Kunststof kozijnen Hantumhuizen

Zoek jij een professional voor jouw kunststof kozijnen in Hantumhuizen?

Dan ben je op de goede plek.

Kozijnenkaart zorgt dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Hantumhuizen verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Hantumhuizen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Hantumhuizen nodig?

Nu kozijnspecialist offertes vergelijken

Kunststof kozijnen Hantumhuizen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 96 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Hantumhuizen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hantumhuizen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Leeuwarden, Schiermonnikoog en Leek bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Hantumhuizen

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Hantumhuizen kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een installatiebedrijf binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist uit Hantumhuizen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Hantumhuizen voor jouw woning

Je bent natuurlijk niet iedere dag bezig met het installeren van nieuwe kunststof kozijnen in Hantumhuizen. Vandaar dat een specialist voor jouw kunststof kozijnen in Hantumhuizen zo bepalend is. Als je weet waar je naar op zoek bent, hoeft een professional niet per sé prijzig te zijn.

Kies voor je kunststof kozijnen in Hantumhuizen niet direct voor de eerste de beste. Het is beter om het uit te besteden aan een expert die verstand van zaken heeft. Op die manier ben je immers verzekerd van kwaliteit en regelmatig ook garantie op de werkzaamheden. Je wilt natuurlijk juist kunnen genieten van je nieuwe kunststof kozijnen in Hantumhuizen, in plaats van met problemen of buikpijn achter te blijven.

Kunststof kozijnen in Hantumhuizen zijn een juiste aanvulling aan je pand. De kozijnen zijn onderhoudsarm, leveren een uitstekende isolatie en gaan heel erg lang mee. Daarnaast is kunststof leuk geprijsd, waardoor ze voor een breed publiek bereikbaar zijn. Op zoek naar een kozijnspecialist?

Op deze site lees je waarom kunststof kozijnen aanleggen een goed idee is! Je vindt meer info over de vele voordelen en leest wat kunststof kozijnen kosten. Natuurlijk vindt je hier ook bespaartips en lees je waar je op moet letten bij het vinden van een kozijnspecialist.

Liever overige kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je direct en voordelig je professional!

Kozijnen vervangen Hantumhuizen – waarom nieuwe kozijnen installeren?

Er bestaat vaak een aanleiding waarom je kozijnen wilt vervangen in Hantumhuizen. Het kan een kostbare kwestie zijn en er zijn nog altijd mensen die liever gaan voor het om de zo veel jaar verzorgen van de bestaande kozijnen. Evengoed is het vaak veel rendabeler om je kozijnen te vervangen in Hantumhuizen. Het scheelt je op termijn in de kosten, het onderhoud, een tijdsinvestering en het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Ook niet te onderwaarderen is de portie isolatievoordelen die nieuwe kozijnen bieden aan je pand. Vooral bij oudere woningen waarin houten kozijnen geïnstalleerd zijn kan er sprake zijn van onderliggende beschadiging aan het hout. Door deze beschadiging ontstaat er meestal tocht en extra waterschade, waardoor er nog meer houtrot ontstaat. Dankzij deze instroom van tocht zul je flinker moeten stoken om het huis warm te krijgen. Omdat deze stookkosten weinig rendabel zijn, is het feitelijk verloren stookcapaciteit. Kiezen voor kunststof kozijnen brengt door de hoge isolatiewaarde met zich mee dat je indrukwekkend veel geld kunt besparen op je totale stookkosten. Het is dan ook verstandig om nieuwe kozijnen als een langdurige investering te zien.

Toch is dit niet het enige voordeel wat je zal ervaren wanneer je ervoor kiest om kozijnen te laten vervangen in Hantumhuizen. Nieuwe kozijnen zullen er immers ook voor zorgen dat de uitstraling van je woning aanmerkelijk kan worden verbeterd. Dat is goed, want je wilt uiteraard een woning wat er zo mooi mogelijk uit ziet. Maar ook voor derden kan deze nieuwe uitstraling voordelen met zich meebrengen. Nieuwe kozijnen werken immers altijd waardevermeerderend. Bij een verkoop verdienen kozijnen zich al vlot terug. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Hantumhuizen dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Hantumhuizen – zelf aanleggen of uitbesteden?

Ben je zelf handig met het zelf ondernemen van dingen in huis, dan kun je misschien zelf je kozijnen plaatsen in Hantumhuizen. Toch raden wij ten zeerste af om dat te doen. Dat heeft een aantal redenen, namelijk:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Verder loop je geen garantie mis wanneer je kiest voor een kozijnspecialist. Dit garandeert niet enkel dat de werkzaamheden naar behoren worden gedaan maar ook dat je bij toekomstige mogelijke zorgen verzekerd bent van bijstand en uiteraard erg lang kunt genieten van je nette nieuwe kozijnen.

Ook is een specialist op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Hantumhuizen, waardoor je een variëteit krijgt van het juiste aanbod wat er op de markt is. Denk hierbij niet exclusief aan de kozijnen zelf maar ook aan tinten, bescherming en de wijze van vastmaken. Het helpt dan als een vakman met je meedenkt plus je adviseert, zodat je tot een prachtig effect komt.

Op zoek naar kunststof kozijnen? Ga met een kozijnspecialist in gesprek! Zo weet je zeker dat je het mooiste resultaat krijgt en dat de werkzaamheden zorgvuldig worden verricht, zonder beschadigingen of slordige afwerking. Met een kozijnspecialist in de arm krijg je praktisch altijd garantie op de kozijnen, het werk en overige producten. Deze garantie vervalt veelal als je zelf de kunststof kozijnen gaat plaatsen.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Hantumhuizen

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Hantumhuizen

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een tal verscheidene factoren. Uiteraard hebben die keuzes invloed op de prijs van de kunststof kozijnen. Heb je een beeld van het type kunststof kozijn? Een vast raam is door het eenvoudige mechanisme een stuk voordeliger dan een draai-/kiepraam. Het kaliber kunststof en de beglazing heeft natuurlijk ook een invloed op de prijs.

Hieronder leggen we uit welke factoren de kosten van kunststof kozijnen beïnvloeden.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Tevens heb je mogelijk recht op isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De gemiddelde tarieven voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) beginnen vanaf 350 euro, met glas en het installeren van de kozijnen. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je plaatsen vanaf €445,-. Voor een valraam van 50×40 centimeter starten de kunststof kozijnen prijzen rond de €285,-.

De tarieven van kunststof kozijnen in Hantumhuizen zijn onder meer ondergeschikt van het soort glas en de montage. Een kunststof kozijn plus montage zit circa op gemiddeld 250 euro. De ramen daarnaast beginnen tussen de 100 en 200 euro. Dit betreffen dan standaard HR++ ramen. Wil je aanvullende of minder isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de kosten natuurlijk hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Je kent nu wat de kunststof kozijnen tarieven zijn die je gemiddeld gesproken kunt verwachten voor het zetten van nieuwe kozijnen bij jou in huis. Wat je nog niet weet is dat er diverse manieren zijn waarop je in staat bent om behoorlijk wat centen te besparen op jouw aankoop. Denk eens aan subsidies. Op kozijnen zelf zitten geen subsidies momenteel. Wel kun je bij isolatieglas, en nog een aanvullende energiebesparende maatregel, een subsidie ontvangen. Lees meer via rvo.nl.

Ernaast is het denkbaar dat er in jouw stad of gebied een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het vervangen van kozijnen of beglazing. Of dit in jouw woonplaats alsmede het geval is controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Hantumhuizen – je eerste alternatief

Houten kozijnen Hantumhuizen, voor velen een uitstekend alternatief. Voor veel mensen gaat er niks boven een natuurlijke materiaalsoort als hout. Er zijn niet veel andere stoffen die zo warm en sfeervol ogen als dat hout doet. Maar er zijn nog andere componenten belangrijk bij de keuze voor houten kozijnen in Hantumhuizen. We zullen hieronder de kenmerken van houten kozijnen bespreken en je adviseren over alle mogelijkheden.

De warme en sfeervolle uitstraling hebben we hierboven al besproken. Maar daar kunnen we nog een schepje bovenop doen, want houten kozijnen zijn ook over het algemeen uniek. Geen lat of stuk hout ziet er precies gelijk uit als de andere. Maar hout heeft nog alternatieve fijne kenmerken. Hout is van zichzelf een isolerend natuurproduct.

Hout zorgt dus niet alleen voor een warme uitstraling, maar helpt bovendien om de warmte in het woonhuis te behouden! Houten kozijnen kunnen ook nog eens zo aangebracht worden dat ze als anti-inbraak ingezet kunnen worden. Je houten kozijnen dragen zo ook bij tot een veiligere woning.

Kies je voor houten kozijnen in Hantumhuizen, dan moet je ook nog voor een soort hout kiezen. Er bestaan veel opties. Let hierbij op de deugdelijkheid, de hoeveelheid benodigd onderhoud en de duurzaamheidsklasse. Zoals gezegd is de duurzaamheidsklasse van belang. Er zijn vijf aparte duurzaamheidsklassen. Hout dat tot klasse 1 behoort, is het meest duurzaam. Zorg er tevens voor dat je hout een zogenoemd FSC-keurmerk heeft. Zo ben je verzekerd van hout wat ontstaat uit gezond bosbeheer. Veelgebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks.

Het voornaamste voordeel van houten kozijnen is dat je ze naar jouw wensen kunt afstemmen. Ze zijn uiterst geschikt voor landelijke en klassieke woningen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat heeft ermee te maken dat hout geschilderd kan worden in elke gewenste kleur. Beschadigd hout kan vrij makkelijk gerepareerd worden. Houten kozijnen kunnen zo jarenlang meegaan. Je kunt ze gebruiken voor schuiframen, draaikiepramen en normale raamkozijnen. Zelfs voor je dakkapel is hout een uitstekende keuze!

Wil je liever houten kozijnen in Hantumhuizen?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Hantumhuizen – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen zijn tevens een van de bekendere soorten kozijnen. Met de goede aluminium kozijnen in Hantumhuizen heb je echt deugdelijkheid in handen. Ze zijn in alle types en maten beschikbaar. Het is dan ook echt een verkeerde veronderstelling dat je gelimiteerd bent tot de saaiere soorten kleuren of uitstraling. Maar je kunt aluminium tegenwoordig in bijna elke kleur krijgen. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Er worden immers speciale technieken gebruikt om te zorgen voor een betoverend resultaat. Aluminium kozijnen dragen door een hoge mate van isolatie altijd nog eens bij aan energiebesparing. Mocht duurzaamheid dus van belang zijn voor je dan is dit een prima optie om te kiezen. De hoge isolatiewaarde maakt het echt mogelijk om fors wat kosten te besparen voor je energierekening. Dit maakt het een goede investering voor bij jou thuis.

Ben je verscheidene materialen aan het vergelijken voor je kozijnen in Hantumhuizen? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Ze zijn bij de meeste kozijn vakmensen beschikbaar en hebben diverse belangrijke voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Hantumhuizen
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft minimaal onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke tariefstellingen
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten installeren in Hantumhuizen

Je hebt alvast een goed en volledig beeld gekregen van de verwachtingen rondom kunststof kozijnen laten installeren in Hantumhuizen. Simpel in onderhoud, aantrekkelijk om te zien en ze gaan heel erg lang mee. Je kunt via kozijnkaart.nl enkele offertes ontvangen om eenvoudig te vergelijken. Je hebt dus direct inzicht in de onkosten die je moet maken.

In no time ben ook jij daardoor voorzien van schitterende nieuwe kozijnen voor bij jou thuis. Let er wel even op dat je dus bij de offerteaanvraag goed aangeeft wat je voor ogen hebt. Je hebt dan onmiddellijk meer kans dat de aanbieding aansluit op het project dat je wilt uitzetten. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen kun je er in ieder geval weer even tegenaan!

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Hantumhuizen

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Hantumhuizen kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Hantumhuizen

Afspraken werden nagekomen en betaalbaar

19 mei 2023

De kozijnen zijn geleverd volgens gemaakte afspraak, zien er uiterst mooi uit, uiterst content.

- Edwin Hendriks

Kennis van zaken

11 mei 2023

De vakman wist precies waar hij het over had. Prachtig!

- Sebastiaan Huisman

Mooi gedaan

6 mei 2023

Compleet volgens mijn verwachtingen.

- Ruud Bosch

Kritisch advies

29 april 2023

We werden grondig begeleid en kregen inzichtelijk advies toen we vragen hadden.

- Sabrina van der Horst

Netjes afgewerkt

21 april 2023

uiterst blij hoe de afwerking is geregeld.. En dat tegen een mooie prijs dankzij het vergelijken van de offertes.

- Mariska Kuiper

Uitleg was duidelijk en het is onwijs mooi geworden

10 april 2023

We krijgen ‘aparte’ ramen in ons huis dus het was essentieel dat we oprecht een goede toelichting en advies kregen. Scherpe offerte ontvangen daarnaast via kozijnenkaart.nl

- Paul Dijkstra

Volmaakt

7 april 2023

Ondanks de simpele opdracht was alles erg georganiseerd en duidelijk.

- Frank van der Heijden

Snel geleverd en geplaatst

31 maart 2023

Top service! Snel geleverd! erg

- Stefan Verbeek

Afwerking zo prima gedaan

23 maart 2023

uiterst blij hoe de afwerking is afgehandeld.. En dat tegen een nette prijs dankzij het vergelijken van de offertes.

- Cornelis van der Heijden

Uitgelichte kozijnspecialisten in Hantumhuizen

Kozijnen en Deuren Belisol Leeuwarden

Jupiterweg 20
8938 AE Leeuwarden
Nederland

058 288 0807
http://www.belisol.com/

Alrako | Kunststof | Aluminium | Ramen | Deuren | Kozijnen

Oastkern 25-A
9288 XJ Kootstertille
Nederland

0512 330 016
http://www.alrako.nl/

Houtbouw Egypte

Optwizel 99-B
9286 EC Twijzel
Nederland

0511 544 273
http://www.houtbouwegypte.nl/