Kunststof kozijnen Houten

Zoek jij een expert voor jouw kunststof kozijnen in Houten?

Lees dan vooral verder.

Kozijnenkaart zorgt dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Houten verbonden wordt aan een expert die bij je past.

Het gaafste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Houten – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Houten nodig?

Laat je snel helpen

Kunststof kozijnen Houten
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 87 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Houten gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Houten, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Nieuwegein, Utrecht en Zeist bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Houten

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare kozijnspecialist in Houten is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een kozijnspecialist in Houten. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Houten laten installeren

Je bent logischerwijs niet elke dag bezig met het aanleggen van nieuwe kunststof kozijnen in Houten. Derhalve is het ook van waarde dat je een deskundige vindt die je kunststof kozijnen in Houten kan aanleggen. Een professional hoeft niet per definitie prijzig te zijn, wanneer je maar weet waar je naar op zoek moet gaan.

Kies voor je kunststof kozijnen in Houten niet direct voor de eerste de beste. Het is slimmer om het uit te besteden aan een vakman die kennis van zaken heeft. Een sterkere vorm van verzekering en kwaliteit is praktisch niet denkbaar. Je wilt de komende jaren immers onbezorgd kunnen genieten van jouw nieuwe kunststof kozijnen in Houten.

Kunststof kozijnen in Houten zijn een juiste wijziging aan je woning. De kozijnen zijn onderhoudsarm, bieden een uitstekende isolatie en gaan enorm lang mee. Daarnaast is kunststof aantrekkelijk geprijsd, waardoor ze voor een breed publiek toegankelijk zijn. Op zoek naar een kozijnspecialist?

Je leest hier alles over de talloze redenen waarom je voor kunststof kozijnen zou moeten kiezen. Je vindt meer info over de vele voordelen en leest hoeveel kunststof kozijnen kosten. Natuurlijk vindt je hier ook tips en lees je waar je op moet letten bij het vinden van een kozijnspecialist.

Liever alternatieve kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je razendsnel en voordelig je specialist!

Kozijnen vervangen Houten – waarom nieuwe kozijnen installeren?

Kozijnen vervangen in Houten doe je uiteraard niet zo maar. Een aantal personen kiezen er vanuit een kostengedachte toch nog voor om hun bestaande kozijnen te blijven repareren. Toch kan het absoluut uit om je kozijnen te vervangen in Houten. Op termijn zijn de kosten lager, scheelt het je in het onderhoudsgeld en hiermee ook de tijd die je eraan kwijt bent en het ziet er over het algemeen ook nog eens flink wat beter uit.

Ook niet te onderwaarderen is de portie isolatievoordelen die nieuwe kozijnen bieden aan je huis. Vooral bij oudere huizen waarin houten kozijnen geplaatst zijn kan er sprake zijn van onderliggende schade aan het hout. Door deze beschadiging ontstaat er meestal tocht en extra waterschade, waardoor er nog meer houtrot vormt. Met deze instroom van tocht kun je meer moeten stoken om het huis warm te krijgen. Deze stookkosten gaan overigens verloren, de warmte blijft immers niet meer in huis hangen. Kiezen voor kunststof kozijnen brengt door de hoge isolatie met zich mee dat je enorm veel geld kunt bezuinigen op je totale stookkosten. Zie het dan ook daadwerkelijk als een investering in je huis zelf.

Maar als je kozijnen laat vervangen in Houten zijn er nog alternatieve voordelen. Nieuwe kozijnen zullen er immers ook voor zorgen dat de uitstraling van je verblijf aanmerkelijk kan worden verbeterd. Voor jou als bewoner is dit logischerwijs wel zo plezierig, je wilt namelijk wel in een mooi optrekje kunnen wonen. Maar ook voor derden kan deze nieuwe uitstraling voordelen met zich meebrengen. Nieuwe kozijnen werken immers altijd waardevermeerderend. Bij een verkoop verdienen kozijnen zich al vlot terug. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Houten dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Houten – zelf installeren of uitbesteden?

Ben je zelf handig met het zelf aanpakken van klussen in huis, dan kun je mogelijk eigenhandig je kozijnen installeren in Houten. Desondanks raden wij ten zeerste af om dat te doen. Dit heeft diverse aanleidingen:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Verder loop je geen garantie mis indien je kiest voor een kozijnspecialist. Hierdoor ben je dus niet alleen verzekerd van een karwei die goed wordt uitgevoerd en er op het moment zelf goed uit ziet, echter ben je ook verzekerd voor een toekomstige verandering waar je nog talloze jaren plezier van zult krijgen.

Ook is een specialist op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Houten, waardoor je een keuzemogelijkheid krijgt van het juiste aanbod wat er op de markt is. Denk hierbij niet exclusief aan de kozijnen zelf maar ook aan kleuren, isolatie en de manier van fixeren. Bij uitstek is dit een van de grote voordelen om een kozijnspecialist in de arm te nemen, zodat je woning weldra een prachtige nieuwe uitstraling krijgt.

Kunststof kozijnen plaatsen? Schakel dan een expert in! Zo weet je zeker dat je het mooiste resultaat krijgt en dat de bezigheden netjes worden verricht, zonder beschadigingen of slordige afwerking. Bovendien krijg je van een vakman dikwijls garantie op het afgeleverde werk en de producten. Ga je eigenhandig klussen, vervalt deze garantie vaak.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Houten

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Houten

Alvoor we in de gemiddelde tarieven duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed hebben op de prijs. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen kosten. Welk type kozijn wil je bijvoorbeeld? Het soort raam (bijv. kiep of een vast raam) is bovendien van invloed op de tarieven. Het kaliber kunststof en de glas heeft uiteraard ook een invloed op de tarieven.

Laten we opsommen welke aangelegenheden je aan moet denken die tezamen de prijs beïnvloeden:

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Hier kom je al voor in aanmerking als je twee energiebesparende maatregelen in huis hebt.

De gemiddelde tarieven voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) beginnen vanaf 350 euro, met glas en het monteren van de kozijnen. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je monteren vanaf €445,-. Voor een valraam van 50×40 centimeter starten de kunststof kozijnen kosten rond de €285,-.

De tarieven van kunststof kozijnen in Houten zijn onder meer ondergeschikt van het soort ramen en de montage. Een kunststof kozijn plus montage zit circa op gemiddeld 250 euro. De ramen daarnaast beginnen tussen de 100 en 200 euro. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de tarieven van kunststof kozijnen Houten toch hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Besparen op kunststof kozijnen? De grondstoffen voor kunststof kozijnen zijn goedkoper in vergelijking tot staal of aluminium. Tevens bestaan er nog verschillende manieren om zoveel mogelijk op de tarieven te besparen.

Tips om te besparen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Houten in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Bestaan er een compensatie voor kunststof kozijnen? Op dit moment is er geen landelijke subsidie. Wel bestaat er de potentie om subsidie te ontvangen voor het gebruik van isolatieglas. Een voorwaarde daarvoor is dat je bovendien nog investeert in minstens één andere energiebesparende voorziening. Meer hierover lees je op rvo.nl.

Bovendien is het denkbaar dat er in jouw stad of gebied een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het vervangen van kozijnen of beglazing. Of dit in jouw woonplaats tevens het geval is, controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Houten – je allereerste alternatief

Natuurlijk zijn kunststof kozijnen niet de enige type kozijnen die je kunt plaatsen bij jou in huis. Houten kozijnen zijn absoluut een interessante optie. Van oorsprong zijn houten kozijnen flink in trek in het land. Dit komt vooral door het feit dat deze categorie kozijnen te herkennen zijn aan de authentieke uitstraling.. Je kunt kiezen uit allerlei houtsoorten indien het aankomt op deze kozijnen. Het is raadzaam om te weten welke houtsoort welk gevolg heeft op de kwaliteit van je kozijnen. Over het algemeen is de isolatie van harde houtsoorten een stuk beter dan die van zachte houtsoorten. Verder kan een zachte houtsoort eerder te maken krijgen met houtrot. Indien je houten kozijnen in Houten wilt aanbrengen, is het doorgaans fijn om een professionele partij om raad te vragen. Zij voorzien je van raad over de houtsoort die het allerbeste bij jouw woonhuis past.

Los van de prachtige uitstraling zitten er desalniettemin wel een aantal nadelen aan houten kozijnen in Houten. Houten kozijnen vergen over het algemeen wel meer onderhoud dan kozijnen van een andere categorie. Dit komt doordat houten kozijnen geverfd moeten worden. Bij de aluminium en kunststoffen kozijnen is dit niet het geval. Beits kan behoorlijk duur zijn als je een specifieke kleur in gedachten hebt, dit brengt dus ook onkosten met zich mee. Dat is natuurlijk goedkoper dan de kosten voor het herstel van houtrot. Gelukkig is houtrot zeldzaam wanneer er goed voor de houten kozijnen in Houten gezorgd wordt. Toch is het slim om dit wel mee te nemen in je overweging om voor houten kozijnen te gaan. Schrik je niet af van een beetje aanvullend onderhoud en hou je van een authentieke uitstraling? Dan zijn houten kozijnen echt iets voor je!

Wil je liever houten kozijnen in Houten?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Houten – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen zijn ook een van de bekendere soorten kozijnen. Met de geschikte aluminium kozijnen in Houten heb je echt deugdelijkheid in handen. Ze zijn in alle types en maten leverbaar. Het is dan ook echt een verkeerde gedachte dat je gelimiteerd bent tot de saaiere soorten kleuren of uitstraling. Zo is het onder andere bespreekbaar om te kiezen voor aluminium kozijnen in Houten die van een bepaalde kleur zijn voorzien. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Er worden namelijk speciale technieken gebruikt om te zorgen voor een uitstekend resultaat. De aluminium kozijnen in Houten staan bekend om hun hoge isolatie. Mocht duurzaamheid dus belangrijk zijn voor je dan is dit een prima optie om te kiezen. De hoge isolatiewaarde maakt het daadwerkelijk mogelijk om fors wat onkosten te besparen voor jouw energierekening. Dat maakt aluminium kozijnen dan ook tot een prima investering.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal jouw nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Ze zijn bij de meest voorkomende kozijn specialisten beschikbaar en hebben een aantal belangrijke voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Houten
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft minder onderhoud
 • Goede isolatiewaarde
 • Aantrekkelijke kosten
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten installeren in Houten

Je hebt ondertussen een goed en compleet beeld gekregen van de verwachtingen rondom kunststof kozijnen laten aanleggen in Houten. De kunststof kozijnen gaan lang mee, zien er veelal mooi uit en zijn onwijs gemakkelijk te onderhouden. Je kunt via kozijnkaart.nl een aantal offertes ontvangen om makkelijk te vergelijken. Deze offertes stellen je in staat om direct te zien aan wat voor prijzen je moet denken voor het aanleggen van de kozijnen.

Voor je het weet ben je voorzien van nieuwe kozijnen die volkomen voldoen aan je behoeften. Let er wel even op dat je dus bij de offerteaanvraag goed aangeeft wat je voor ogen hebt. Als je duidelijk bent in je verzoek is de kans veel groter dat de offerte helemaal op maat kan worden gemaakt. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen kun je er in ieder geval weer even tegenaan!

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Houten

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Houten kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Houten

Echt vakmanschap

7 maart 2023

De vakman wist precies waar hij het over had. Heel fijn!

- Frank van Dongen

Snel en duidelijk

3 maart 2023

Goede informatie over het verwisselen van de schuifluik. De verduidelijking was evident en de offertes waren scherp. Vakkundig geplaatst en top afgewerkt!

- Jacqueline Koster

Geweldig geholpen via kozijnenkaart

20 februari 2023

Wist even niet waar ik een specialist kon vinden die geschikt was. Kozijnkaart heeft me mega geholpen door een keuze te kunnen maken. Schitterende kozijnen nu!

- Lisette Kuiper

Buitengemeen gelukkig

17 februari 2023

Super content over de instructie die we gekregen hebben naar aanleiding van de offerte. Aflevering en planning waren enorm flexibel. Gelukkig met de kozijnen en de prijs!

- Adriana van der Heijden

nette kozijnen

10 februari 2023

nette De vakmannen waren uiterst bekwaam.

- Jacobus van de Brink

Kennis van zaken

1 februari 2023

Duidelijk iemand met kennis van zaken. Buitengewoon!

- Sylvia de Boer

Mooi resultaat!

28 januari 2023

Kennissen hebben hun kozijnen ook laten doen en ik was erg enthousiast. Ik wilde hetzelfde resultaat! Dat is geslaagd!

- Jolanda Maas

De mooiste kozijnen van de straat!

22 januari 2023

Ik kreeg mensen op bezoek die vroegen bij wie ik mijn raamkozijnen had laten vervangen. Hoe tof is dat?

- Kevin de Lange

Schitterende aluminium kozijnen!

12 januari 2023

Duurde niet lang voordat ik de offertes binnen had. Binnen een aantal weken waren de kozijnen geplaatst.

- Jacob Prins

Uitgelichte kozijnspecialisten in Houten

GD Kozijnen

De Liesbosch 54
3439 LC Nieuwegein
Nederland

06 53314433
http://www.gdkozijnen.nl/

Scheurwater Frames & Glass

Pascalweg 4C
4104 BG Culemborg
Nederland

0345 512 678
http://www.scheurwaterculemborg.nl/

Isoluik Nederland B.V.

Zeilschip 30
3991 CT Houten
Nederland

030 603 5522
https://www.isoluik.nl/