Kunststof kozijnen Enschede

Wil jij een top kozijnspecialist in Enschede die bij jou verder kan helpen?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Enschede verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het gaafste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Enschede – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Enschede nodig?

Nu kozijnspecialist offertes vergelijken

Kunststof kozijnen Enschede
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 95 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Enschede gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Enschede, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Haaksbergen, Oldenzaal en Losser bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Enschede

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare kozijnspecialist in Enschede is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist uit Enschede vindt die hart heeft voor jouw project. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste kozijnspecialist uit Enschede kan vinden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Enschede laten plaatsen

Kunststof kozijnen in Enschede zijn voor veel huishoudens een zinvolle investering. Tegenwoordig zijn er echter nogal wat opties wanneer het aankomt op het plaatsen van nieuwe kozijnen.

De meest voor de hand liggende keuze indien je een vastgesteld budget in gedachten hebt wat niet al te hoog is zijn de kunststof kozijnen. Aangezien nog niet iedereen vertrouwd is met kunststof kozijnen plaatsen in Enschede hebben wij op deze website het een en ander op een rijtje gezet. Met deze info weet je later alles wat er te weten valt en kun je met een gerust hart een juiste beslissing maken.

Liever overige kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je direct en rendabel je vakman!

Kozijnen vervangen Enschede – waarom vervangende kozijnen aanbrengen?

Niet iedereen weet precies wat de meerwaarde is van nieuwe raamkozijnen. Om dit te laten zien is het belangrijk om in te gaan op verschillende componenten. Je wilt namelijk wel zeker weten waarom kozijnen vervangen in Enschede zo’n verstandige beslissing is. Een van de voornaamste voordelen is toch wel de isolatiewaarde. Hoofdzakelijk houten kozijnen in oudere huizen hebben door de jaren heen fors wat beschadiging opgelopen. Door deze schade is een woning vaak extra gevoelig voor waterschade en tocht. Wat doorgaans gepaard gaat met extra stookkosten om alles warm en droog te houden. Het stoken tegen tocht en vocht is vaak zonde van je geld. Dankzij de uitstekende isolatie van kunststof kozijnen blijven dit soort aanvullende onkosten je bespaard. Kunststof kozijnen zijn dan ook een duurzame en nuttige investering.

Echter is dit niet het enige voordeel wat je kunt ervaren als je ervoor kiest om kozijnen te laten vervangen in Enschede. De gehele uitstraling van je woning gaat er vaak ook op vooruit. En dat is prettig! Hoe mooier je woont, hoe beter, toch? Ook is het denkbaar dat de meerwaarde van de woning zal vermeerderen door het plaatsen van de nieuwe kozijnen. Mocht je ooit van plan zijn om te verhuizen dan zal je hierdoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je verblijf. Jouw kozijnen vervangen in Enschede is dan ook vaak een schitterend idee!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Enschede – zelf plaatsen of uitbesteden?

Er zijn mensen die goed zijn in klussen. Het voornaamste voordeel is uiteraard dat je wat geld kunt besparen, je hoeft immers alleen maar te betalen voor de kozijnen zelf en niet voor de arbeidskosten. Helaas zijn er ook wat nadelen aan het eigenhandig installeren van kozijnen in Enschede. Bij het aanbrengen van kozijnen in Enschede is het fundamenteel dat het op de correcte wijze vast wordt gezet. Als de kozijnen niet volledig juist aangebracht worden is er een directe mogelijkheid op verlaging van de isolatiewaardes, het loskomen van kozijnen, scheuren in de muren etc. De belangrijkste aanleiding om de kozijnen te laten aanbrengen door een vakman is de garantie. Deze mist vaak wanneer je zelf gaat klussen. Kozijnen bezitten een enorm lange levensduur, dus missende garantie is jammer van je investering!

Indien je geen ervaring hebt aangaande het installeren van kozijnen of met klussen in het algemeen dan is het slim om er een professional voor in te schakelen. Wegens de lange levensduur en het comfort van plaatsing vallen de prijzen mee wanneer je een deskundige inhuurt in Enschede. Vlug een indicatie krijgen wat het voor jouw woonhuis zou kosten? Ga snel naar offertes aanvragen en binnen korte tijd heb je de offertes van onze kozijnspecialisten in huis!

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Enschede

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Enschede

Voordat we in de gemiddelde tarieven duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed krijgen op de tarieven. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen kosten. Heb je een idee van het soort kunststof kozijn? Het type raam (bijv. kiep of een vast raam) is ook van invloed op de tarieven. Het soort kunststof en de glas heeft vanzelfsprekend ook een invloed op de tarieven.

Laten we opsommen welke dingen je aan moet denken die ook de tarieven beïnvloeden:

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over de beglazing. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De gemiddelde tarieven voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) gaan vanaf 350 euro, inclusief glas en het monteren van de kozijnen. Voor een kunststof kozijn bij een kiepraam (draairaam) van dezelfde formaten beginnen de bedragen vanaf 445 euro (ook inclusief beglazing en installatie). Voor een valraam van 50×40 centimeter starten de kunststof kozijnen prijzen rond de €285,-.

De categorie ramen en methode van monteren dragen bij aan de hoogte van de tarieven. Een kunststof kozijn plus installatie zit circa op gemiddeld 250 euro. De ramen daarnaast beginnen tussen de 100 en 200 euro. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de prijzen van kunststof kozijnen Enschede toch hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Je kent nu hoeveel de kunststof kozijnen tarieven zijn die je gemiddeld gesproken kunt verwachten voor het installeren van nieuwe kozijnen bij jou in huis. Wat je nog niet weet is dat er verscheidene manieren zijn waarop je in staat bent om aanmerkelijk wat centen te bezuinigen op jouw aankoop. Denk eens aan subsidies. Op kozijnen zelf zitten geen subsidies momenteel. Wanneer je twee energiebesparende maatregelen hebt, kun je wel een subsidie krijgen, zoals door gebruik te maken van isolatieglas. Lees meer via rvo.nl.

Ernaast is het mogelijk dat er in jouw stad of gebied een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het vernieuwen van kozijnen of beglazing. Dit kun je onderzoeken via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Enschede – het eerste alternatief

Houten kozijnen Enschede, voor velen een ideaal alternatief. Een natuurlijke categorie kozijnen, zoals hout, is voor meerdere mensen enorm belangrijk. Er zijn weinig alternatieve grondstoffen die zo warm en sfeervol eruit zien als dat hout doet. Maar je beslissing voor houten kozijnen hangt van een aantal factoren af. Wij zullen hieronder de kenmerken van houten kozijnen bespreken en je adviseren over alle mogelijkheden.

De warme en sfeervolle uitstraling hebben we hierboven al besproken. Maar daarnaast geldt dat houten kozijnen ook allemaal nog eens uniek zijn. Elk stuk hout heeft zijn eigen unieke nerfpatroon. Maar hout heeft nog meerdere goede eigenschappen. Zo is hout van zichzelf een isolerend product.

Hout zorgt dus niet alleen voor een warme uitstraling, maar helpt in ieder geval om de warmte in het woonhuis vast te houden! Houten kozijnen kunnen ook nog eens zo aangebracht worden dat ze als anti-inbraak gebruikt kunnen worden. Je houten kozijnen dragen zo echt bij tot een goed beschermde woning.

Wanneer je de keus hebt gemaakt voor houten kozijnen in Enschede, is de eerstvolgende keuze welke soort hout je gaat gebruiken. Ook hierin is de keuze weer eeuwig. Houd bij het kiezen van de passende houtsoort rekening met de deugdelijkheid, het onderhoud dat het vergt en de duurzaamheidsklasse. Zoals gezegd is de duurzaamheidsklasse van belang. Er zijn vijf verschillende duurzaamheidsklassen. Hout dat tot klasse 1 behoort, is het meest duurzaam. Let erop dat het hout een FSC-keurmerk heeft. Zo ben je verzekerd van hout wat ontstaat uit verantwoord bosbeheer. Afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks zijn populaire houtsoorten bij het maken van houten kozijnen.

Het grootste voordeel van houten kozijnen is dat je ze naar je wensen kunt afstemmen. Ze zijn uitstekend geschikt voor landelijke en klassieke woningen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat komt omdat hout in iedere gewenste kleur geschilderd kan worden. Mocht het hout om wat voor oorzaak beschadigd raken, dan kan het makkelijk gerepareerd worden. Houten kozijnen kunnen zo jarenlang meegaan. Je kunt ze gebruiken voor schuiframen, draaikiepramen en gewone raamkozijnen. Zelfs voor je dakkapel is hout een uitstekende keuze!

Wil je liever houten kozijnen in Enschede?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Enschede – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen in Enschede zijn een uitstekend tweede alternatief op kunststof kozijnen. Wil je dat een specialist de aluminium kozijnen aanlegt? Bespaar dan flink geld door nu nog een offerte aan te vragen. Er zijn namelijk voldoende competente bedrijven om jou te helpen aan aluminium kozijnen in Enschede te komen.

Wij garanderen dat ieder bij ons aangesloten kozijnen bedrijf streeft naar een hoge klanttevredenheid en aantrekkelijke prijzen. Wil je meer weten over de kosten voor een aluminium kozijn naar jouw voorkeuren? Onze kozijn specialisten uit Enschede informeren en adviseren je graag. Vraag je bij ons offertes aan voor aluminium kozijnen in Enschede? Dan bespaar je tot maar liefst 40% op je bestelling; gedegen werk voor betaalbare prijzen.

Ben je verschillende materialen aan het vergelijken voor jouw kozijnen in Enschede? Neem dan eens aluminium in overweging. Ze zijn bij de meest voorkomende kozijn specialisten beschikbaar en hebben een aantal belangrijke voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Enschede
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft minder onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke prijzen

Met aluminium kozijnen kies je voor een duurzaam materiaal voor jouw kozijnen in Enschede. Je hebt dan geen hinder van roest en verrotting, waardoor je nog veel plezier hebt van je kozijnen. Omdat het materiaal daarnaast niet elektrostatisch is, heb je geen last van vervelende dingen als vuil en stof. Bovendien hoef je je kozijnen – zeker de eerste jaren – niet tot nauwelijks te voorzien van onderhoud. Omdat aluminium geen vocht opneemt, is het een zeer geschikte materiaalsoort om te gebruiken.

Een keuze voor aluminium kozijnen is ook nog eens zeer goed voor het milieu. Aluminium is een onuitputtelijke grondstof, die men kan blijven gebruiken zonder dat dit het milieu schade toebrengt. Door een aluminium kozijn te nemen, draag je daardoor bij aan een klimaatneutrale woonomgeving. De stof soort gaat daarnaast jaren mee, omdat het een uiterst solide karakter heeft. Hiermee kies je dus voor duurzaamheid, milieuvriendelijkheid én een sterke materiaalsoort.

Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten plaatsen in Enschede

Ben je overtuigd en wil je vandaag nog besparen? Vraag dan makkelijk en gauw je offertes om kunststof kozijnen te laten installeren in Enschede. Met deze offertes heb je direct inzicht in de tariefstelling voor het kunststof kozijnen laten aanbrengen in Enschede. Doorgaans kunnen de kozijnen al binnen enkele weken geïnstalleerd worden.

Spreken houten of aluminium kozijnen je wat meer aan dan kunststof kozijnen in Enschede? Ook hiervoor kun je terecht op kozijnenkaart.nl! Wanneer je meteen nog offertes aanvraagt voor kunststof kozijnen laten plaatsen in Enschede weet je gelijk waar je aan toe bent en geniet je gauw van je eigen kozijnen in de door jou gekozen kleur, het door jou gekozen materiaal en jouw formaat en stijl.

Ga voor deugdelijkheid en garantie tot succes. Ga voor Kozijnenkaart.nl.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Enschede

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Enschede kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Enschede

Wauw wat prima!

20 mei 2023

Wat een ontzettende expert, hij heeft daar echt een werk geleverd van hoge kwaliteit. De kozijnen stralen luxe uit! Dankzij kozijnenkaart helemaal content!

- Marinus van Dijk

Afspraken werden nagekomen en betaalbaar

14 mei 2023

Tevreden want uiterst prima geworden en de afspraken die we maakte worden nagekomen.

- Marco Koning

Kennis van zaken

6 mei 2023

Duidelijk iemand met kennis van zaken. Geweldig fijn!

- Jelle Evers

Uiteindelijk aluminium kozijnen!

24 april 2023

De aanvraag werd lekker gauw opgevolgd. Tweetal weken later voorzien van prachtige kozijnen!

- Ilse van Loon

Snel geleverd en geplaatst

23 april 2023

Top service! Snelle levering! erg

- Richard Jonker

Uitstekend

14 april 2023

Ondanks de corona toestand is alles uitstekend verlopen en het eindresultaat is erg mooi. Wellicht niet de goedkoopste, maar toch wel de slimste keuze!

- Maartje van de Velde

Offertes vergeleken altijd doen!

7 april 2023

De nieuwe kozijnen zijn prima na helder advies. zeer Zeer gelukkig dus en daarnaast doordat we een nette prijs kregen door het vergelijken van de offertes.

- Barbara Visser

Niet alleen afspraak is afspraak maar betaalbaar

2 april 2023

De kozijnen zijn geleverd volgens gemaakte overeenkomst, zien er uiterst mooi uit, uiterst blij.

- Simone Gerritsen

Volmaakt

25 maart 2023

bovendien voor een eenvoudig stukje kunststof was het perfect geregeld.

- Anita van Dam

Uitgelichte kozijnspecialisten in Enschede

Proline Design

De Ossenboer 28
7547 SJ Enschede
Nederland

053 478 4553
http://www.prolinedesign.nl/

Makrozijn B.V.

Hendrik Ter Kuilestraat 23
7547 BB Enschede
Nederland

053 433 9876
https://www.makrozijn.nl/

Kozijnen Gigant

Straatsburglaan 15
7543 XH Enschede
Nederland

053 478 0940
http://www.kozijnengigant.nl/contact