan ook eigenlijk als een investering in je huis zelf.

Echter is dit niet het enige voordeel wat je kunt ondervinden indien je ervoor kiest om kozijnen te laten vervangen in Dronrijp. Nieuwe kozijnen zullen er immers ook voor zorgen dat de uitstraling van je woonhuis behoorlijk kan worden verbeterd. Voor jou als bewoner is dit natuurlijk wel zo plezierig, je wilt namelijk wel in een mooi huis kunnen wonen. Ook met oog op een toekomstige verkoop zullen nieuwe kozijnen inzetbaar zijn. Zo is het mogelijk dat de meerwaarde van de woning zal stijgen door het aanleggen van de nieuwe kozijnen. Mocht je ooit van plan zijn om te verhuizen dan kun je daardoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je huis. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Dronrijp dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Dronrijp – zelf installeren of uitbesteden?

Ben je zelf handig met het zelf ondernemen van klussen in huis, dan kun je misschien eigenhandig je kozijnen installeren in Dronrijp. Toch raden wij ten zeerste af om dat te doen. Dat heeft een aantal oorzaken, namelijk:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Bovendien zal een vakman over het algemeen garantie op zijn of haar werkzaamheden aanbieden. Dat garandeert niet enkel dat de werkzaamheden naar behoren worden gedaan maar ook dat je bij toekomstige mogelijke zorgen verzekerd bent van hulp en dus erg lang kunt genieten van je mooie nieuwe kozijnen.

Ook is een deskundige op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Dronrijp, waardoor je een keuzemogelijkheid krijgt tussen het juiste aanbod wat er op de markt is. Denk hierbij niet enkel aan de kozijnen zelf maar ook aan tinten, isolatie en de methode van bevestiging. Het helpt dan als een vakman met je meedenkt en je adviseert, zodat je tot een buitengewoon resultaat komt.

Kunststof kozijnen installeren? Schakel dan een expert in! Zo weet je zeker dat je het mooiste resultaat krijgt en dat de werkzaamheden netjes worden verricht, zonder beschadigingen of slordige afwerking. Met een kozijnspecialist in de arm ontvang je sowieso garantie op de kozijnen, het werk en overige producten. Deze garantie vervalt vaak als je zelf de kunststof kozijnen gaat plaatsen.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Dronrijp

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Dronrijp

Voordat we in de gemiddelde tarieven duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed krijgen op de prijs. Allicht hebben die keuzes invloed op de kosten van de kunststof kozijnen. Heb je een gedachte van het model kunststof kozijn? Een vast raam is door het eenvoudige mechanisme een stuk voordeliger dan een draai-/kiepraam. En het type grondstof (kunststof soort) en de type ramen zijn ook van invloed.

Hieronder leggen we uit welke factoren de prijzen van kunststof kozijnen beïnvloeden.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Denk eens aan isolatieglas! Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De gemiddelde prijzen voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) beginnen vanaf 350 euro, inclusief beglazing en het installeren van de kozijnen. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je plaatsen vanaf €445,-. Heb je een valraam van 50×40 beginnen de kozijnen per stuk bij 285 euro (inclusief).

De kosten van kunststof kozijnen in Dronrijp zijn onder meer ondergeschikt van het soort glas en de installatie. Een kunststof kozijn plus installatie zit ruwweg op gemiddeld 250 euro. De ramen daarnaast starten tussen de 100 en 200 euro. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de prijzen van kunststof kozijnen Dronrijp uiteindelijk hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Je weet nu wat de kunststof kozijnen tarieven zijn die je gemiddeld gesproken kunt verwachten voor het installeren van nieuwe kozijnen bij jou in huis. Waar we nog wat dieper op in mogen gaan zijn de mogelijkheden om te besparen op je aankoop. Hiervoor kun je kijken naar subsidies. Op kozijnen zelf zitten geen subsidies tegenwoordig. Wanneer je twee energiebesparende maatregelen maakt, kun je wel een subsidie krijgen, zoals door gebruik te maken van isolatieglas. Kijk hiervoor op rvo.nl.

Je kunt ook checken of er in jouw regio (gemeente of provincie) een plaatselijke subsidie denkbaar is voor deze type energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Of dit in jouw woonplaats ook het geval is controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Dronrijp – het eerste alternatief

Houten kozijnen Dronrijp, voor velen een fantastisch alternatief. Een natuurlijke soort kozijnen, bijvoorbeeld hout, is voor veel mensen aardig van belang. Niets kan de warme en sfeervolle uitstraling van hout evenaren. Maar je beslissing voor houten kozijnen hangt van meer factoren af. Vanzelfsprekend komen alle kenmerken aan bod en nemen we je mee langs de aparte opties.

De warme en sfeervolle uitstraling hebben we hierboven al genoemd. Maar daarnaast geldt dat houten kozijnen ook stuk voor stuk nog eens uniek zijn. Geen plaat of stuk hout ziet er exact gelijk uit als de ander. Maar hout heeft nog overige fijne eigenschappen. Hout is van zichzelf een isolerend natuurproduct.

Bovenop de warme uitstraling is hout dus ook nog eens uitstekend geschikt om warmte binnen te houden. Een ander relevant aandachtspunt is dat houten kozijnen geleverd en gemonteerd kunnen worden met de nodige maatregelen tegen diefstal. Ze dragen dus ook nog eens bij aan de bescherming in en rondom je woning.

Kies je voor houten kozijnen in Dronrijp, dan moet je bovendien nog voor een houtsoort kiezen. Er bestaan verschillende opties. Houd bij het kiezen van de geschikte houtsoort rekening met de kwaliteit, het onderhoud dat het vergt en de duurzaamheid. Hout kan onderverdeeld worden in vijf duurzaamheidsklassen. Hout dat tot klasse 1 behoort, is het meest duurzaam. Zorg er tevens voor dat je hout een zogenoemd FSC-keurmerk heeft. Zo ben je gegarandeerd van hout wat ontstaat uit verantwoord bosbeheer. Afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks zijn populaire houtsoorten bij het creëren van houten kozijnen.

Het aantrekkelijke van houten kozijnen is dat ze af te stemmen zijn op elke soort huis. Ze zijn uitstekend geschikt voor landelijke en klassieke huizen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat heeft ermee te maken dat hout geschilderd kan worden in elke gewenste kleur. Mocht het hout om wat voor reden aangetast raken, dan kan het makkelijk gerepareerd worden. Houten kozijnen kunnen zo jarenlang meegaan. Tevens zijn ze geschikt voor alle soorten raamkozijnen: voor normale raamkozijnen, schuiframen en -puien en draaikiepramen. Zelfs voor je dakkapel is hout een uitstekende keuze!

Wil je liever houten kozijnen in Dronrijp?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Dronrijp – het tweede alternatief

Het is in ieder geval een optie om te kiezen voor aluminium kozijnen in Dronrijp. Met de geschikte aluminium kozijnen in Dronrijp heb je echt kwaliteit in handen. Ze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Er heerst nog een soort taboe op aluminium omdat mensen denken dat ze alleen in metaalkeurig te verkrijgen zijn. Maar je kunt aluminium tegenwoordig in bijna elke kleur krijgen. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Er worden immers speciale technieken gebruikt om te zorgen voor een betoverend resultaat. Aluminium kozijnen dragen door een hoge mate van isolatie bovendien nog eens bij aan energiebesparing. Mocht duurzaamheid dus van belang zijn voor jou dan is dit een prima optie om te kiezen. De hoge isolatiewaarde maakt het daadwerkelijk mogelijk om fors wat kosten te besparen voor je energierekening. Dit maakt het een goede investering voor bij jou thuis.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal jouw nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf verkrijgbaar, en het materiaal vormt een fijne keuze met talrijke voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Dronrijp
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft weinig onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke kosten
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten plaatsen in Dronrijp

Als het goed is heb je door middel van dit artikel al een beter beeld over wat je kunt verwachten bij kunststof kozijnen laten zetten in Dronrijp. Gemakkelijk in onderhoud, aantrekkelijk om te zien en ze gaan heel erg lang mee. Je kunt via kozijnkaart.nl meerdere offertes ontvangen om makkelijk te vergelijken. Je hebt dus onmiddellijk inzicht in de kosten die je moet maken.

In minder dan no time ben ook jij hierdoor voorzien van geweldige nieuwe kozijnen voor bij jou in de woning. Let er wel even op dat je dus bij de aanvraag goed aangeeft wat je voor ogen hebt. Wanneer je helder bent in je verzoek is de kans veel groter dat de offerte volledig op maat kan worden gemaakt. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen kun je er in ieder geval weer even tegenaan!

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Dronrijp

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Dronrijp kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Dronrijp

Geslaagde aankoop

16 juni 2022

De offerte was snel in huis en na wat vragen te hebben gesteld was de afspraak voor plaatsing zo gemaakt. En niet geheel onbelangrijk, een nette prijsafspraak mogen maken naar aanleiding van de offerte.

- Christiaan Martens

Prachtige kunststof raamkozijnen!

12 juni 2022

Wist niet dat raamkozijnen zo fraai konden zijn! Boven elke verwachting!

- Christian Driessen

fijn advies

2 juni 2022

De begeleiding was uiterst prettig en we kregen duidelijke antwoorden op onze vragen.

- Nicole Mol

Goed resultaat!

29 mei 2022

Nadat mijn omwonenden hun raamkozijnen hadden vervangen wilde ik tevens zo’n resultaat! En dat heb ik gekregen!

- Daniëlle van Beek

prima

19 mei 2022

Ondanks de corona toestand is alles uitstekend verlopen en het eindresultaat is erg prima. We hebben niet gekozen voor de goedkoopste en zijn des te meer gelukkig!

- Jessica van Veen

Super geholpen dankzij kozijnenkaart

13 mei 2022

Wist even niet waar ik een expert kon vinden die bekwaam was. Kozijnkaart heeft me mega geholpen door een keuze te kunnen maken. Schitterende kozijnen nu!

- Cornelis Dekker

Heldere begeleiding

6 mei 2022

De eerste stap was het kiezen van de kozijnen na de offerte. We hebben dit nog nooit gedaan dus het advies was uiterst welkom. We zijn netjes op de hoogte gehouden, afspraken op dagen dat het ons uitkwam.

- Maaike van der Horst

Offertes vergeleken altijd slim!

30 april 2022

We hebben prachtige nieuwe kozijnen na een scherp advies. Installatie en afwerking is vertrouwd gedaan. Wij zijn er heel gelukkig mee en raden vergelijken van offertes bij iedereen aan.

- Gerrit Willemsen

Goede uitleg gehad

20 april 2022

De eerste stap was het kiezen van de kozijnen na de offerte. We ontvingen tevens subtiel advies als leken. Het proces ging gesmeerd en vertrouwd in overleg een datum kunnen prikken.

- Susanne Verbeek

Uitgelichte kozijnspecialisten in Dronrijp

Timmerfabriek Stap B.V.

K.L. de Vriesstraat 1
9079 KK Sint Jacobiparochie
Nederland

0518 491 888
https://www.timmerfabriekstap.nl/

Hoogland Kunststof Montage – Kunststof kozijnen

Menamerdyk 29
9045 RA Bitgummole
Nederland

06 46542772
http://www.hooglandmontage.nl/

Ydema Kozijnen BV

De Alde Mar 10
9035 VP Dronryp
Nederland

0517 232 266
https://www.ydema.nl/