Kunststof kozijnen Waterhuizen

Behoefte aan een ijzersterke kozijnspecialist in Waterhuizen die bij jou verder kan helpen?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Waterhuizen verbonden wordt aan een professional die bij je past.

Het beste gedeelte?

Kozijnenkaart doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Waterhuizen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Waterhuizen nodig?

Vraag direct 3 offertes aan

Kunststof kozijnen Waterhuizen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 83 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Waterhuizen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Waterhuizen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Ten Boer, Loppersum en Winsum bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Waterhuizen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare kozijnspecialist in Waterhuizen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een kozijnspecialist uit Waterhuizen. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste kozijnspecialist van Waterhuizen kan vinden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Waterhuizen laten installeren

Het laten aanleggen van kunststof kozijnen in Waterhuizen is niet iets wat je dagelijks laat doen. Vandaar dat een deskundige voor jouw kunststof kozijnen in Waterhuizen zo van belang is. Als je weet waar je naar op zoek bent, hoeft een expert niet per definitie prijzig te zijn.

Om kunststof kozijnen in Waterhuizen te laten aanleggen, kun je beter niet voor de eerste de beste generalist kiezen. Het is slimmer om het uit te besteden aan een expert die kennis van zaken heeft. Zo ben je immers gegarandeerd van kwaliteit en regelmatig ook garantie op de werkzaamheden. Je wilt logischerwijs juist kunnen genieten van je nieuwe kunststof kozijnen in Waterhuizen, in plaats van met zorgen of buikpijn achter te blijven.

Kunststof kozijnen in Waterhuizen zijn een juiste wijziging aan je pand. Je profiteert van een uitstekende isolatie, een lange levensduur en weinig onderhoud. Bovendien zijn kunststof kozijnen betaalbaar, waardoor het voor elk budget geschikt is. Ben je ook op zoek naar een specialist voor jouw kunststof kozijnen in Waterhuizen?

Je leest hier alles over de diverse aanleidingen waarom je voor kunststof kozijnen zou moeten kiezen. Je vindt meer informatie over de vele voordelen en leest hoeveel kunststof kozijnen kosten. Natuurlijk vindt je hier ook bespaartips en lees je waar je op moet letten bij het vinden van een kozijnspecialist.

Wil je in plaats van kunststof kozijnen eigenlijk houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook specialisten daarvoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kozijnen vervangen Waterhuizen – waarom vervangende kozijnen aanbrengen?

Wij zien dat niet iedereen weet wat de meerwaarde is van nieuwe kozijnen bij hem of haar in de woning. Om dit te laten zien is het belangrijk om in te gaan op verschillende componenten. Je kent dan later alle voordelen van het vervangen van kozijnen in Waterhuizen. Het belangrijkste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze bevorderlijk zijn voor de isolatiewaarde van je verblijf. Zeker houten kozijnen in oudere huizen hebben door de jaren heen behoorlijk wat schade opgelopen. Door deze schade is een pand vaak extra gevoelig voor waterschade en tocht. Wat doorgaans gepaard gaat met extra stookkosten om alles warm en droog te houden. Deze stookkosten gaan uiteraard verloren, de warmte blijft tenslotte niet meer in de woning hangen. Wegens de uitstekende isolatie van kunststof kozijnen blijven dit soort bijkomende onkosten je bespaard. Zie het dan ook echt als een investering in je pand.

Maar er zijn nog meer voordelen als je in Waterhuizen je kozijnen laat vervangen. De algehele uitstraling van je pand gaat er vaak ook op vooruit. Voor jou als bewoner is dit uiteraard wel zo prettig, je wil immers wel in een mooi huis kunnen verblijven. Ook is het een optie dat de meerwaarde van de woning zal vermeerderen door het plaatsen van de nieuwe kozijnen. Mocht je uiteindelijk van plan zijn om te verhuizen dan zal je daardoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je woonhuis. Jouw kozijnen vervangen in Waterhuizen is dan ook meestal een uitstekend idee!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Waterhuizen – zelf aanleggen of uitbesteden?

Wanneer je een beetje slim bent met het klussen in huis, kun je ervoor kiezen om je kozijnen in Waterhuizen zelf te plaatsen. Echter eigenlijk bevelen we je aan om het toch uit te besteden. Dat heeft een aantal oorzaken, namelijk:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Ook loop je geen garantie mis indien je kiest voor de kozijnspecialist. Hierdoor ben je dus niet exclusief verzekerd van een karwei die goed wordt verricht en er op het moment zelf prima uit ziet, maar ben je ook verzekerd voor een aanstaand verandering waar je nog vele jaren plezier van gaat hebben.

Ook is een deskundige op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Waterhuizen, waardoor je een keus krijgt van het volledige aanbod wat er op de markt is. Denk hierbij niet exclusief aan de kozijnen zelf maar ook aan kleuren, isolatie en de manier van bevestiging. Bij uitstek is dit een van de grote voordelen om een kozijnspecialist in de arm te nemen, zodat je pand weldra een prachtige nieuwe uitstraling heeft.

Op zoek naar kunststof kozijnen? Ga met een kozijnspecialist in gesprek! Alleen dan ben je verzekerd van het beste resultaat en weet je zeker dat daar geen beschadigingen ontstaan aan het nieuwe kozijn of aan de gevel. Verder ontvang je van een vakman vaak garantie op het afgeleverde werk en de producten. Ga je zelf klussen, vervalt deze garantie vaak.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Waterhuizen

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Waterhuizen

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een veel verschillende factoren. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen prijs. Heb je een gedachte van het type kunststof kozijn? Een vast raam is door het eenvoudige mechanisme een stuk goedkoper dan een draai-/kiepraam. Het kaliber kunststof en de beglazing heeft uiteraard ook een invloed op de kosten.

Hieronder leggen we uit welke factoren de kosten van kunststof kozijnen beïnvloeden.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Denk eens aan isolatieglas! Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over de beglazing. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De kunststof kozijnen prijzen voor een vast raam van 60×60 centimeter beginnen vanaf €350,-, inclusief beglazing en montage. Voor een kunststof kozijn bij een kiepraam (draairaam) van dezelfde afmetingen starten de tarieven vanaf 445 euro (tevens inclusief ramen en installatie). Heb je een valraam van 50×40 starten de kozijnen per stuk vanaf 285 euro (inclusief).

De categorie ramen en methode van monteren dragen bij aan de hoogte van de kosten. De montage van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost ruwweg €250,- (kozijn & montage) en de beglazing start vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de kosten van kunststof kozijnen Waterhuizen tenslotte hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Bezuinigen op kunststof kozijnen? De grondstoffen voor kunststof kozijnen zijn goedkoper in gelijkenis tot staal of aluminium. Tevens zijn er andere manieren om meer te bezuinigen op de kosten.

Zo koop jij goedkope kunststof kozijnen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Waterhuizen in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Bestaan er een tegemoetkoming voor kunststof kozijnen? Voorlopig is er geen subsidie (landelijk). Je kunt anderzijds wel een subsidie krijgen voor het installeren van isolatieglas. Een bepaling daarvoor is dat je ernaast nog investeert in minimaal één andere energiebesparende voorziening. Je kunt hierover meer vinden op rvo.nl

Daarnaast is het denkbaar dat er in jouw stad of provincie een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het verwisselen van kozijnen of beglazing. Of dit in jouw woonplaats verder het geval is, controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Waterhuizen – je eerste alternatief

Voor velen zijn houten kozijnen in Waterhuizen een goed alternatief op kunststof kozijnen. Voor veel mensen gaat er niks boven een natuurlijke materiaalsoort als hout. Niets kan de warme en sfeervolle uitstraling van hout evenaren. Maar er zijn nog andere aspecten belangrijk bij de beslissing voor houten kozijnen in Waterhuizen. Wij zullen hieronder de eigenschappen van houten kozijnen bespreken en je voorlichten over alle mogelijkheden.

De warme en sfeervolle uitstraling hebben we eerder al benoemd. Maar daarbuiten geldt dat houten kozijnen ook stuk voor stuk nog eens uniek zijn. Elk deel hout heeft zijn eigen unieke nerfpatroon. Maar hout heeft nog alternatieve goede kenmerken. Zo is hout van zichzelf een isolerend materiaal.

Hout zorgt dus niet alleen voor een warme uitstraling, maar helpt bovendien om de warmte in de woning vast te houden! Houten kozijnen kunnen ook nog eens zo aangebracht worden dat ze als anti-inbraak ingezet kunnen worden. Je houten kozijnen dragen zo altijd bij tot een veiligere woning.

Wanneer je de keus hebt gemaakt voor houten kozijnen in Waterhuizen, is de eerstvolgende beslissing welke houtsoort je gaat gebruiken. Er bestaan veel opties. Let hierbij op de kwaliteit, de hoeveelheid benodigd onderhoud en de duurzaamheidsklasse. Zoals gezegd is de duurzaamheidsklasse van belang. Er zijn vijf verschillende duurzaamheidsklassen. Hout dat tot klasse 1 behoort, is het meest duurzaam. Zorg er ook voor dat je hout een zogenoemd FSC-keurmerk heeft. Dit keurmerk staat voor weloverwogen bosbeheer. Veelgebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks.

Het grootste voordeel van houten kozijnen is dat je ze naar je wensen kunt afstemmen. Ze zijn zeer geschikt voor landelijke en klassieke woningen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat heeft ermee te maken dat hout geschilderd kan worden in iedere gewenste kleur. Beschadigd hout kan vrij eenvoudig gerepareerd worden. Houten kozijnen kunnen zo jarenlang meegaan. Je kunt ze gebruiken voor schuiframen, draaikiepramen en normale raamkozijnen. Ook voor de kozijnen van je dakkapel is hout een uitstekende materiaalsoort.

Wil je liever houten kozijnen in Waterhuizen?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Waterhuizen – het tweede alternatief

Het is ook een optie om te kiezen voor aluminium kozijnen in Waterhuizen. Door middel van aluminium kozijnen in Waterhuizen heb je feitelijk de best mogelijke kwaliteit in handen die je maar kunt vinden. Aluminium kozijnen komen voor in alle mogelijke types en maten. Er heerst nog een soort taboe op aluminium omdat mensen denken dat ze alleen in metaalkeurig te verkrijgen zijn. Zo is het als voorbeeld mogelijk om te kiezen voor aluminium kozijnen in Waterhuizen die van een bepaalde kleur zijn voorzien. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Er worden namelijk speciale technieken gebruikt om te zorgen voor een formidabel resultaat. De aluminium kozijnen in Waterhuizen staan bekend om hun hoge isolatiewaarde. Mocht duurzaamheid dus belangrijk zijn voor jou dan is dit een prima optie om te kiezen. Je kunt namelijk aanzienlijk veel geld besparen. Dit maakt het een goede investering voor bij jou in huis.

Ben je verscheidene materialen aan het vergelijken voor jouw kozijnen in Waterhuizen? Neem dan eens aluminium in overweging. Ze zijn bij de meeste kozijn professionals beschikbaar en hebben sommige belangrijke voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Waterhuizen
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft niet veel onderhoud
 • Goede isolatiewaarde
 • Aantrekkelijke kosten
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten installeren in Waterhuizen

Je hebt ondertussen een goed en volledig beeld gekregen van de verwachtingen rondom kunststof kozijnen laten installeren in Waterhuizen. Gemakkelijk in onderhoud, aantrekkelijk om te zien en ze gaan heel lang mee. Je kunt via kozijnkaart.nl een aantal offertes ontvangen om eenvoudig te vergelijken. Je hebt dus snel inzicht in de kosten die je moet maken.

Voordat je het weet ben je voorzien van nieuwe kozijnen die compleet voldoen aan je voorkeuren. Let er wel even op dat je dus bij de offerteaanvraag goed aangeeft wat je voor ogen hebt. Je hebt dan direct meer kans dat de prijsopgave aansluit op het project dat je wilt uitzetten. Met je nieuwe kozijnen ben je verzekerd van jarenlang genot van je nieuwe kunststof kozijnen in Waterhuizen.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Waterhuizen

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Waterhuizen kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Waterhuizen

De mooiste houten kozijnen!

21 mei 2023

Had nooit verwacht dat ik zo zou kunnen genieten van nieuwe raamkozijnen. Boven elke verwachting!

- Marc van der Meulen

Uiteindelijk aluminium kozijnen!

11 mei 2023

De aanvraag werd lekker snel opgevolgd. Tweetal weken later voorzien van prachtige kozijnen!

- Richard Gerritsen

Gewoon in orde

2 mei 2023

rap, zorgvuldig en niet te prijzig.

- Rutger Evers

Gewoon in orde

28 april 2023

Goede afwerking en nazorg en een nette prijs.

- Margaretha Hermans

Niet enkel afspraak is afspraak maar betaalbaar

19 april 2023

De kozijnen zijn geleverd volgens gemaakte overeenkomst, zien er uiterst fantastisch uit, uiterst blij.

- Gerardus Veenstra

Niet alleen meer isolatie maar tevens een waardevermeerdering op ons huis

13 april 2023

We hebben een kunststof voordeur met kozijn bij ons laten plaatsen. Wij zijn onder de indruk van de deur en de afwerking. Een prachtige voordeur die sluit als een huis 😉 De komende koude maanden verwacht ik dat de hal van onze jaren 40 woning een stuk minder frisjes zal zijn. De prijs was scherp in vergelijking met de concurrentie. Mooie afwerking!

- Michiel van der Meer

Niet enkel afspraak is afspraak maar tevens

4 april 2023

Tevreden want uiterst mooi geworden en de afspraken die we maakte worden nagekomen.

- Simone de Graaf

Allerbeste belegging tot nu toe.

30 maart 2023

Zelden zo’n nuttige investering aan mijn huis gedaan.

- Sjoerd de Groot

Eindelijk houten kozijnen!

21 maart 2023

De offerteaanvraag werd lekker vlug opgevolgd. Tweetal weken later voorzien van prachtige kozijnen!

- Joyce Mol

Uitgelichte kozijnspecialisten in Waterhuizen

Korving Houtbewerking

Jeverweg 15
9723 JE Groningen
Nederland

050 549 7666
http://www.korvinghoutbewerking.nl/

Kozijnen Centrum Groningen

Osloweg 138
9723 BX Groningen
Nederland

050 364 5447
http://kozijnencentrumgroningen.nl/

Kumij B.V.

Gotenburgweg 21
9723 TK Groningen
Nederland

050 853 2000
https://www.kumij.nl/