Kunststof kozijnen Boksum

Zoek jij een expert voor jouw kunststof kozijnen in Boksum?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Boksum verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het beste gedeelte?

Kozijnenkaart doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Boksum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Kunststof kozijnen Boksum nodig?

Laat je snel helpen

Kunststof kozijnen Boksum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 62 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Boksum gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Boksum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Heerenveen, Sneek en Bolsward bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Boksum

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Boksum kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde installatiebedrijf binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een kozijnspecialist uit Boksum. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste kozijnspecialist van Boksum kan vinden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Boksum laten plaatsen

Er zijn ontzettend veel huishoudens in Boksum die behoefte zouden hebben aan nieuwe kozijnen voor bij hen in het woonhuis. Maar hoe kies je de juiste leverancier of expert die bij jou kunststof kozijnen in Boksum kan komen aanleggen?

Kunststof kozijnen zijn vaak gunstig geprijsd en passen daarom bij ieder budget. Aangezien nog niet iedereen vertrouwd is met kunststof kozijnen plaatsen in Boksum hebben wij op deze site het een en ander op een rijtje gezet. Met deze info weet je zometeen alles wat er te weten valt en kun je met een gerust hart een goede keuze maken.

Wil je in plaats van kunststof kozijnen eigenlijk houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook vakmensen daarvoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kunststof kozijnen voor jouw pand in Boksum

Vraag direct een offerte aan

Klik op ‘Vraag direct een offerte aan’ om drie offertes te krijgen van kozijnspecialisten uit Boksum die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste aankoop van kunststof kozijnen.

Kozijnen vervangen Boksum – waarom nieuwe kozijnen installeren?

Er bestaat veelal een oorzaak waarom je kozijnen wilt vervangen in Boksum. Veel personen kiezen er vanuit een kostengedachte toch nog voor om hun bestaande kozijnen te blijven oplappen. Desalniettemin kan het absoluut uit om je kozijnen te vervangen in Boksum. Op termijn zijn de onkosten minder, scheelt het je in het onderhoudsgeld en daarmee ook de tijd die je eraan kwijt bent en het ziet er doorgaans ook nog eens veel beter uit.

Het voornaamste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze bevorderlijk zijn voor de isolatiewaarde van je woning. Zeker bij oudere huizen waarin houten kozijnen geïnstalleerd zijn kan er sprake zijn van onderliggende schade aan het hout. Door deze schade ontstaat er meestal tocht en extra waterschade, waardoor er nog meer houtrot ontstaat. Om vochtwerking en tocht tegen te gaan, zul je aanzienlijk extra moeten stoken. Omdat deze stookkosten weinig rendabel zijn, is het feitelijk verloren stookcapaciteit. Kiezen voor kunststof kozijnen brengt door de hoge isolatiewaarde met zich mee dat je beduidend veel geld kunt besparen op je totale stookkosten. Het is dan ook verstandig om nieuwe kozijnen als een langdurige investering te zien.

Toch is dit niet het enige voordeel wat je zult ervaren als je ervoor kiest om kozijnen te laten vervangen in Boksum. Nieuwe kozijnen zullen er immers ook voor zorgen dat de uitstraling van je gebouw behoorlijk kan worden verbeterd. Dat is fijn, want je wilt uiteraard een woonhuis wat er zo mooi mogelijk uit ziet. Ook met oog op een toekomstige verkoop zullen nieuwe kozijnen inzetbaar zijn. Nieuwe kozijnen werken toch doorgaans waardevermeerderend. Bij een verkoop verdienen kozijnen zich al gauw terug. Kozijnen vervangen in Boksum is dus in vele opzichten een uitstekende keuze!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Boksum – zelf aanleggen of uitbesteden?

Sommige mensen zijn van nature goed in klussen in huis. Het voornaamste voordeel is uiteraard dat je wat kosten kunt besparen, je hoeft namelijk enkel maar te betalen voor de kozijnen zelf en niet voor de uren werk. Natuurlijk zitten er nadelen aan het zelf verrichten van de constructie voor de kozijnen in Boksum. Wanneer je kozijnen installeert is de bevestiging van de kozijnen uiteraard uiterst belangrijk. Als dit niet gedaan is bestaat er de mogelijkheid dat de isolatiewaarde beduidend zal verkleinen door kiertjes of dat de kozijnen los kunnen komen, met alle gevolgen van dien. En de grootste afweging om het niet zelf te doen: de garantie. Ga je eigenhandig klussen met kozijnen? Zo vervalt vaak de garantie. Kozijnen bezitten een beduidend lange levensduur, dus missende garantie is zonde van je duurzame investering!

Als je geen ervaring hebt betreffende het installeren van kozijnen of over klussen in het algemeen dan is het slim om er een professional voor in te schakelen. Vanwege de betrekkelijk lage tarieven voor het aanbrengen van kozijnen in Boksum hoeft dit echt niet zo prijzig te zijn als je in eerste instantie zou denken. Het aanvragen van offertes is de uitgelezen methode om er achter te komen wat je kwijt bent voor deze totale klus. Ga gauw naar offertes aanvragen en binnen korte tijd heb je de offertes van onze kozijnspecialisten in huis!

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Boksum

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Boksum

Voordat we in de gemiddelde prijzen duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed hebben op de tarieven. Allicht hebben deze keuzes invloed op de prijs van de kunststof kozijnen. Heb je een idee van het model kunststof kozijn? Een vast raam is door het simpele mechanisme een stuk goedkoper dan een draai-/kiepraam. En het type grondstof (kunststof soort) en de soort ramen zijn ook van invloed.

Laten we opsommen welke dingen je aan moet denken die tezamen de prijs beïnvloeden:

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over de beglazing. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Hier kom je al voor in aanmerking als je twee energiebesparende maatregelen in huis hebt.

De gemiddelde prijzen voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) beginnen vanaf 350 euro, inclusief glas en het plaatsen van de kozijnen. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je plaatsen vanaf €445,-. Heb je een valraam van 50×40 beginnen de kozijnen per stuk vanaf 285 euro (inclusief).

De soort ramen en methode van monteren dragen bij aan de hoogte van de tarieven. De installatie van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost circa €250,- (kozijn & montage) en de beglazing start vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Hiermee gaat het om standaard HR++ beglazing. Wil je aanvullende of minder isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de kosten vanzelfsprekend hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Bezuinigen op kunststof kozijnen? De grondstoffen voor kunststof kozijnen zijn goedkoper in gelijkenis tot staal of aluminium. Ernaast zijn er nog meerdere manieren om zoveel mogelijk op de kosten te besparen.

Tips om te besparen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Boksum in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Zijn er subsidies mogelijk voor de investering in kunststof kozijnen? Op dit ogenblik bestaat er geen landelijke subsidie. Wel bestaat er de potentie om subsidie te ontvangen voor het gebruik van isolatieglas. Een vereiste daarvoor is dat je daarnaast nog investeert in tenminste één andere energiebesparende maatregel. Meer hierover lees je op rvo.nl.

Je kunt ook controleren of er in jouw regio (gemeente of provincie) een plaatselijke subsidie beschikbaar is voor deze categorie energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Dit kun je onderzoeken via energiesubsidiewijzer.nl

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Boksum – het eerste alternatief

Natuurlijk zijn kunststof kozijnen niet de enige type kozijnen die je kunt installeren bij jou in huis. Zo is het als voorbeeld ook denkbaar om te kiezen voor de houten kozijnen . Van oorsprong zijn houten kozijnen erg in trek in Nederland. Dit komt hoofdzakelijk omdat houten kozijnen voorheen de standaard waren.. Kies je voor houten kozijnen? Dan is het volgende punt van aandacht de houtsoort. Het is belangrijk om te weten welke houtsoort welk effect heeft op de deugdelijkheid van je kozijnen. Als je als voorbeeld voor een zeer zachte houtsoort kiest dan is de isolatie minder dan bij de sterkere houtsoorten. Ook is een zachte soort gevoeliger voor vocht en rot. Voor het plaatsen van houten kozijnen in Boksum is het derhalve doorgaans handig om even contact op te nemen met een bekwaam bedrijf voor de aanleg. Zo kan je advies krijgen over het hout wat het allerbeste aansluit bij jou in het woonhuis.

Los van de prachtige uitstraling zitten er desalniettemin wel een paar nadelen aan houten kozijnen in Boksum. Houten kozijnen vergen over het algemeen wel meer verzorging dan kozijnen van een andere soort. Houten kozijnen hebben immers verf nodig om beschermd te worden. Bij de aluminium en kunststoffen kozijnen is dit niet het geval. Verf kan erg duur zijn als je een bepaalde kleur in gedachten hebt, dit brengt dus ook kosten met zich mee. Dat is allicht goedkoper dan de kosten voor de reparatie van houtrot. Gelukkig is houtrot uitzonderlijk indien er goed voor de houten kozijnen in Boksum gezorgd wordt. Wel is het van belang wanneer je je hier van bewust bent. Vind je dit bijkomende onderhoud niet erg? Dan zijn houten kozijnen in Boksum een prima alternatief als je zoekt naar een alternatieve uitstraling.

Wil je liever houten kozijnen in Boksum?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Boksum – het tweede alternatief

Het is bovendien een optie om te kiezen voor aluminium kozijnen in Boksum. Met de passende aluminium kozijnen in Boksum heb je echt deugdelijkheid in handen. Aluminium kozijnen komen voor in alle mogelijke soorten en maten. Er heerst nog een soort taboe op aluminium omdat mensen denken dat ze alleen in metaalkeurig te verkrijgen zijn. Maar je kunt aluminium tegenwoordig in bijna elke kleur krijgen. En je hoeft ze ook nog eens niet te schilderen, zoals je met bijvoorbeeld houten kozijnen wel moet doen. Aluminium kozijnen vereisen speciale technieken die voor een schitterend resultaat zorgen. De aluminium kozijnen in Boksum staan bekend om hun hoge isolatiewaarde. Mocht duurzaamheid dus van belang zijn voor je dan is dit een prima optie om te kiezen. De hoge isolatiewaarde maakt het daadwerkelijk mogelijk om aanzienlijk wat onkosten te besparen voor jouw energierekening. Dit maakt het een goede investering voor bij jou thuis.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal je nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf beschikbaar, en het materiaal vormt een geschikte keuze met talrijke voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Boksum
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft minimaal onderhoud
 • Goede isolatiewaarde
 • Aantrekkelijke prijzen
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten zetten in Boksum

Heb je voldoende gelezen en ben je klaar voor de eerstvolgende stap? Regel dan direct eenvoudig en vrijblijvend je offertes om kunststof kozijnen te laten installeren in Boksum. Je hebt dan direct inzicht in je onkosten voor het laten plaatsen van kunststof kozijnen in Boksum. Het duurt doorgaans slechts een paar weken voordat je huis helemaal is voorzien van je nieuwe kozijnen.

Ga je liever voor aluminium of houten kozijnen in plaats van kunststof kozijnen in Boksum? Ook daarvoor kun je terecht op kozijnenkaart.nl! Vraag je direct gemakkelijk en vrijblijvend offertes aan? Dan geniet jij binnen de kortste tijd van gloednieuwe kozijnen in de door jou gewenste soort materiaal, kleur en stijl.

Ga voor deugdelijkheid en garantie tot succes. Ga voor Kozijnenkaart.nl.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Boksum

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Boksum kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Boksum

Aanrader!

21 mei 2022

Onze nieuwe kozijnen zijn van onwijs nette kwaliteit en niet duur! Ik zou het oprecht aanraden. Ik ben uiterst tevreden.

- Jasper van der Laan

Isolatie en waardevermeerdering in 1

15 mei 2022

Onze voordeur is vervangen door een deur met een kunststof kozijn. We zijn hier nu zo gelukkig mee! Een prachtige voordeur die sluit als een huis 😉 De komende koude maanden verwacht ik dat de overloop van onze jaren 40 woning een stuk minder winderig zal zijn. scherpe aanbieding gehad vergeleken met wat google laat zien. Mooie afwerking!

- Annemarie Verbeek

Prettige begeleiding

4 mei 2022

Eerst de offertes opgevraagd en toen de kozijnen uit moeten zoeken. We hebben dit nog nooit gedaan dus het advies was uiterst welkom. We zijn keurig op de hoogte gehouden, afspraken op dagen dat het ons uitkwam.

- Marinus Kramer

Volledig super!

30 april 2022

Onverwacht voldaan met mijn nieuwe kozijnen!

- Sabrina Hoekstra

In een klap het aantrekkelijkste huis van de woonwijk.

20 april 2022

Van een paar deuren verderop kwamen ze vragen bij wie ik mijn kozijnen had laten doen. Dat is toch geweldig?

- Judith Schouten

Voortreffelijk gedaan

16 april 2022

Exact zoals ik had bedacht.

- Ivo van der Meulen

Kozijnen zijn geweldig!

10 april 2022

Wij hebben onlangs bij de kozijnen laten vervangen. Resultaat is top, netjes geplaatst en afgewerkt in nog geen dag, we zijn er nog elke dag gelukkig mee. Super!

- Vanessa Dekker

Foutloos

1 april 2022

Ondanks de simpele order was veel erg geregeld en helder.

- Annemarie van der Horst

Authentiek vakmanschap

23 maart 2022

De vakman wist precies waar hij het over had. Buitengewoon!

- Kirsten de Vries

Uitgelichte kozijnspecialisten in Boksum

Timmerfabriek Schakel

Meester P.J. Troelstraweg 149-c
8919 AA Leeuwarden
Nederland

06 54657156
http://timmerfabriekschakel.nl/

Kozijnenkoning kunststof Schüco

Van Cronenburchstraat 12 b
8921 AP Leeuwarden
Nederland

058 844 7477
http://www.kozijnenkoning.nl/

thyssen kunststof kozijnen

Van Cronenburchstraat 12b
8921 AP Leeuwarden
Nederland

058 844 7477
http://www.kunststofschuifdeuren.nl/form/contactformulier.html