Kunststof kozijnen Mechelen

Heb jij behoefte aan een expert voor jouw kunststof kozijnen in Mechelen?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Mechelen verbonden wordt aan de partij die bij je past.

Het gaafste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Mechelen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Kunststof kozijnen Mechelen nodig?

Schakel direct hulp in

Kunststof kozijnen Mechelen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 87 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Mechelen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Mechelen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Vaals, Voerendaal en Simpelveld bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Mechelen

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Mechelen kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist in Mechelen vindt die hart heeft voor jouw project. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste kozijnspecialist van Mechelen kunt vinden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Mechelen laten plaatsen

Er zijn vreselijk veel huishoudens in Mechelen die behoefte zouden hebben aan nieuwe kozijnen voor bij hen in het woonhuis. Tegenwoordig zijn er alleen nogal wat mogelijkheden als het aankomt op het plaatsen van nieuwe kozijnen.

De meest voor de hand liggende keuze indien je een vaststaand budget in gedachten hebt wat niet al te hoog is zijn de kunststof kozijnen. Omdat nog niet iedereen bekend is met kunststof kozijnen plaatsen in Mechelen hebben wij op deze website het een en ander op een rijtje gezet. Met deze informatie weet je zometeen alles wat er te weten valt en kan je met een gerust hart een goede keuze maken.

Liever overige kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je snel en voordelig je professional!

Kunststof kozijnen voor jouw pand in Mechelen

Vraag direct een offerte aan

Klik op ‘Vraag direct een offerte aan’ om drie offertes te krijgen van kozijnspecialisten uit Mechelen die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste aankoop van kunststof kozijnen.

Kozijnen vervangen Mechelen – waarom nieuwe kozijnen aanleggen?

Er bestaat veelal een reden waarom je kozijnen wilt vervangen in Mechelen. Het kan een kostbare zaak zijn en er zijn nog steeds personen die liever gaan voor het om de zoveel jaar verzorgen van hun bestaande kozijnen. Toch is het vaak veel rendabeler om je kozijnen te vervangen in Mechelen. Het scheelt je op termijn in de kosten, het onderhoud, een tijdsinvestering en het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Ook niet te onderwaarderen is de hoeveelheid isolatievoordelen die nieuwe kozijnen bieden aan je huis. Vooral bij oudere woningen waarin houten kozijnen geplaatst zijn kan er sprake zijn van onderliggende schade aan het hout. Door deze beschadiging ontstaat er meestal tocht en extra waterschade, waardoor er nog meer houtrot vormt. Door deze instroom van tocht kun je flinker moeten stoken om het huis warm te krijgen. Omdat deze stookkosten weinig rendabel zijn, is het feitelijk verloren stookcapaciteit. Omdat kunststof kozijnen zo goed zijn voor je isolatie, kun je hiermee zeer veel geld besparen op je energiekosten. Zie het dan ook daadwerkelijk als een investering in je huis zelf.

Echter is dit niet het enige voordeel wat je zult ondervinden indien je ervoor kiest om kozijnen te laten vervangen in Mechelen. Nieuwe kozijnen zullen er namelijk ook voor zorgen dat de uitstraling van je gebouw aanzienlijk kan worden verbeterd. Voor jou als bewoner is dit logischerwijs wel zo prettig, je wilt tenslotte wel in een mooi pand kunnen wonen. Ook met oog op een aankomende verkoop kunnen nieuwe kozijnen inzetbaar zijn. Zo is het mogelijk dat de meerwaarde van de woning zal stijgen door het aanleggen van de nieuwe kozijnen. Mocht je ooit van plan zijn om te verhuizen dan zul je hierdoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je woonhuis. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Mechelen dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Mechelen – zelf plaatsen of uitbesteden?

Er bestaan mensen die goed zijn in klussen. Daarmee kun je in theorie tamelijk geld bezuinigen want het eigenhandig installeren op in ieder geval de korte termijn goedkoper lijkt. Vanzelfsprekend zitten er nadelen aan het zelf doen van de constructie voor de kozijnen in Mechelen. Bij het aanbrengen van kozijnen in Mechelen is het bepalend dat het op de juiste wijze vast wordt gezet. Als de kozijnen niet volledig juist geïnstalleerd worden is er een directe kans op verlaging van de isolatiewaardes, het loskomen van kozijnen, inscheuren in de muren etc. De belangrijkste aanleiding om de kozijnen te laten aanbrengen door een kenner is de garantie. Deze mist vaak indien je zelf gaat klussen. Gezien de levensduur van kozijnen is het hierdoor zeker het overdenken waard om het alsnog uit te besteden aan een kozijnspecialist.

Als je geen ervaring hebt betreffende het plaatsen van kozijnen of over klussen in het algemeen dan is het verstandiger om er een specialist voor in te schakelen. Vanwege de relatief lage prijzen voor het aanbrengen van kozijnen in Mechelen hoeft dit echt niet zo prijzig te zijn als je in eerste instantie zou denken. Het aanvragen van offertes is de beste manier om er achter te komen wat je kwijt bent voor deze totale klus. Ga gauw naar offertes aanvragen en binnen korte tijd heb je de offertes van onze kozijnspecialisten in huis!

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Mechelen

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Mechelen

Voordat we in de gemiddelde kosten duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed krijgen op de prijs. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen prijs. Welk type kozijn wil je bijvoorbeeld? Een vast raam is door het eenvoudige mechanisme een stuk voordeliger dan een draai-/kiepraam. Het kaliber kunststof en de glas heeft natuurlijk ook een invloed op de tarieven.

Hieronder leggen we uit welke factoren de prijzen van kunststof kozijnen raken.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Denk eens aan isolatieglas! Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over de beglazing. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) beginnen vanaf 350 euro, inclusief glas en het installeren van de kozijnen. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je plaatsen vanaf €445,-. Heb je een valraam van 50×40 starten de kozijnen per stuk vanaf 285 euro (inclusief).

De soort ramen en wijze van installeren dragen bij aan de hoogte van de prijzen. De montage van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost ruwweg €250,- (kozijn & montage) en de beglazing begint vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Dit betreffen dan standaard HR++ ramen. Wil je aanvullende of geringer isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de tarieven natuurlijk hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Een voordelig kunststof kozijn vinden? De kunststof kozijnen prijzen zijn erg gunstig, helemaal vergeleken met materialen als staal of aluminium. Bovendien bestaan er nog verscheidene manieren om zoveel mogelijk op de tarieven te besparen.

Zo koop jij goedkope kunststof kozijnen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Mechelen in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Worden er subsidies denkbaar voor de duurzame investering in kunststof kozijnen? Vooralsnog bestaat er geen subsidie (landelijk). Je kunt daarentegen wel een subsidie krijgen voor het plaatsen van isolatieglas. Hiervoor kom je in aanmerking indien je in totaal 2 energiebesparende maatregelen hebt. Je kunt hierover meer vinden op rvo.nl

Daarnaast is het mogelijk dat er in jouw stad of provincie een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het vernieuwen van kozijnen of beglazing. Of dit in jouw woonplaats tevens het geval is, controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Mechelen – je allereerste alternatief

Uiteraard zijn er nog alternatieven te verzinnen voor kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn absoluut een interessante optie. Houten kozijnen komen betrekkelijk vaak voor in Nederland. Dit komt vooral omdat houten kozijnen vroeger de standaard waren.. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten indien het aankomt op deze kozijnen. Het is belangrijk om te weten welke houtsoort welk resultaat heeft op de deugdelijkheid van je kozijnen. Als je bijvoorbeeld voor een zeer zachte houtsoort kiest dan is de isolatie minder dan bij de sterkere houtsoorten. Tevens is een zachte soort gevoeliger voor vocht en rot. Voor het aanbrengen van houten kozijnen in Mechelen is het dus altijd handig om even contact op te nemen met een bekwaam bedrijf voor de aanleg. Zo kan je raad krijgen over het hout wat het allerbeste aansluit bij jou in het woonhuis.

Naast de talrijke voordelen kleven er helaas ook een paar nadelen aan houten kozijnen in Mechelen. Het belangrijkste nadeel is het feit dat houten kozijnen aanzienlijk meer onderhoud vergen dan overige soorten kozijnen. Dit komt omdat houten kozijnen geverfd moeten worden. Datzelfde geldt niet voor kunststof en aluminium kozijnen. Afhankelijk van het soort beits je mooi vindt, kunnen de onkosten ver oplopen. Daar komt bij dat je voor de onkosten op moet draaien als je houten kozijnen in Mechelen rot vertonen. Gelukkig komt dit niet al te veel voor, als je kiest voor sterke houtsoorten zal het onderhoud beperkt zijn tot eenmaal in de 20 à 25 jaar. Wel is het van waarde wanneer je je hier van bewust bent. Vind je dit extra onderhoud niet erg? Dan zijn houten kozijnen in Mechelen een prachtig alternatief als je zoekt naar een andere uitstraling.

Wil je liever houten kozijnen in Mechelen?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Mechelen – het tweede alternatief

Ben je toe aan wat anders dan houten kozijnen of kunststof kozijnen? Dan zijn aluminium kozijnen in Mechelen eventueel wel iets voor jou! Zoek je een professionele specialist voor het installeren van aluminium kozijnen bij je thuis? Bespaar dan flink wat geld door nu nog een offerte aan te vragen. Er zijn namelijk genoeg professionele bedrijven om jou te helpen aan aluminium kozijnen in Mechelen te komen.

Wij garanderen dat elk bij ons aangesloten kozijnen bedrijf streeft naar een hoge klanttevredenheid en aantrekkelijke prijzen. Wil je meer weten over de tariefstellingen voor een aluminium kozijn naar jouw wensen? Laat je dan door kozijnspecialisten uit je regio adviseren. Vraag je bij ons offertes aan voor aluminium kozijnen in Mechelen? Dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt! Bespaar tot maar liefst 40% op je onkosten!

Ben je verschillende materialen aan het vergelijken voor jouw kozijnen in Mechelen? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf voorhanden, en het materiaal vormt een geschikte keuze met talrijke voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Mechelen
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft weinig onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke prijzen

Wil je een degelijk materiaal? Ga dan voor aluminium kozijnen. Deze stof vertoont namelijk geen rottingsproces en roest niet, waardoor het uiterlijk van jouw raamkozijnen ook na een lange tijd erg mooi blijft. Omdat het materiaal ook niet elektrostatisch is, heb je geen last van vervelende dingen als vuil en stof. Bovendien hoef je je kozijnen – zeker de eerste jaren – niet tot nauwelijks te voorzien van onderhoud. Omdat aluminium geen vocht opneemt, is het een zeer geschikte materiaalsoort om te gebruiken.

Niet alleen kies je met een aluminium kozijn voor een sterk kozijntype, je draagt tevens jouw steentje bij aan het behoud van het milieu. Aluminium is een onuitputtelijke grondstof, die men kan blijven gebruiken zonder dat dit het milieu schade toebrengt. Een klimaatneutrale woonomgeving komt dus met je hulp dichterbij. Omdat aluminium zo solide is zal het nog jaren meegaan. Daarmee kies je dus voor duurzaamheid, milieuvriendelijkheid én een sterke materiaalsoort.

Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten zetten in Mechelen

Ben je overtuigd en wil je vandaag nog besparen? Vraag dan gemakkelijk en snel je offertes om kunststof kozijnen te laten plaatsen in Mechelen. Je hebt dan meteen inzicht in je prijzen voor het laten plaatsen van kunststof kozijnen in Mechelen. Het duurt meestal slechts een paar weken voordat je huis totaal is voorzien van je nieuwe kozijnen.

Ga je liever voor aluminium of houten kozijnen in plaats van kunststof kozijnen in Mechelen? Dan kun je ook gewoon op kozijnenkaart.nl terecht voor je offerteaanvraag. Als je meteen nog offertes aanvraagt voor kunststof kozijnen laten plaatsen in Mechelen weet je meteen waar je aan toe bent en geniet je gauw van je eigen kozijnen in de door jou gekozen kleur, het door jou gekozen materiaal en jouw formaat en stijl.

Bespaar jezelf dus jaren aan onderhoud en klussen en kies voor deugdelijkheid en zekerheid. Kozijnenkaart.nl, een sterk kader.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Mechelen

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Mechelen kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Mechelen

Het resultaat was verbijsterend!

3 september 2022

Nadat mijn buren hun kozijnen hadden vervangen wilde ik tevens zo’n resultaat! En dat heb ik gehad!

- Rutger van Wijk

Prima geadviseerd.

23 augustus 2022

We werden goed begeleid en kregen begrijpelijk advies toen we vragen hadden.

- Yvonne Wolters

Afspraken werden nagekomen en betaalbaar

19 augustus 2022

Tevreden want uiterst prima geworden en de afspraken die we maakte zijn nagekomen.

- Pascal Dekker

Gewoon gelukkig met de kozijnen

14 augustus 2022

Ben uiterst tevreden. We hebben 5 kozijnen laten vervangen. Het ging snel. Het afwerken kostte wat langer dan gedacht, door onvoorziene omstandigheden. Deze zijn netjes opgepakt met ons in overleg en het ziet er zo prima uit. Dat alles is zonder meerkosten geregeld.

- Saskia van de Veen

Volmaakt

2 augustus 2022

Ondanks de simpele order was veel prima georganiseerd en duidelijk.

- Adrianus van de Brink

prima

30 juli 2022

Ondanks de corona omstandigheden is alles voortreffelijk verlopen en het eindresultaat is erg mooi. Misschien niet de goedkoopste, maar zeker wel de slimste keuze!

- Roel van de Brink

Geslaagde aankoop

24 juli 2022

De offerte was gauw binnen en onze vragen werden snel beantwoord. Daardoor daarnaast snel een installatie afspraak kunnen maken. Bovendien niet de hoofdprijs hoeven te afrekenen dus competent.

- Marijke Driessen

Netjes afgewerkt

13 juli 2022

uiterst blij hoe de afwerking is geregeld.. We hebben offertes vergeleken en dit heeft ons best een hele prima besparing opgeleverd!

- Cindy de Haan

Positieve ervaring

5 juli 2022

De nieuwe kunststof kozijnen van de woning ziet mooi en strak uit. De afwerking hebben de mannen erg gedaan.

- Iris van de Ven

Uitgelichte kozijnspecialisten in Mechelen

Henk Schnackers Gevelelementen

Wiebachstraat 8
6466 NG Kerkrade
Nederland

045 563 0520
http://www.schnackers.nl/

Miral Nederland BV

Koperslager 6
6422 PR Heerlen
Nederland

045 549 1304
http://www.miral-nederland.nl/

onlineschucoshop.nl

Vrusschenhusken 1
6422 PL Heerlen
Nederland

045 541 3214
http://www.onlineschucoshop.nl/