Kunststof kozijnen Born

Ben jij opzoek naar een top kozijnspecialist in Born die bij jou verder kan helpen?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar Kunststof kozijnen Born verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het tofste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Born – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Born nodig?

Vraag direct 3 offertes aan

Kunststof kozijnen Born
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 94 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Born gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Born, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Heel, Stein en Beek bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Born

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Born kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije installatiebedrijf binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een kozijnspecialist uit Born. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Born laten plaatsen

Er zijn vreselijk veel huishoudens in Born die behoefte zouden hebben aan nieuwe kozijnen voor bij hen in het woonhuis. Tegenwoordig zijn er alleen nogal wat mogelijkheden als het aankomt op het aanbrengen van nieuwe kozijnen.

De meest voor de hand liggende keuze als je een vaststaand budget in gedachten hebt wat niet al te hoog is zijn de kunststof kozijnen. Aangezien nog niet iedereen vertrouwd is met kunststof kozijnen plaatsen in Born hebben wij op deze website het een en ander op een rijtje gezet. Met deze informatie weet je straks alles wat er te weten valt en kan je met een gerust hart een goede beslissing maken.

Wil je in plaats van kunststof kozijnen eigenlijk houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook specialisten hiervoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kozijnen vervangen Born – waarom nieuwe kozijnen installeren?

Er bestaat meestal een reden waarom je kozijnen wilt vervangen in Born. Het kan een kostbare kwestie zijn en er zijn nog steeds mensen die liever gaan voor het om de zo veel jaar onderhouden van hun bestaande kozijnen. Desalniettemin kan het geheid uit om je kozijnen te vervangen in Born. Op termijn zijn de onkosten lager, scheelt het je in het onderhoudsgeld en daarmee ook de tijd die je eraan kwijt bent en het ziet er doorgaans ook nog eens flink wat beter uit.

Het grootste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze gunstig zijn voor de isolatiewaarde van je woning. Met name bij oudere woningen met houten kozijnen is er gedurende de jaren vaak veel schade ontstaan. Deze schade heeft als gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je verblijf. Om vochtwerking en tocht tegen te gaan, zul je flink extra moeten stoken. Deze stookkosten gaan uiteraard verloren, de warmte blijft namelijk niet meer in huis hangen. Omdat kunststof kozijnen zo goed zijn voor je isolatie, kun je daarmee enorm veel geld bezuinigen op je energiekosten. Het is dan ook slim om nieuwe kozijnen als een langdurige belegging te zien.

Maar wanneer je kozijnen laat vervangen in Born zijn er nog enkele voordelen. Nieuwe kozijnen zorgen gewoonlijk namelijk ook voor een veel strakkere en frissere uitstraling van je verblijf. Dat is aangenaam, want je wilt logischerwijs een woning wat er zo mooi mogelijk uit ziet. Ook met oog op een aankomende verkoop kunnen nieuwe kozijnen handig zijn. Nieuwe kozijnen werken namelijk altijd waardevermeerderend. Mocht je ooit van plan zijn om te verhuizen dan zul je daardoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je woonhuis. Kozijnen vervangen in Born is dus in vele opzichten een uitstekende keuze!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Born – zelf aanbrengen of uitbesteden?

Ben je zelf handig met het zelf aanpakken van zaken in huis, dan kun je mogelijk eigenhandig je kozijnen installeren in Born. Echter eigenlijk bevelen we je aan om het toch uit te besteden. Dit heeft een aantal argumenten, namelijk:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Ook loop je geen garantie mis ingeval je kiest voor de kozijnspecialist. Daarom ben je dus niet alleen verzekerd van een klus welke top wordt verricht en er op het moment zelf top uit ziet, maar ben je ook verzekerd voor een aanstaand aanpassing waar je nog vele jaren plezier van zult hebben.

Een kozijnspecialist, het woord zegt het reeds, is de specialist op het gebied van de laatste ontwikkelingen in kozijnen, waardoor je continu het nieuwste aanbod kunt zien. Denk hierbij niet alleen aan de kozijnen zelf maar ook aan kleuren, bescherming en de manier van bevestigen. Bij uitstek is dit een van de grote voordelen om een kozijnspecialist in de arm te nemen, zodat je pand binnenkort een prachtige nieuwe uitstraling krijgt.

Kunststof kozijnen plaatsen? Schakel dan een vakman in! Zo weet je zeker dat je het beste resultaat krijgt en dat de taken zorgvuldig worden uitgevoerd, zonder beschadigingen of slordige afwerking. Daarnaast ontvang je van een expert regelmatig garantie op het afgeleverde werk en de producten. Deze garantie vervalt meestal als je zelf de kunststof kozijnen gaat plaatsen.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Born

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Born

Voordat we in de gemiddelde kosten duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed krijgen op de tarieven. Uiteraard hebben die keuzes invloed op de tarieven van de kunststof kozijnen. Welk model kozijn wil je bijvoorbeeld? Het type raam (bijv. kiep of een vast raam) is bovendien van invloed op de tarieven. Het kaliber kunststof en de beglazing heeft vanzelfsprekend ook een invloed op de tarieven.

Hieronder leggen we uit welke factoren de kosten van kunststof kozijnen beïnvloeden.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Hier kom je al voor in aanmerking als je twee energiebesparende maatregelen in huis hebt.

De kunststof kozijnen prijzen voor een vast raam van 60×60 centimeter beginnen vanaf €350,-, incluis beglazing en montage. Voor een kunststof kozijn bij een kiepraam (draairaam) van dezelfde afmetingen starten de bedragen vanaf 445 euro (tevens inclusief ramen en installatie). Heb je een valraam van 50×40 starten de kozijnen per stuk bij 285 euro (inclusief).

De categorie ramen en manier van monteren dragen bij aan de hoogte van de kosten. De installatie van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost circa €250,- (kozijn & montage) en de beglazing begint vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Dit betreffen dan standaard HR++ ramen. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de kosten van kunststof kozijnen Born tenslotte hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Een goedkoop kunststof kozijn vinden? De kunststof kozijnen kosten zijn zeer voordelig, zeker vergeleken met materialen als staal of aluminium. Ernaast zijn er nog verschillende manieren om zoveel mogelijk op de prijzen te bezuinigen.

Tips om te bezuinigen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Born in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Worden er subsidies mogelijk voor de investering in kunststof kozijnen? Voorlopig is er geen subsidie (landelijk). Wel bestaat er de ruimte om subsidie te ontvangen voor het gebruik van isolatieglas. Een voorwaarde hiervoor is dat je tevens nog investeert in minstens één andere energiebesparende maatregel. Meer hierover lees je op rvo.nl.

Je kunt ook controleren of er in jouw regio (gemeente of provincie) een plaatselijke subsidie denkbaar is voor deze type energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Dit kun je onderzoeken via energiesubsidiewijzer.nl

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Born – het allereerste alternatief

Overigens zijn kunststof kozijnen niet de enige type kozijnen die je kunt installeren bij jou in huis. Zo is het als voorbeeld ook een optie om te kiezen voor de houten kozijnen . Houten kozijnen komen relatief veel voor in ons land. Dit komt grotendeels door het feit dat deze categorie kozijnen te herkennen zijn aan de authentieke uitstraling.. Kies je voor houten kozijnen? Dan is het volgende punt van aandacht de houtsoort. Het is noodzakelijk om te weten welke houtsoort welk effect heeft op de deugdelijkheid van je kozijnen. Als je als voorbeeld voor een zeer zachte houtsoort kiest dan is de isolatiewaarde lager dan bij de sterkere houtsoorten. Daarnaast kan een zachte houtsoort eerder te maken krijgen met houtrot. Wanneer je houten kozijnen in Born wilt aanleggen, is het altijd slim om een competente partij om hulp te vragen. Zij voorzien je van raad over de houtsoort die het allerbeste bij jouw woning past.

Los van de prachtige uitstraling zitten er echter wel een aantal nadelen aan houten kozijnen in Born. Houten kozijnen vergen over het algemeen wel meer verzorging dan kozijnen van een andere categorie. Houten kozijnen hebben immers beits nodig om beschermd te worden. Bij de aluminium en kunststoffen kozijnen is dit niet het geval. Afhankelijk van het type beits je mooi vindt, kunnen de kosten veel oplopen. Dat is allicht goedkoper dan de onkosten voor het herstel van houtrot. Gelukkig is houtrot sporadisch indien er goed voor de houten kozijnen in Born gezorgd wordt. Toch is het raadzaam om dit wel mee te nemen in je overweging om voor houten kozijnen te gaan. Vind je dit extra onderhoud niet erg? Dan zijn houten kozijnen in Born een voortreffelijk alternatief als je zoekt naar een overige uitstraling.

Wil je liever houten kozijnen in Born?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Born – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen in Born zijn een uitstekend tweede oplossing op kunststof kozijnen. Zoek je een competente vakman voor het aanleggen van aluminium kozijnen bij je thuis? Bespaar dan flink wat geld door nu nog een offerte aan te vragen. Er zijn namelijk voldoende kundige bedrijven om je te helpen aan aluminium kozijnen in Born te komen.

Via kozijnkaart.nl ben je gegarandeerd van kwalitatief hoogstaande bedrijven. Ben je benieuwd naar prijzen voor aluminium kozijnen in Born? Onze kozijn specialisten uit Born informeren en adviseren je graag. En vraag je je offerte aan via kozijnkaart.nl? Dan bespaar je tot maar liefst 40% op je bestelling; gedegen werk voor betaalbare tariefstellingen.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal jouw nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Neem dan eens aluminium in overweging. Ze zijn bij de meest voorkomende kozijn vakmensen beschikbaar en hebben verschillende belangrijke voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Born
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft niet veel onderhoud
 • Goede isolatiewaarde
 • Aantrekkelijke prijzen

Wil je een solide materiaal? Ga dan voor aluminium kozijnen. Je hebt dan geen hinder van roest en verrotting, waardoor je nog veel plezier hebt van je kozijnen. Omdat het materiaal daarbuiten niet elektrostatisch is, heb je geen last van vervelende dingen als vuil en stof. Bovendien hoef je je kozijnen – zeker de eerste jaren – niet tot nauwelijks te voorzien van onderhoud. Omdat aluminium geen vocht opneemt, is het een zeer geschikte materiaalsoort om te gebruiken.

Een keuze voor aluminium kozijnen is ook nog eens zeer goed voor het milieu. Aluminium is een onuitputtelijke grondstof, die men kan blijven gebruiken zonder dat dit het milieu schade toebrengt. Een klimaatneutrale woonomgeving komt dus met je hulp dichterbij. De stof soort gaat bovendien jaren mee, omdat het een uiterst solide karakter heeft. Je profiteert dus optimaal van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten aanbrengen in Born

Je hebt ondertussen een goed en totaal beeld gekregen van de verwachtingen rondom kunststof kozijnen laten aanbrengen in Born. De kunststof kozijnen gaan lang mee, zien er meestal mooi uit en zijn super makkelijk te onderhouden. Met onze internetpagina is het een optie om meerdere offertes te ontvangen. Je hebt dus snel inzicht in de kosten die je moet maken.

Voordat je het weet ben je voorzien van nieuwe kozijnen die perfect voldoen aan je behoeften. Zorg ervoor dat je bij de aanvraag de goede info meegeeft. Je hebt dan direct meer kans dat de offerte aansluit op het project dat je wilt uitzetten. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen kun je er in ieder geval weer even tegenaan!

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Born

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Born kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Born

Prima gedaan

19 maart 2023

Exact zoals ik had verwacht.

- Sjoerd Bosch

Geweldig competent!

7 maart 2023

Voor de tweede maal een offerte gevraagd en daarom nieuwe kozijnen laten zetten. Prima prijs gekregen en de service was top.

- Johan Meijer

Uitstekende service

28 februari 2023

Kreeg na een maand een telefoontje of ik nog steeds blij was. Fantastisch!

- Ruud de Jong

Uiterst mooi geworden

22 februari 2023

We zijn gelukkig met het eindresultaat. Na ontvangst van de offertes was de keuze snel gemaakt. Kunststof kozijnen met isolatieglas. De aangebrachte houtnerf spreekt zo mooi nu om onze ramen!

- Margaretha Meijer

Wauw wat mooi!

19 februari 2023

Bizar hoe snel en soepel de installatie ging, wat een vakwerk! De kozijnen stralen luxe uit! Dankzij kozijnenkaart totaal tevreden!

- Joost van de Veen

Beste service die ik ooit heb ervaren

9 februari 2023

Kreeg na een periode een telefoontje of ik nog steeds blij was. Super!

- Anouk Bos

Top resultaat

2 februari 2023

Onverwacht voldaan met mijn nieuwe raamkozijnen!

- Wilhelmina Verbeek

Prachtige houten kozijnen!

26 januari 2023

De offerteaanvraag werd lekker vlug opgevolgd. Binnen enkele weken waren de kozijnen geplaatst.

- Anna van der Meulen

Uitstekende service

21 januari 2023

Kreeg na een maand een telefoontje of ik nog altijd blij was. Geweldig!

- Ruben Driessen

Uitgelichte kozijnspecialisten in Born

De Kock Raam en Deurtechniek Courage BV

Business Park Stein 210
6181 MB Elsloo
Nederland

046 433 4131
http://www.couragebv.nl/

Dreja Ramen En Deuren

Parallelweg 35 A
6161 SK Geleen
Nederland

046 437 1565
http://www.dreja.nl/

Frans Tummers Kunststoffen B.V.

Veeweg 4
6365 CV Schinnen
Nederland

046 443 1757
http://www.tummerskunststof.nl/