Kunststof kozijnen Ommen

Ben jij opzoek naar een professionele kozijnspecialist uit Ommen die bij jou verder kan helpen?

Dan ben je op de goede plek.

Kozijnenkaart zorgt dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Ommen verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het beste gedeelte?

Kozijnenkaart doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Ommen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Ommen nodig?

Vraag direct 3 offertes aan

Kunststof kozijnen Ommen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 84 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Ommen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ommen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Hellendoorn, Wierden en Dalfsen bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Ommen

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Ommen kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een kozijnspecialist in Ommen. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Ommen laten plaatsen

Er zijn ongelofelijk veel huishoudens in Ommen die behoefte zouden hebben aan nieuwe kozijnen voor bij hen thuis. Maar hoe kies je de juiste aanbieder of expert die bij jou kunststof kozijnen in Ommen kan komen aanbrengen?

Kunststof kozijnen zijn vaak gunstig geprijsd en passen hierdoor bij ieder budget. Aangezien nog niet iedereen vertrouwd is met kunststof kozijnen plaatsen in Ommen hebben wij op deze website het een en ander op een rijtje gezet. Met deze informatie weet je later alles wat er te weten valt en kun je met een gerust hart een juiste keuze maken.

Liever andere kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je vlug en rendabel je vakman!

Kozijnen vervangen Ommen – waarom vervangende kozijnen aanbrengen?

Niet iedereen weet precies wat de meerwaarde is van nieuwe raamkozijnen. Om je wat inzicht te geven in de verschillende voordelen, zetten we verschillende zaken op een rij. Je kent dan binnenkort alle voordelen van het vervangen van kozijnen in Ommen. Een van de belangrijkste voordelen is toch wel de isolatie. Hoofdzakelijk houten kozijnen in oudere huizen hebben door de jaren heen fors wat beschadiging opgelopen. Door deze beschadiging is een pand vaak extra gevoelig voor waterschade en tocht. Wat over het algemeen gepaard gaat met extra stookkosten om alles warm en droog te houden. Deze stookkosten gaan uiteraard verloren, de warmte blijft immers niet meer in de woning hangen. Kiezen voor kunststof kozijnen brengt door de hoge isolatie met zich mee dat je behoorlijk veel geld kunt besparen op je totale stookkosten. Zie het dan ook echt als een investering in je woonhuis.

Echter is dit niet het enige voordeel wat je kunt ervaren wanneer je ervoor kiest om kozijnen te laten vervangen in Ommen. Nieuwe kozijnen zullen er namelijk ook voor zorgen dat de uitstraling van je woonhuis flink kan worden verbeterd. Voor jou als bewoner is dit uiteraard wel zo prettig, je wilt tenslotte wel in een mooi huis kunnen wonen. Nieuwe kozijnen verhogen meestal ook de waarde van je woonhuis. Mocht je ooit van plan zijn om te verhuizen dan zal je daardoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je woning. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Ommen dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Ommen – zelf aanbrengen of uitbesteden?

Wanneer je een beetje slim bent met het klussen in huis, kun je ervoor gaan om je kozijnen in Ommen zelf te plaatsen. Desondanks raden wij ten zeerste af om dit te doen. Dat heeft vele oorzaken:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Daarnaast zal een vakman over het algemeen garantievoorwaarden op zijn of haar werkzaamheden aanbieden. Dit garandeert niet alleen dat de werkzaamheden naar behoren worden gedaan maar ook dat je bij toekomstige mogelijke problemen verzekerd bent van hulp en dus erg lang kunt genieten van je mooie nieuwe kozijnen.

Verder is een deskundige op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Ommen, waardoor je een variëteit krijgt tussen het gehele aanbod wat er op de markt is. Niet enkel materiaal, maar ook kleurstellingen, isolatiewaarden en soorten bevestiging variëren enorm. Het helpt dan als een expert met je meedenkt en je adviseert, zodat je tot een fantastisch resultaat komt.

Kunststof kozijnen plaatsen? Schakel dan een vakman in! Zo weet je zeker dat je het beste resultaat krijgt en dat de taken netjes worden uitgevoerd, zonder beschadigingen of slordige afwerking. Met een kozijnspecialist in de arm krijg je sowieso garantie op de kozijnen, het werk en overige producten. Deze garantie vervalt veelal als je zelf de kunststof kozijnen gaat plaatsen.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Ommen

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Ommen

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Allicht hebben die keuzes invloed op de kosten van de kunststof kozijnen. Welk type kozijn wil je bijvoorbeeld? Een vast raam is door het eenvoudige mechanisme een stuk voordeliger dan een draai-/kiepraam. En het type grondstof (kunststof soort) en de soort ramen zijn tevens van invloed.

Hieronder leggen we uit welke factoren de prijzen van kunststof kozijnen raken.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Denk eens aan isolatieglas! Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over de beglazing. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) starten vanaf 350 euro, met glas en het plaatsen van de kozijnen. Voor een kunststof kozijn bij een kiepraam (draairaam) van dezelfde formaten beginnen de bedragen vanaf 445 euro (ook inclusief ramen en installatie). Heb je een valraam van 50×40 beginnen de kozijnen per stuk vanaf 285 euro (inclusief).

De categorie ramen en manier van installeren dragen bij aan de hoogte van de tarieven. De montage van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost ongeveer €250,- (kozijn & montage) en de beglazing start vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Dit betreffen dan standaard HR++ ramen. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de tarieven van kunststof kozijnen Ommen tenslotte hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Bezuinigen op kunststof kozijnen? De kunststof kozijnen prijzen zijn heel gunstig, helemaal vergeleken met materialen als staal of aluminium. Daarnaast zijn er nog meerdere manieren om zoveel mogelijk op de tarieven te besparen.

Zo koop je goedkope kunststof kozijnen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Ommen in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Is er een tegemoetkoming voor kunststof kozijnen? Vooralsnog bestaat er geen subsidie (landelijk). Wel bestaat er de potentie om subsidie te krijgen voor het gebruik van isolatieglas. Een vereiste daarvoor is dat je ernaast nog investeert in minstens één andere energiebesparende voorziening. Je kunt hierover meer vinden op rvo.nl

Je kunt ook nakijken of er in jouw regio (gemeente of provincie) een plaatselijke subsidie mogelijk is voor deze soort energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Of dit in jouw woonplaats verder het geval is, controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Ommen – je eerste alternatief

Voor velen zijn houten kozijnen in Ommen een hoogwaardig alternatief op kunststof kozijnen. Voor veel mensen gaat er niks boven een natuurlijke materiaalsoort als hout. Er zijn weinig andere grondstoffen die zo warm en sfeervol lijken dan dat hout doet. Maar er zijn nog alternatieve componenten belangrijk bij de beslissing voor houten kozijnen in Ommen. We zullen hieronder de eigenschappen van houten kozijnen bespreken en je voorlichten over alle opties.

We haalden het eerder al aan: de warme en sfeervolle uitstraling. Maar daarbuiten geldt dat houten kozijnen ook allemaal nog eens uniek zijn. Geen plaat of stuk hout ziet er exact hetzelfde uit als de andere. Maar hout heeft nog alternatieve prettige kenmerken. Zo is hout van zichzelf een isolerend materiaal.

Naast de warme uitstraling is hout dus ook nog eens zeer geschikt om warmte te behouden. Een ander belangrijk aandachtspunt is dat houten kozijnen geleverd en gemonteerd kunnen worden met de nodige maatregelen tegen inbraak. Je houten kozijnen dragen zo altijd bij tot een veilige woning.

Wanneer je de keus hebt gemaakt voor houten kozijnen in Ommen, is de opvolgende keuze welke soort hout je gaat gebruiken. Ook hierin is de keuze weer oneindig. Let hierbij op de deugdelijkheid, de hoeveelheid benodigd onderhoud en de duurzaamheidsklasse. Hout kan onderverdeeld worden in vijf duurzaamheidsklassen. Hout dat tot klasse 1 behoort, is het allermeeste duurzaam. Zorg er tevens voor dat je hout een zogenoemd FSC-keurmerk heeft. Dit keurmerk staat voor gezond bosbeheer. Afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks zijn populaire houtsoorten bij het maken van houten kozijnen.

Het fijne van houten kozijnen is dat ze af te stemmen zijn op iedere soort huis. Ze zijn uitstekend geschikt voor landelijke en klassieke woningen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat heeft ermee te maken dat hout geschilderd kan worden in elke gewenste kleur. Mocht het hout om wat voor reden beschadigd raken, dan kan het eenvoudig gerepareerd worden. Houten kozijnen kunnen zo jarenlang meegaan. Je kunt ze gebruiken voor schuiframen, draaikiepramen en normale raamkozijnen. Ook voor de kozijnen van je dakkapel is hout een uitstekende materiaalsoort.

Wil je liever houten kozijnen in Ommen?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Ommen – het tweede alternatief

Ben je toe aan wat anders dan houten kozijnen of kunststof kozijnen? Dan zijn aluminium kozijnen in Ommen mogelijkerwijs wel iets voor jou! Zoek je een kundige specialist voor het aanleggen van aluminium kozijnen bij je in huis? Vraag dan nu nog offertes aan en bespaar ogenblikkelijk. Er zijn namelijk voldoende kundige bedrijven om jou te helpen aan aluminium kozijnen in Ommen te komen.

Via kozijnkaart.nl ben je gegarandeerd van kwalitatief hoogstaande bedrijven. Wil je meer weten over de prijzen voor een aluminium kozijn naar jouw wensen? Laat je dan door kozijnspecialisten uit je regio informeren. En vraag je je offerte aan via kozijnkaart.nl? Dan weet je absoluut dat je niet teveel betaalt! Bespaar tot maar liefst 40% op je tarieven!

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal jouw nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Neem dan eens aluminium in overweging. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf voorhanden, en het materiaal vormt een geschikte keuze met vele voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Ommen
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft niet veel onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke prijzen

Wil je een stevig materiaal? Ga dan voor aluminium kozijnen. Deze stof vertoont namelijk geen rottingsproces en roest niet, waardoor het uiterlijk van je raamkozijnen ook na een lange tijd erg mooi blijft. Omdat het materiaal hiernaast niet elektrostatisch is, heb je geen last van vervelende dingen als viezigheid en stof. Bovendien hoef je je kozijnen – zeker de eerste jaren – niet tot nauwelijks te voorzien van onderhoud. Aluminium neemt tevens geen vocht op en is daarmee een zeer geschikte materiaalsoort om te gebruiken voor je kozijn.

Niet alleen kies je met een aluminium kozijn voor een sterk kozijntype, je draagt tevens jouw steentje bij aan het behoud van het milieu. Aluminium is een onuitputtelijke grondstof, die men kan blijven gebruiken zonder dat dit het milieu schade toebrengt. Door een aluminium kozijn te nemen, draag je dus bij aan een klimaatneutrale woonomgeving. Omdat aluminium zo robuust is zal het nog jaren meegaan. Je profiteert dus optimaal van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten aanbrengen in Ommen

Ben je overtuigd en wil je nu nog besparen? Vraag dan eenvoudig en snel je offertes om kunststof kozijnen te laten plaatsen in Ommen. Dankzij deze offertes heb je meteen inzicht in de onkosten voor het kunststof kozijnen laten aanleggen in Ommen. Meestal kunnen de kozijnen al binnen een aantal weken geplaatst worden.

Ga je liever voor aluminium of houten kozijnen in plaats van kunststof kozijnen in Ommen? Dan kun je ook eenvoudigweg op kozijnenkaart.nl terecht voor je verzoek. Vraag je nu makkelijk en vrijblijvend offertes aan? Dan geniet jij in de kortste tijd van fonkelnieuwe kozijnen in de door jou geselecteerde soort materiaal, kleur en stijl.

Bespaar jezelf dus jaren aan onderhoud en klussen en kies voor deugdelijkheid en duidelijkheid. Kozijnenkaart.nl, een sterk kader.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Ommen

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Ommen kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Ommen

Het resultaat was verbijsterend!

15 mei 2023

Kennissen hebben hun raamkozijnen ook laten doen en ik was erg enthousiast. Ik wilde hetzelfde resultaat! En dat heb ik gekregen!

- Sjoerd van Dam

Resultaat is top

12 mei 2023

Toen we rap de offertes hadden gekregen was het snel besloten. Kunststof kozijnen met isolatieglas. De houtnerf in het kunststof is net echt, fantastisch!

- Richard de Jonge

Vergelijken is slim

7 mei 2023

We hebben prachtige nieuwe kozijnen na een helder advies. Zeer vakkundig geplaatst, alles is prima afgewerkt. Zeer gelukkig dus en tevens doordat we een mooie prijs kregen door het vergelijken van de offertes.

- Vanessa van der Meulen

Nog niet eerder zo’n fijne investering gedaan.

28 april 2023

Zelden zo’n nuttige investering aan mijn huis gedaan.

- Pieter van Vliet

Leuke campagne

18 april 2023

Toen we de offertes aanvroegen bleek dat daar daarnaast een leuke actie gaande was bij 1 van de bedrijven. Daar hebben we gebruik van gemaakt en met een grote korting al onze kozijnen vernieuwd.

- Sjoerd Hermans

Goede uitleg

14 april 2023

Zijn gaan kijken voor informatie van kozijnen. Toen we aansluitend de offertes kregen zijn we vertrouwd geïnformeerd en bezitten we mooie nieuwe kozijnen in ons huis.

- Johan Brouwer

Fijne afhandeling

3 april 2023

De nieuwe kunststof kozijnen van de woning ziet prima en strak uit. De afwerking hebben de mannen erg gedaan.

- Diana de Jong

Uitermate prima kwaliteit

28 maart 2023

Ons hele huis heeft frisse nieuwe kunststof kozijnen. Een hoop kwaliteit voor een nette prijs. Echt hartelijk dank voor de service en de uitstekende werkzaamheden. Van het aanvragen van de offerte tot plaatsing (en nazorg!), we zijn gelukkig.

- Catharina Vos

Snel en duidelijk

24 maart 2023

Goede informatie over het vervangen van de schuifluik. De opheldering was evident en de offertes waren scherp. Keurig geinstalleerd en de afwerking precies.

- Linda van de Veen

Uitgelichte kozijnspecialisten in Ommen

Weekamp Deuren BV

Archimedesstraat 10
7701 SG Dedemsvaart
Nederland

0523 625 300
https://weekampdeuren.nl/

De Makerië

Dalvoordeweg 31
7688 PT Daarle
Nederland

0546 698 693
https://makerie.nl/

Aluminium Gevelsystemen Schuurman

Vermeerstraat 18
7731 SM Ommen
Nederland

0529 453 978
http://www.ags-ommen.nl/contact