Kunststof kozijnen Houtigehage

Heb jij behoefte aan een topper voor jouw kunststof kozijnen in Houtigehage?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar Kunststof kozijnen Houtigehage verbonden wordt aan een expert die bij je past.

Het beste gedeelte?

Kozijnenkaart doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Houtigehage – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Houtigehage nodig?

Vraag direct 3 offertes aan

Kunststof kozijnen Houtigehage
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 101 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Houtigehage gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Houtigehage, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Heerenveen, Leeuwarden en Schiermonnikoog bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Houtigehage

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Houtigehage kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist in Houtigehage vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Houtigehage laten installeren

Je bent uiteraard niet iedere dag bezig met het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen in Houtigehage. Derhalve is het ook van belang dat je een specialist vindt die je kunststof kozijnen in Houtigehage kan aanbrengen. Indien je weet waar je naar op zoek bent, hoeft een specialist niet per definitie duur te zijn.

Kies voor jouw kunststof kozijnen in Houtigehage niet onmiddellijk voor de eerste de beste. Je wilt immers een expert die je kunststof kozijnen in Houtigehage zal aanbrengen. Zo ben je immers gegarandeerd van kwaliteit en vaak ook garantie op de werkzaamheden. Je wilt de aankomende jaren immers onbekommerd kunnen genieten van je nieuwe kunststof kozijnen in Houtigehage.

Kunststof kozijnen in Houtigehage zijn een juiste wijziging aan je huis. De kozijnen zijn onderhoudsarm, leveren een uitstekende isolatie en gaan enorm lang mee. Bovendien is kunststof leuk geprijsd, waardoor ze voor een breed publiek bereikbaar zijn. Op zoek naar een kozijnspecialist?

Je leest hier alles over de verscheidene redenen waarom je voor kunststof kozijnen zou moeten kiezen. Je vindt meer info over de vele voordelen en leest wat kunststof kozijnen kosten. Tevens krijg je geschikte tips om te bezuinigen en aandachtspunten bij je tocht naar een vakman.

Liever andere kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook vakmensen hiervoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kozijnen vervangen Houtigehage – waarom vervangende kozijnen aanbrengen?

Kozijnen vervangen in Houtigehage doe je logischerwijs niet zo maar. Veel mensen kiezen er vanuit een kostengedachte toch nog voor om hun bestaande kozijnen te blijven opknappen. Toch kan het geheid uit om je kozijnen te vervangen in Houtigehage. Op termijn zijn de kosten lager, scheelt het je in het onderhoud en hiermee ook de tijd die je eraan kwijt bent en het ziet er doorgaans ook nog eens veel beter uit.

Ook niet te onderwaarderen is de portie isolatievoordelen die nieuwe kozijnen bieden aan je woonhuis. Met name bij oudere woningen met houten kozijnen is er gedurende de jaren dikwijls flink wat schade ontstaan. Door deze schade ontstaat er meestal tocht en aanvullende waterschade, waardoor er nog meer houtrot vormt. Om vochtwerking en tocht tegen te gaan, zul je fors extra moeten stoken. Omdat deze stookkosten weinig rendabel zijn, is het feitelijk verloren stookcapaciteit. Kiezen voor kunststof kozijnen brengt door de hoge isolatiewaarde met zich mee dat je substantieel veel geld kunt bezuinigen op je totale stookkosten. Zie het dan ook daadwerkelijk als een investering in je woonhuis zelf.

Maar als je kozijnen laat vervangen in Houtigehage zijn er nog overige voordelen. Nieuwe kozijnen zullen er immers ook voor zorgen dat de uitstraling van je gebouw fors kan worden verbeterd. Dat is handig, want je wilt natuurlijk een verblijf wat er zo mooi mogelijk uit ziet. Ook met oog op een aankomende verkoop kunnen nieuwe kozijnen inzetbaar zijn. Zo is het mogelijk dat de meerwaarde van de woning zal stijgen door het aanbrengen van de nieuwe kozijnen. Mocht je uiteindelijk van plan zijn om te verhuizen dan zul je hierdoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je woonhuis. Kozijnen vervangen in Houtigehage is dus in talrijke opzichten een uitstekende keuze!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Houtigehage – zelf plaatsen of uitbesteden?

Wanneer je een beetje handig bent met het klussen in huis, kun je ervoor gaan om je kozijnen in Houtigehage zelf te plaatsen. Toch raden wij ten zeerste af om dit te doen. Dit heeft een aantal argumenten, namelijk:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Verder loop je geen garantie mis indien je kiest voor de kozijnspecialist. Dit garandeert niet alleen dat de werkzaamheden naar behoren worden volbracht maar ook dat je bij toekomstige mogelijke kwesties verzekerd bent van bijstand en daarom erg lang kunt genieten van je nette nieuwe kozijnen.

Verder is een expert op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Houtigehage, waardoor je een keuzemogelijkheid krijgt tussen het gehele aanbod wat er op de markt is. Denk hierbij niet enkel aan de kozijnen zelf maar ook aan tinten, bescherming en de methode van vastmaken. Bij uitstek is dit een van de grote voordelen om een kozijnspecialist in de arm te nemen, zodat je woonhuis binnenkort een prachtige nieuwe uitstraling krijgt.

Kunststof kozijnen plaatsen? Schakel dan een vakman in! Alleen dan ben je verzekerd van het mooiste resultaat en weet je zeker dat er geen beschadigingen ontstaan aan het nieuwe kozijn of aan de pui. Met een kozijnspecialist in de arm krijg je sowieso garantie op de kozijnen, het werk en overige producten. Ga je zelf klussen, vervalt deze garantie vaak.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Houtigehage

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Houtigehage

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een veel verschillende factoren. Natuurlijk hebben die keuzes invloed op de tarieven van de kunststof kozijnen. Welk type kozijn wil je bijvoorbeeld? Een vast raam is door het simpele mechanisme een stuk goedkoper dan een draai-/kiepraam. En het type grondstof (kunststof soort) en de soort ramen zijn tevens van invloed.

Hieronder leggen we uit welke factoren de prijzen van kunststof kozijnen beïnvloeden.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Tevens heb je mogelijk recht op isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De gemiddelde tarieven voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) gaan vanaf 350 euro, met ramen en het monteren van de kozijnen. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je plaatsen vanaf €445,-. Heb je een valraam van 50×40 starten de kozijnen per stuk vanaf 285 euro (inclusief).

De kosten van kunststof kozijnen in Houtigehage zijn onder meer ondergeschikt van het soort ramen en de installatie. De montage van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost ruwweg €250,- (kozijn & montage) en de beglazing start vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Hiermee gaat het om standaard HR++ beglazing. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de kosten van kunststof kozijnen Houtigehage uiteindelijk hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Een voordelig kunststof kozijn vinden? De kunststof kozijnen prijzen zijn erg voordelig, helemaal vergeleken met materialen als staal of aluminium. Daarnaast bestaan er verschillende manieren om meer te besparen op de prijzen.

Tips om te bezuinigen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Houtigehage in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Worden er subsidies mogelijk voor de duurzame investering in kunststof kozijnen? Op dit ogenblik bestaat er geen landelijke subsidie. Je kunt echter wel een subsidie ontvangen voor het installeren van isolatieglas. Een bepaling hiervoor is dat je tevens nog investeert in tenminste één andere energiebesparende maatregel. Meer hierover lees je op rvo.nl.

Bovendien is het mogelijk dat er in jouw gemeente of provincie een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het verwisselen van kozijnen of beglazing. Dit kun je bekijken via energiesubsidiewijzer.nl

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Houtigehage – je eerste alternatief

Voor velen zijn houten kozijnen in Houtigehage een goed alternatief op kunststof kozijnen. Voor veel mensen gaat er niets boven een natuurlijke materiaalsoort als hout. Niets zal de warme en sfeervolle uitstraling van hout evenaren. Maar je keuze voor houten kozijnen hangt van meer factoren af. Logischerwijs komen alle kenmerken aan bod en nemen we je mee langs de meerdere mogelijkheden.

We haalden het hierboven al aan: de warme en sfeervolle uitstraling. Maar daarbuiten geldt dat houten kozijnen ook stuk voor stuk nog eens uniek zijn. Elk stuk hout heeft zijn eigen unieke patroon. Maar hout heeft nog meerdere fijne eigenschappen. Zo is hout van zichzelf een isolerend product.

Hout zorgt dus niet alleen voor een warme uitstraling, maar helpt in ieder geval om de warmte in het woonhuis te behouden! Een ander belangrijk aandachtspunt is dat houten kozijnen geleverd en gemonteerd kunnen worden met de nodige maatregelen tegen diefstal. Je houten kozijnen dragen zo in ieder geval bij tot een veiligere woning.

Kies je voor houten kozijnen in Houtigehage, dan moet je tevens nog voor een soort hout kiezen. Er bestaan verscheidene mogelijkheden. Let hierbij op de deugdelijkheid, de hoeveelheid benodigd onderhoud en de duurzaamheidsklasse. Zoals gezegd is de duurzaamheidsklasse van belang. Er zijn vijf aparte duurzaamheidsklassen. Klasse 1 is het allermeeste duurzaam, klasse 5 het allerminst. Zorg er ook voor dat je hout een zogenoemd FSC-keurmerk heeft. Zo ben je verzekerd van hout wat ontstaat uit gezond bosbeheer. Veelgebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks.

Het voornaamste voordeel van houten kozijnen is dat je ze naar jouw wensen kunt aanpassen. Ze zijn zeer geschikt voor landelijke en klassieke woningen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat komt omdat hout in iedere gewenste kleur geschilderd kan worden. Mocht het hout om wat voor oorzaak beschadigd raken, dan kan het gemakkelijk gerepareerd worden. Houten kozijnen kunnen zo jarenlang meegaan. Verder zijn ze geschikt voor alle types raamkozijnen: voor gewone raamkozijnen, schuiframen en -puien en draaikiepramen. Zelfs voor jouw dakkapel is hout een uitstekende keuze!

Wil je liever houten kozijnen in Houtigehage?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Houtigehage – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen in Houtigehage zijn een uitstekend tweede alternatief op kunststof kozijnen. Wil je dat een pro de aluminium kozijnen aanlegt? Vraag dan direct nog offertes aan en bespaar ogenblikkelijk. Er zijn namelijk voldoende competente bedrijven om jou te helpen aan aluminium kozijnen in Houtigehage te komen.

Wij beloven dat ieder bij ons aangesloten kozijnen bedrijf streeft naar een hoge klanttevredenheid en aantrekkelijke prijzen. Wil je meer weten over de tariefstellingen voor een aluminium kozijn naar je wensen? Laat je dan door kozijnspecialisten uit je regio adviseren. Vraag je bij ons offertes aan voor aluminium kozijnen in Houtigehage? Dan bespaar je tot maar liefst 40% op je bestelling; gedegen werk voor betaalbare tariefstellingen.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal jouw nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Neem dan eens aluminium in overweging. Ze zijn bij de meest voorkomende kozijn vakmensen verkrijgbaar en hebben meerdere belangrijke voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Houtigehage
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft weinig onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke kosten

Wil je een solide materiaal? Ga dan voor aluminium kozijnen. Je hebt dan geen last van roest en verrotting, waardoor je nog lang plezier hebt van je kozijnen. Omdat het materiaal daarnaast niet elektrostatisch is, heb je geen last van vervelende dingen als viezigheid en stof. Bovendien hoef je je kozijnen – zeker de eerste jaren – niet tot nauwelijks te voorzien van onderhoud. Omdat aluminium geen vocht opneemt, is het een zeer geschikte materiaalsoort om te gebruiken.

Een keuze voor aluminium kozijnen is ook nog eens zeer goed voor het milieu. Aluminium is een onuitputtelijke grondstof, die men kan blijven gebruiken zonder dat dit het milieu schade toebrengt. Door een aluminium kozijn te nemen, draag je dus bij aan een klimaatneutrale woonomgeving. Omdat aluminium zo robuust is zal het nog jaren meegaan. Hiermee kies je dus voor duurzaamheid, milieuvriendelijkheid én een sterke materiaalsoort.

Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten aanbrengen in Houtigehage

Je hebt alvast een goed en volledig beeld gekregen van de verwachtingen rondom kunststof kozijnen laten zetten in Houtigehage. De kunststof kozijnen gaan lang mee, zien er veelal mooi uit en zijn geweldig gemakkelijk te onderhouden. Door onze pagina is het een optie om een aantal offertes te ontvangen. Je hebt dus snel inzicht in de kosten die je moet maken.

Binnen no time ben ook jij hierdoor voorzien van geweldige nieuwe kozijnen voor bij jou thuis. Zorg ervoor dat je bij de offerteaanvraag de juiste informatie meegeeft. Je hebt dan direct meer kans dat de prijsopgave aansluit op het project dat je wilt uitzetten. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen kun je er in ieder geval weer even tegenaan!

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Houtigehage

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Houtigehage kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Houtigehage

Uiterst prima geworden

15 mei 2023

We zijn blij met het eindresultaat. Toen we rap de offertes hadden gekregen was het snel besloten. Kunststof kozijnen met isolatieglas. De aangebrachte houtnerf spreekt zo prima nu om onze ramen!

- Daniël van Beek

De omwonenden zijn jaloers!

14 mei 2023

We hebben onze voorgevel en kozijnen aan de achterkant laten vernieuwen. De wijkbewoners zijn jaloers! Prijs was netjes.

- Maria de Lange

Snel geleverde kozijnen

3 mei 2023

Top service! Snel geleverd! uiterst

- Anouk Brouwer

Niet enkel meer isolatie maar ook een waardevermeerdering op ons huis

25 april 2023

Onze voordeur is vervangen door een deur met een kunststof kozijn. We zijn hier nu zo gelukkig mee! De nieuwe voordeur sluit als een huis 😉 Ik denk dat onze hal (jaren 40 woning) een stuk minder zal tochten! scherpe aanbieding gehad vergeleken met wat internet laat zien. Materiaal en afwerking top!

- Antonius Jonker

Aanrader!

21 april 2023

Onze nieuwe kozijnen zijn van erg prima deugdelijkheid en niet duur! Ik zou het echt aanraden. Ik ben uiterst gelukkig.

- Cindy Post

De aantrekkelijkste aluminium kozijnen!

16 april 2023

Wist niet dat kozijnen zo aantrekkelijk konden zijn! Ben echt verrast!

- Martijn Koning

Leuke actie

7 april 2023

We hadden geluk dat er een prima actie was bij een van de organisaties van de offertes. Daar hebben we gebruik van gemaakt en met een flinke prijsvermindering al onze kozijnen vernieuwd.

- Robertus van der Horst

Gewoon in orde

2 april 2023

rap, netjes en niet te prijzig.

- Angelique Gerritsen

Fantastisch spul

23 maart 2023

prima Vakkundige lui bij installatie.

- Tom Willemsen

Uitgelichte kozijnspecialisten in Houtigehage

WILKOZIJNEN

Wytharst 3
9247 CV Ureterp
Nederland

06 83553873
http://wilkozijnen.nl/

Persoon Services en Onderhoud

Nipkowlaan 26B
9207 JA Drachten
Nederland

0512 547 853
https://www.persoonservice.nl/

Dam-Hout Beheer B.V.

De Bjirken 24
9281 RD Harkema
Nederland

0512 361 279
http://www.damhout.nl/