Kunststof kozijnen Zoeterwoude

Ben jij op zoek naar een topper voor jouw kunststof kozijnen in Zoeterwoude?

Dan ben je aan het juiste adres.

Kozijnenkaart zorgt dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Zoeterwoude verbonden wordt aan een professional die bij je past.

Het gaafste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Zoeterwoude – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Zoeterwoude nodig?

Schakel direct hulp in

Kunststof kozijnen Zoeterwoude
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 86 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Zoeterwoude gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Zoeterwoude, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Voorschoten, Leiden en Oegstgeest bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Zoeterwoude

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Zoeterwoude kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde installatiebedrijf binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist in Zoeterwoude vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Zoeterwoude voor jouw huis

Er zijn ongelofelijk veel huishoudens in Zoeterwoude die behoefte zouden hebben aan nieuwe kozijnen voor bij hen in het woonhuis. Maar hoe kies je de juiste leverancier of specialist die bij jou kunststof kozijnen in Zoeterwoude kan komen plaatsen?

De meest voor de hand liggende beslissing wanneer je een vastgesteld bedrag in gedachten hebt wat niet al te hoog is zijn de kunststof kozijnen. Aangezien nog niet iedereen bekend is met kunststof kozijnen plaatsen in Zoeterwoude hebben wij op deze site het een en ander op een rijtje gezet. Met deze informatie weet je zometeen alles wat er te weten valt en zal je met een gerust hart een juiste keuze maken.

Liever andere kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je vlug en voordelig je vakman!

Kozijnen vervangen Zoeterwoude – waarom vervangende kozijnen aanleggen?

Er bestaat vaak een reden waarom je kozijnen wilt vervangen in Zoeterwoude. Enkele personen kiezen er vanuit een kostengedachte toch nog voor om hun bestaande kozijnen te blijven oplappen. Desondanks kan het zeker uit om je kozijnen te vervangen in Zoeterwoude. Op termijn zijn de kosten lager, scheelt het je in het onderhoudsgeld en daarmee ook de tijd die je eraan kwijt bent en het ziet er gewoonlijk ook nog eens veel beter uit.

Het grootste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze gunstig zijn voor de isolatiewaarde van je woning. Met name bij oudere woningen met houten kozijnen is er gedurende de jaren doorgaans veel beschadiging ontstaan. Deze beschadiging heeft als gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je huis. Met deze instroom van tocht zal je extra moeten stoken om het huis warm te krijgen. Deze stookkosten gaan overigens verloren, de warmte blijft tenslotte niet meer in huis hangen. Omdat kunststof kozijnen zo goed zijn voor je isolatie, kun je hiermee enorm veel geld bezuinigen op je energiekosten. Het is dan ook slim om nieuwe kozijnen als een langdurige belegging te zien.

Maar indien je kozijnen laat vervangen in Zoeterwoude zijn er nog overige voordelen. Nieuwe kozijnen zorgen normaliter namelijk ook voor een veel strakkere en frissere uitstraling van je verblijf. Voor jou als bewoner is dit uiteraard wel zo fijn, je wilt immers wel in een mooi optrekje kunnen wonen. Maar ook voor derden kan deze nieuwe uitstraling voordelen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk dat de meerwaarde van de woning zal stijgen door het aanbrengen van de nieuwe kozijnen. Bij een verkoop verdienen kozijnen zich al snel terug. Kozijnen vervangen in Zoeterwoude is dus in vele opzichten een uitstekende keuze!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Zoeterwoude – zelf plaatsen of uitbesteden?

Wanneer je een beetje slim bent met het klussen in huis, kun je ervoor kiezen om je kozijnen in Zoeterwoude zelf te plaatsen. Desondanks raden wij ten zeerste af om dit te doen. Dat heeft vele oorzaken:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Tevens zal een vakman over het algemeen garantievoorwaarden op zijn of haar bezigheden geven. Daarom ben je dus niet uitsluitend verzekerd van een karwei die kritisch wordt verricht en er op het moment zelf prima uit ziet, echter ben je ook verzekerd voor een toekomstige verandering waar je nog talloze jaren plezier van zult krijgen.

Ook is een deskundige op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Zoeterwoude, waardoor je een keus krijgt van het gehele aanbod wat er op de markt is. Denk hierbij niet exclusief aan de kozijnen zelf maar ook aan tinten, isolatie en de manier van bevestiging. Bij uitstek is dit een van de flinke voordelen om een kozijnspecialist in de arm te nemen, zodat je woonhuis straks een prachtige nieuwe uitstraling krijgt.

Kunststof kozijnen installeren? Schakel dan een vakman in! Zo weet je zeker dat je het beste resultaat krijgt en dat de taken netjes worden uitgevoerd, zonder beschadigingen of slordige afwerking. Met een kozijnspecialist in de arm ontvang je praktisch altijd garantie op de kozijnen, het werk en overige producten. Ga je eigenhandig klussen, vervalt deze garantie meestal.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Zoeterwoude

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Zoeterwoude

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een tal verscheidene factoren. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen kosten. Heb je een idee van het type kunststof kozijn? Een vast raam is door het simpele mechanisme een stuk goedkoper dan een draai-/kiepraam. En het type grondstof (kunststof soort) en de soort ramen zijn tevens van invloed.

Hieronder leggen we uit welke factoren de prijzen van kunststof kozijnen raken.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over de beglazing. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Hier kom je al voor in aanmerking als je twee energiebesparende maatregelen in huis hebt.

De kunststof kozijnen tarieven voor een vast raam van 60×60 centimeter starten vanaf €350,-, inclusief beglazing en montage. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je plaatsen vanaf €445,-. Heb je een valraam van 50×40 starten de kozijnen per stuk bij 285 euro (inclusief).

De categorie ramen en wijze van monteren dragen bij aan de hoogte van de tarieven. De installatie van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost circa €250,- (kozijn & montage) en de beglazing begint vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Wil je meer of geringer isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de kosten vanzelfsprekend hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Een voordelig kunststof kozijn vinden? De kunststof kozijnen tarieven zijn heel gunstig, zeker vergeleken met materialen als staal of aluminium. Daarnaast bestaan er andere manieren om meer te bezuinigen op de prijzen.

Tips om te besparen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Zoeterwoude in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Is er een compensatie voor kunststof kozijnen? Vooralsnog bestaat er geen subsidie (landelijk). Wel bestaat er de ruimte om subsidie te ontvangen voor het gebruik van isolatieglas. Een vereiste hiervoor is dat je daarnaast nog investeert in tenminste één andere energiebesparende voorziening. Je kunt hierover meer vinden op rvo.nl

Daarnaast is het denkbaar dat er in jouw gemeente of gebied een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het verwisselen van kozijnen of beglazing. Of dit in jouw woonplaats verder het geval is, controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Zoeterwoude – het eerste alternatief

Voor velen zijn houten kozijnen in Zoeterwoude een voortreffelijk alternatief op kunststof kozijnen. Een natuurlijke type kozijnen, zoals hout, is voor meerdere mensen enorm belangrijk. Er zijn niet veel overige stoffen die zo warm en sfeervol eruit zien dan dat hout doet. Maar er zijn nog andere componenten van belang bij de keuze voor houten kozijnen in Zoeterwoude. Vanzelfsprekend komen alle eigenschappen aan bod en nemen we je mee langs de diverse opties.

We haalden het hierboven al aan: de warme en sfeervolle uitstraling. Maar daarbuiten geldt dat houten kozijnen ook stuk voor stuk nog eens uniek zijn. Ieder stuk hout heeft zijn eigen unieke nerven. Maar hout heeft nog overige goede eigenschappen. Hout is van zichzelf een isolerend natuurproduct.

Bovenop de warme uitstraling is hout dus ook nog eens zeer geschikt om warmte te behouden. Een ander bekend aandachtspunt is dat houten kozijnen geleverd en gemonteerd kunnen worden met de nodige maatregelen tegen kraak. Je houten kozijnen dragen zo echt bij tot een goed beschermde woning.

Kies je voor houten kozijnen in Zoeterwoude, dan moet je ook nog voor een houtsoort kiezen. Er bestaan veel mogelijkheden. Houd bij het kiezen van de juiste houtsoort rekening met de kwaliteit, het onderhoud dat het vergt en de duurzaamheid. Zoals gezegd is de duurzaamheidsklasse van belang. Er zijn vijf verschillende duurzaamheidsklassen. Hout dat tot klasse 1 behoort, is het meest duurzaam. Let erop dat het hout een keurmerk van FSC heeft. Zo ben je verzekerd van hout wat ontstaat uit gezond bosbeheer. Veelgebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks.

Het mooie van houten kozijnen is dat ze af te stemmen zijn op iedere soort pand. Ze zijn zeer geschikt voor landelijke en klassieke huizen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat komt omdat hout in elke gewenste kleur geschilderd kan worden. Beschadigd hout kan relatief makkelijk gerepareerd worden. Je hebt er dus veel plezier van! Verder zijn ze passend voor alle soorten raamkozijnen: voor normale raamkozijnen, schuiframen en -puien en draaikiepramen. Zelfs voor jouw dakkapel is hout een uitstekende keuze!

Wil je liever houten kozijnen in Zoeterwoude?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Zoeterwoude – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen zijn in ieder geval een van de bekendere type kozijnen. Door middel van aluminium kozijnen in Zoeterwoude heb je echt de best mogelijke kwaliteit in handen die je maar kunt vinden. Aluminium kozijnen komen voor in de meeste mogelijke soorten en maten. Het is dan ook echt een verkeerde gedachte dat je beperkt bent tot de saaiere soorten kleuren of uitstraling. Zo is het als voorbeeld een optie om te kiezen voor aluminium kozijnen in Zoeterwoude die van een bepaalde kleur zijn voorzien. En je hoeft ze ook nog eens niet te schilderen, zoals je met bijvoorbeeld houten kozijnen wel moet doen. Aluminium kozijnen vereisen speciale technieken die voor een fantastisch resultaat zorgen. Aluminium kozijnen dragen door een hoge mate van isolatie ook nog eens bij aan energiebesparing. Staat duurzaamheid hoog in het vaandel? Overweeg dan zeker aluminium kozijnen. Je kunt namelijk aanzienlijk veel onkosten besparen. Dit maakt het een goede investering voor bij jou in huis.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal jouw nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Ze zijn bij de meeste kozijn vakmensen verkrijgbaar en hebben diverse belangrijke voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Zoeterwoude
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft niet veel onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke kosten
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten aanbrengen in Zoeterwoude

Ben je overtuigd en wil je vandaag nog besparen? Vraag dan eenvoudig en vlug je offertes om kunststof kozijnen te laten plaatsen in Zoeterwoude. Vanuit deze offertes heb je meteen inzicht in de tarieven voor het kunststof kozijnen laten installeren in Zoeterwoude. Het duurt meestal slechts een paar weken voordat je huis helemaal is voorzien van je nieuwe kozijnen.

Spreken houten of aluminium kozijnen je wat meer aan dan kunststof kozijnen in Zoeterwoude? Dan kun je ook eenvoudig op kozijnenkaart.nl terecht voor je offerteaanvraag. Vraag je nu gemakkelijk en vrijblijvend offertes aan? Dan geniet jij in minder dan de kortste tijd van nieuwe kozijnen in de door jou gewenste soort materiaal, kleur en stijl.

Bespaar jezelf dus jarenlang aan onderhoud en klussen en kies voor deugdelijkheid en zekerheid. Kozijnenkaart.nl, een sterk kader.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Zoeterwoude

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Zoeterwoude kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Zoeterwoude

De mooiste kozijnen van de straat!

6 maart 2023

Ik kreeg mensen op bezoek die vroegen bij wie ik mijn kozijnen had laten vervangen. Dat is toch fantastisch?

- Christian van de Wal

Afspraken werden nagekomen en betaalbaar

2 maart 2023

Tevreden want uiterst mooi geworden en alle afspraken die we maakte zijn nagekomen.

- Angela Hermans

Maatwerk

22 februari 2023

Alles ging toegeeflijk en van de prijs tot de afwerking en het responderen van onze vragen. Erg blij en blij verrast hierdoor. De kunststof kozijnen zijn echt een aanvulling op ons huis.

- Mirjam Prins

snel

13 februari 2023

Er zijn kunststof kozijnen geplaatst op alle verdiepingen van mijn woning. Gezellig even koffie en dan snel aan het werk. Ze werkte hard, niet te geluidruchtig en ik kreeg keurig uitleg van de hoe en waarom rondom mijn gekozen kozijnen. Ze waren zelfs sneller voltooid (3 dagen gepland, 2 dagen nodig gehad). Nette prijs bovendien en vervolgens nog wat minder door de minder uren arbeid.

- Ivo Boer

Uiterst prima geworden

12 februari 2023

Na ontvangst van de offertes was de selectie snel gemaakt. We gingen voor kunststof kozijnen met isolatieglas. De houtnerf in het kunststof is net echt, wonderbaarlijk!

- Nancy Hofman

Prachtige aluminium kozijnen!

1 februari 2023

De aanvraag werd lekker snel opgevolgd. Binnen paar weken waren de kozijnen geïnstalleerd.

- Adriaan de Graaf

Gewoon top

24 januari 2023

Helemaal volgens mijn verwachtingen.

- Maurice Hofman

De buren zijn jaloers!

16 januari 2023

We hebben onze pui en kozijnen aan de achterkant laten verwisselen. We hebben de buren jaloers gemaakt. Prijs was netjes.

- Eveline Smit

Zo blij met onze kunststof kozijnen!

10 januari 2023

Wij hebben onlangs bij de kozijnen laten vervangen. We genieten nu elke dag van onze snel geplaatste, nette en mooie kozijnen! Echt top.

- Sander Schouten

Uitgelichte kozijnspecialisten in Zoeterwoude

Aannemersbedrijf A. Pieterse B.V.

Produktieweg 32
2382 PC Zoeterwoude
Nederland

071 541 4934
https://www.pieterse-aluminium.nl/

Zobeko Aluminium BV

Keer-Weer 8
2381 GC Zoeterwoude
Nederland

071 580 9307
https://www.reynaers.nl/nl-NL/dealers/zobeko-aluminium-bv

Topframe Kozijntechniek

Achthovenerweg 17-J
2351 AX Leiderdorp
Nederland

071 361 3168
http://www.topframe.nl/