Kunststof kozijnen Nieuwegein

Wil jij een professionele kozijnspecialist uit Nieuwegein die bij jou verder kan helpen?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Nieuwegein verbonden wordt aan een professional die bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Nieuwegein – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Nieuwegein nodig?

Nu kozijnspecialist offertes vergelijken

Kunststof kozijnen Nieuwegein
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 96 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Nieuwegein gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Nieuwegein, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit IJsselstein, Lopik en Montfoort bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Nieuwegein

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Nieuwegein kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een kozijnspecialist uit Nieuwegein. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Nieuwegein voor jouw woning

Kunststof kozijnen in Nieuwegein zijn voor vele huishoudens een duurzame investering. Maar hoe kies je de juiste leverancier of vakman die bij jou kunststof kozijnen in Nieuwegein kan komen aanleggen?

De meest voor de hand liggende beslissing indien je een bepaald bedrag in gedachten hebt wat niet al te hoog is zijn de kunststof kozijnen. Juist voor mensen die meer informatie willen over kunststof kozijnen in Nieuwegein plaatsen, is deze informatiepagina opgezet. Door middel van deze info weet je precies wat je kunt verwachten, hierdoor zul je niet meer voor verrassingen komen te staan.

Wil je in plaats van kunststof kozijnen het liefste houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je snel en rendabel je expert!

Kozijnen vervangen Nieuwegein – waarom nieuwe kozijnen aanleggen?

We signaleren dat niet iedereen weet wat de meerwaarde is van nieuwe kozijnen bij hem of haar in de woning. Om je wat inzicht te geven in de talloze voordelen, zetten we verschillende zaken op een rij. Je wilt immers wel zeker weten waarom kozijnen vervangen in Nieuwegein zo’n verstandige keuze is. Het grootste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze bevorderlijk zijn voor de isolatie van je verblijf. Overwegend houten kozijnen in oudere huizen hebben door de jaren heen aanmerkelijk wat beschadiging opgelopen. Door deze beschadiging is een pand vaak extra gevoelig voor waterschade en tocht. Wat over het algemeen gepaard gaat met extra stookkosten om alles warm en droog te houden. Deze stookkosten gaan uiteraard verloren, de warmte blijft tenslotte niet meer in de woning hangen. Vanwege de uitstekende isolatie van kunststof kozijnen blijven dit soort bijkomende kosten je bespaard. Kunststof kozijnen zijn dan ook een duurzame en zinnige investering.

Maar er zijn nog meer voordelen als je in Nieuwegein je kozijnen laat vervangen. De gehele uitstraling van je woning gaat er vaak ook op vooruit. En dat is prettig! Hoe mooier je woont, hoe beter, toch? Nieuwe kozijnen verhogen gewoonlijk ook de waarde van je woning. Mocht je uiteindelijk van plan zijn om te verhuizen dan zal je hierdoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je woning. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Nieuwegein dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Nieuwegein – zelf plaatsen of uitbesteden?

Wanneer je een beetje handig bent met het klussen in huis, kun je ervoor kiezen om je kozijnen in Nieuwegein zelf te plaatsen. Toch raden wij ten zeerste af om dat te doen. Dat heeft een aantal argumenten, namelijk:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Daarnaast zal een expert over het algemeen garantie op zijn of haar bezigheden geven. Dit garandeert niet alleen dat de werkzaamheden naar behoren worden gedaan maar ook dat je bij toekomstige mogelijke problemen verzekerd bent van hulp en dus erg lang kunt genieten van je mooie nieuwe kozijnen.

Ook is een specialist op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Nieuwegein, waardoor je een variëteit krijgt van het juiste aanbod wat er op de markt is. Niet alleen materiaal, doch ook kleuren, isolatiewaarden en soorten bevestiging veranderen enorm. Bij uitstek is dit een van de grote voordelen om een kozijnspecialist in de arm te nemen, zodat je woning weldra een prachtige nieuwe uitstraling heeft.

Kunststof kozijnen plaatsen? Schakel dan een expert in! Dan weet je zeker dat je het mooiste resultaat krijgt en dat de werkzaamheden keurig worden verricht, zonder beschadigingen of slordige afwerking. Verder krijg je van een expert veelvuldig garantie op het afgeleverde werk en de producten. Deze garantie vervalt veelal als je zelf de kunststof kozijnen gaat installeren.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Nieuwegein

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Nieuwegein

Alvoor we in de gemiddelde tarieven duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed hebben op de prijs. Uiteraard hebben die keuzes invloed op de tarieven van de kunststof kozijnen. Heb je een gedachte van het soort kunststof kozijn? Een vast raam is door het simpele mechanisme een stuk voordeliger dan een draai-/kiepraam. Het soort kunststof en de beglazing heeft uiteraard ook een invloed op de prijs.

Hieronder leggen we uit welke factoren de kosten van kunststof kozijnen raken.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over de beglazing. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De gemiddelde tarieven voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) starten vanaf 350 euro, inclusief ramen en het monteren van de kozijnen. Voor een kunststof kozijn bij een kiepraam (draairaam) van dezelfde afmetingen starten de tarieven vanaf 445 euro (tevens inclusief glas en installatie). Heb je een valraam van 50×40 starten de kozijnen per stuk bij 285 euro (inclusief).

De prijzen van kunststof kozijnen in Nieuwegein zijn onder meer afhankelijk van het soort glas en de installatie. Een kunststof kozijn plus montage zit circa op gemiddeld 250 euro. De ramen daarnaast starten tussen de 100 en 200 euro. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Wil je meer of geringer isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de tarieven uiteraard hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Een goedkoop kunststof kozijn vinden? De kunststof kozijnen prijzen zijn zeer lonend, helemaal vergeleken met materialen als staal of aluminium. Daarnaast bestaan er nog meerdere manieren om zoveel mogelijk op de tarieven te bezuinigen.

Zo koop jij goedkope kunststof kozijnen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Nieuwegein in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Is er een tegemoetkoming voor kunststof kozijnen? Op dit ogenblik is er geen landelijke subsidie. Je kunt echter wel een subsidie krijgen voor het plaatsen van isolatieglas. Een voorwaarde daarvoor is dat je ernaast nog investeert in minstens één andere energiebesparende maatregel. Meer hierover lees je op rvo.nl.

Je kunt ook checken of er in jouw regio (stad of provincie) een plaatselijke subsidie beschikbaar is voor deze categorie energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Of dit in jouw woonplaats verder het geval is, controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Nieuwegein – het eerste alternatief

Voor velen zijn houten kozijnen in Nieuwegein een goed alternatief op kunststof kozijnen. Een natuurlijke type kozijnen, bijvoorbeeld hout, is voor meerdere mensen enorm van belang. Niets kan de warme en sfeervolle uitstraling van hout evenaren. Maar er zijn nog enkele aspecten belangrijk bij de beslissing voor houten kozijnen in Nieuwegein. Wij zullen hieronder de eigenschappen van houten kozijnen doorspreken en je voorlichten over alle opties.

We haalden het hierboven al aan: de warme en sfeervolle uitstraling. Maar hier kunnen we nog een schepje bovenop doen, want houten kozijnen zijn echt altijd nog uniek. Geen plaat of stuk hout ziet er exact gelijk uit als de andere. Maar hout heeft nog andere goede eigenschappen. Zo is hout van zichzelf een isolerend product.

Bovenop de warme uitstraling is hout dus ook nog eens uiterst geschikt om warmte binnen te houden. Een ander cruciaal aandachtspunt is dat houten kozijnen geleverd en gemonteerd kunnen worden met de nodige maatregelen tegen kraak. Ze dragen dus ook nog eens bij aan de veiligheid in en rondom je verblijf.

Kies je voor houten kozijnen in Nieuwegein, dan moet je bovendien nog voor een houtsoort kiezen. Er bestaan verschillende mogelijkheden. Let hierbij op de deugdelijkheid, de hoeveelheid benodigd onderhoud en de duurzaamheidsklasse. Zoals gezegd is de duurzaamheidsklasse belangrijk. Er zijn vijf verschillende duurzaamheidsklassen. Klasse 1 is het allermeeste duurzaam, klasse 5 het minst. Zorg er tevens voor dat je hout een zogenoemd FSC-keurmerk heeft. Zo ben je gegarandeerd van hout wat ontstaat uit verantwoord bosbeheer. Afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks zijn populaire houtsoorten bij het maken van houten kozijnen.

Het fijne van houten kozijnen is dat ze af te stemmen zijn op iedere soort huis. Ze zijn uitstekend geschikt voor landelijke en klassieke huizen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat heeft ermee te maken dat hout geschilderd kan worden in elke gewenste kleur. Beschadigd hout kan betrekkelijk eenvoudig gerepareerd worden. Houten kozijnen kunnen zo jarenlang meegaan. Ook zijn ze geschikt voor alle types raamkozijnen: voor normale raamkozijnen, schuiframen en -puien en draaikiepramen. Ook voor de kozijnen van jouw dakkapel is hout een uitstekende materiaalsoort.

Wil je liever houten kozijnen in Nieuwegein?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Nieuwegein – het tweede alternatief

Ben je toe aan iets anders dan houten kozijnen of kunststof kozijnen? Dan zijn aluminium kozijnen in Nieuwegein wellicht wel wat voor jou! Wil je dat een professional de aluminium kozijnen aanlegt? Vraag dan direct nog offertes aan en bespaar snel. Er zijn immers genoeg competente bedrijven om je te helpen aan aluminium kozijnen in Nieuwegein te komen.

Via kozijnkaart.nl ben je gegarandeerd van kwalitatief hoogstaande bedrijven. Wil je meer weten over de tariefstellingen voor een aluminium kozijn naar je voorkeuren? Laat je dan door kozijnspecialisten uit je regio informeren. En vraag je je offerte aan via kozijnkaart.nl? Dan weet je zeker weten dat je niet teveel betaalt! Bespaar tot maar liefst 40% op je onkosten!

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal je nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Ze zijn bij de meest voorkomende kozijn professionals verkrijgbaar en hebben een aantal belangrijke voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Nieuwegein
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft minder onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke prijzen

Met aluminium kozijnen kies je voor een behoorlijk materiaal voor je kozijnen in Nieuwegein. Deze stof vertoont namelijk geen rottingsproces en roest niet, waardoor het uiterlijk van je raamkozijnen ook na een lange tijd heel mooi blijft. Omdat het materiaal ook niet elektrostatisch is, heb je geen last van vervelende dingen als viezigheid en stof. Je kozijnen hebben de eerste jaren nauwelijks onderhoud nodig. Omdat aluminium geen vocht opneemt, is het een zeer geschikte materiaalsoort om te gebruiken.

Niet alleen kies je met een aluminium kozijn voor een sterk kozijntype, je draagt tevens jouw steentje bij aan het behoud van het milieu. Aluminium is een onuitputtelijke grondstof, die men kan blijven gebruiken zonder dat dit het milieu schade toebrengt. Een klimaatneutrale woonomgeving komt dus met jouw hulp dichterbij. De stof soort gaat daarnaast jaren mee, omdat het een uiterst robuust karakter heeft. Je profiteert dus optimaal van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten installeren in Nieuwegein

Als het goed is heb je dankzij van dit artikel al een beter beeld over wat je kunt verwachten bij kunststof kozijnen laten zetten in Nieuwegein. Makkelijk in onderhoud, aantrekkelijk om te zien en ze gaan geweldig lang mee. Je kunt via kozijnkaart.nl verschillende offertes ontvangen om simpel te vergelijken. Deze offertes stellen je in staat om gelijk te zien aan wat voor tarieven je moet denken voor het aanbrengen van de kozijnen.

In minder dan no time ben ook jij hierdoor voorzien van prachtige nieuwe kozijnen voor bij jou in het woonhuis. Zorg ervoor dat je bij de aanvraag de goede info meegeeft. Je hebt dan direct meer kans dat de prijsopgave aansluit op het project dat je wilt uitzetten. Met je nieuwe kozijnen ben je gegarandeerd van jarenlang plezier van je nieuwe kunststof kozijnen in Nieuwegein.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Nieuwegein

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Nieuwegein kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Nieuwegein

fraai

7 maart 2023

Ongeacht de corona situatie is alles voortreffelijk verlopen en het eindresultaat is erg mooi. Misschien niet de goedkoopste, maar ronduit wel de slimste keuze!

- Kirsten Kramer

Indrukwekkende uitstraling

28 februari 2023

Al onze ramen en voordeur hebben wij laten verwisselen door kunststof kozijnen. Een hoop kwaliteit voor een prima prijs. Echt hartelijk dank voor de service en de uitstekende werkzaamheden. Vanaf het aanvragen van de offerte tot plaatsing (en nazorg!), we zijn blij.

- Martin Hoekstra

Vergelijken is slim

22 februari 2023

De nieuwe kozijnen zijn fijn na duidelijk advies. Zeer vakkundig geplaatst, alles is prima afgewerkt. Wij zijn er heel blij mee en raden vergelijken van offertes bij iedereen aan.

- Simon Boer

Prettige begeleiding

15 februari 2023

Eerst de offertes aangevraagd en toen de kozijnen uit mogen zoeken. We kregen daarnaast fijn advies als leken. We zijn netjes op de hoogte gehouden, afspraken op dagen dat het ons uitkwam.

- Diana Postma

rap

11 februari 2023

De kunststof kozijnen verwerkt in ons huis zijn geworden. Gezellig even leut en daarna snel aan het werk. Ze werkte hard, niet te geluidruchtig en ik kreeg keurig uitleg van de hoe en waarom rondom mijn gekozen kozijnen. Ze waren zelfs sneller voltooid (3 dagen gepland, 2 dagen nodig gehad). Nette prijs daarnaast en achteraf nog wat minder door de minder uren arbeid.

- Joost van Dam

Snel en duidelijk

5 februari 2023

We hebben raad ontvangen ivm een schuifluik. Vlotte afhandeling na offerte. Vakkundig geplaatst en top afgewerkt!

- Lisette van de Berg

Isolatie en waardevermeerdering in 1

23 januari 2023

Onze voordeur is vervangen door een deur met een kunststof kozijn. Wij zijn onder de indruk van de deur en de afwerking. De nieuwe voordeur sluit als een huis 😉 Ik denk dat onze hal (jaren 40 woning) een stuk minder zal tochten! scherpe aanbieding gehad vergeleken met wat google laat zien. Materiaal en afwerking top!

- Jeffrey Maas

Leuke actie

16 januari 2023

We hadden geluk dat er een mooie actie was bij een van de bedrijven van de offertes. Daar hebben we gebruik van gemaakt en met een grote prijsverlaging al onze kozijnen vernieuwd.

- Albert Evers

Vakmannen

10 januari 2023

Alles ging soepel en van de prijs tot de afwerking en het responderen van onze vragen. Een dikke veer voor dit traject en onze nieuwe kunststof kozijnen.

- Jeroen Kuiper

Uitgelichte kozijnspecialisten in Nieuwegein

GD Kozijnen

De Liesbosch 54
3439 LC Nieuwegein
Nederland

06 53314433
http://www.gdkozijnen.nl/

InBlindz

Wijde Wade 2
3439 NP Nieuwegein
Nederland

030 285 5400
http://www.inblindz.nl/

Ramenfabriek Op ’t Hoog De Meern

Gessel 3
3454 MZ Utrecht
Nederland

0800 0047
http://www.ramenfabriek.nl//?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=gmb