Kunststof kozijnen Assen

Heb jij behoefte aan een professional voor jouw kunststof kozijnen in Assen?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Assen verbonden wordt aan de partij die bij je past.

Het tofste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Assen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Assen nodig?

Laat je snel helpen

Kunststof kozijnen Assen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 92 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Assen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Assen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Staphorst, Leek en Marum bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Assen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare kozijnspecialist in Assen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije installatiebedrijf binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een kozijnspecialist uit Assen. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Assen laten installeren

Het laten plaatsen van kunststof kozijnen in Assen is niet iets wat je dagelijks laat uitvoeren. Derhalve is het ook van waarde dat je een professional vindt die jouw kunststof kozijnen in Assen kan aanleggen. Wanneer je weet waar je naar op zoek bent, hoeft een professional niet per definitie prijzig te zijn.

Kies voor jouw kunststof kozijnen in Assen niet direct voor de eerste de beste. Het is beter om het uit te besteden aan een expert die kennis van zaken heeft. Op die manier ben je immers verzekerd van kwaliteit en vaak ook garantie op de werkzaamheden. Je wilt logischerwijs hoofdzakelijk kunnen genieten van je nieuwe kunststof kozijnen in Assen, in plaats van met zorgen of buikpijn achter te blijven.

Het aanbrengen van kunststof kozijnen in Assen is een ecologische investering in je woning. Je profiteert van een uitstekende isolatie, een lange levensduur en weinig onderhoud. Verder zijn kunststof kozijnen betaalbaar, waardoor het voor elk budget geschikt is. Ben je ook op zoek naar een vakman voor jouw kunststof kozijnen in Assen?

Op deze website lees je waarom kunststof kozijnen installeren een prima idee is! Je vindt meer info over de vele voordelen en leest hoeveel kunststof kozijnen kosten. Natuurlijk vindt je hier ook tips en lees je waar je op moet letten bij het vinden van een kozijnspecialist.

Wil je in plaats van kunststof kozijnen liever houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook vakmensen daarvoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kozijnen vervangen Assen – waarom nieuwe kozijnen installeren?

Niet iedereen weet precies wat de toegevoegde waarde is van nieuwe raamkozijnen. Om je wat inzicht te geven in de diverse voordelen, zetten we verschillende zaken op een rij. Je wilt immers wel zeker weten waarom kozijnen vervangen in Assen zo’n verstandige beslissing is. Een van de belangrijkste voordelen is toch wel de isolatiewaarde. Vooral bij oudere woningen waar houten kozijnen geplaatst zijn kan er sprake zijn van onderliggende schade aan het hout. Deze beschadiging heeft als gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je woning. Hetgeen doorgaans gepaard gaat met extra stookkosten om alles warm en droog te houden. Deze stookkosten gaan logischerwijs verloren, de warmte blijft tenslotte niet meer in het woonhuis hangen. Vanwege de uitstekende isolatiewaarde van kunststof kozijnen blijven dit soort aanvullende onkosten je bespaard. Kunststof kozijnen zijn dan ook een duurzame en nuttige investering.

Maar er zijn nog meer voordelen wanneer je in Assen je kozijnen laat vervangen. Nieuwe kozijnen zullen er namelijk ook voor zorgen dat de uitstraling van je woonhuis flink kan worden verbeterd. Voor jou als bewoner is dit natuurlijk wel zo prettig, je wil namelijk wel in een mooi huis kunnen verblijven. Tevens is het denkbaar dat de meerwaarde van de woning zal stijgen door het plaatsen van de nieuwe kozijnen. Bij een eventuele verkoop van de woning haal je je investering er dan meestal ook simpel weer uit. Jouw kozijnen vervangen in Assen is dan ook veelal een uitstekend idee!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Assen – zelf installeren of uitbesteden?

Er bestaan mensen die goed zijn in klussen. Daarmee kun je in theorie tamelijk geld bezuinigen aangezien het zelf regelen op in elk geval de korte termijn goedkoper lijkt. Vanzelfsprekend zitten er nadelen aan het zelf uitvoeren van de montage voor de kozijnen in Assen. Bij het aanbrengen van kozijnen in Assen is het fundamenteel dat het op de correcte wijze vast wordt gezet. Indien dit niet gedaan is bestaat er de mogelijkheid dat de isolatiewaarde aanmerkelijk zal verkleinen door kiertjes of dat de kozijnen los kunnen komen, met alle gevolgen van dien. En de grootste afweging om het niet zelf te doen: de garantie. Deze mist vaak wanneer je zelf gaat klussen. Gezien de levensduur van kozijnen is het daardoor zeker het overdenken waard om het alsnog uit te besteden aan een kozijnspecialist.

Kortom: Schakel een kozijnspecialist in om de komende jaren te kunnen genieten van je nieuwe kozijnen. Wegens de betrekkelijk lage prijzen voor het installeren van kozijnen in Assen hoeft dit echt niet zo duur te zijn als je in eerste instantie zou denken. Het aanvragen van offertes is de mooiste methode om er achter te komen wat je kwijt bent voor de totale klus. Vul dan snel ons offerte formulier in om meer te weten over de kosten van uw (nieuwe) kozijnen laten installeren in Assen.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Assen

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Assen

Alvoor we in de gemiddelde kosten duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed hebben op de tarieven. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen prijs. Welk model kozijn wil je bijvoorbeeld? Het type raam (bijv. kiep of een vast raam) is ook van invloed op de kosten. Het soort kunststof en de glas heeft natuurlijk ook een invloed op de tarieven.

Hieronder leggen we uit welke factoren de kosten van kunststof kozijnen raken.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Tevens heb je mogelijk recht op isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De gemiddelde tarieven voor kunststof kozijnen (vast raam, 60×60 centimeter) starten vanaf 350 euro, met beglazing en het plaatsen van de kozijnen. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je monteren vanaf €445,-. Voor een valraam van 50×40 centimeter starten de kunststof kozijnen kosten rond de €285,-.

De categorie ramen en methode van monteren dragen bij aan de hoogte van de kosten. Een kunststof kozijn plus montage zit ongeveer op gemiddeld 250 euro. De ramen daarnaast beginnen tussen de 100 en 200 euro. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Wil je meer of minder isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de kosten vanzelfsprekend hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Bezuinigen op kunststof kozijnen? De grondstoffen voor kunststof kozijnen zijn goedkoper in vergelijking tot staal of aluminium. Ernaast bestaan er nog verschillende manieren om zoveel mogelijk op de prijzen te besparen.

Tips om te besparen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Assen in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Is er een subsidie voor kunststof kozijnen? Op dit ogenblik bestaat er geen landelijke subsidie. Wel bestaat er de potentie om subsidie te krijgen voor het gebruik van isolatieglas. Een voorwaarde daarvoor is dat je daarnaast nog investeert in tenminste één andere energiebesparende maatregel. Meer hierover lees je op rvo.nl.

Je kunt ook checken of er in jouw regio (gemeente of provincie) een plaatselijke subsidie beschikbaar is voor deze type energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Dit kun je bekijken via energiesubsidiewijzer.nl

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Assen – je eerste alternatief

Voor velen zijn houten kozijnen in Assen een voortreffelijk alternatief op kunststof kozijnen. Een natuurlijke type kozijnen, zoals hout, is voor meerdere mensen heel van belang. Niets kan de warme en sfeervolle uitstraling van hout evenaren. Maar er zijn nog alternatieve aspecten belangrijk bij de beslissing voor houten kozijnen in Assen. Natuurlijk komen alle eigenschappen aan bod en nemen we je mee langs de verscheidene opties.

We haalden het eerder al aan: de warme en sfeervolle uitstraling. Maar hier kunnen we nog een schepje bovenop doen, want houten kozijnen zijn echt altijd uniek. Elk stuk hout heeft zijn eigen unieke nerven. Maar hout heeft nog meerdere fijne kenmerken. Zo is hout van zichzelf een isolerend materiaal.

Naast de warme uitstraling is hout dus ook nog eens uitstekend geschikt om warmte te behouden. Een ander belangrijk aandachtspunt is dat houten kozijnen geleverd en gemonteerd kunnen worden met de nodige maatregelen tegen diefstal. Je houten kozijnen dragen zo altijd bij tot een veiligere woning.

Wanneer je de keus hebt gemaakt voor houten kozijnen in Assen, is de eerstvolgende beslissing welke soort hout je gaat gebruiken. Ook hierin is de keuze weer geweldig. Let hierbij op de kwaliteit, de hoeveelheid benodigd onderhoud en de duurzaamheidsklasse. Zoals gezegd is de duurzaamheidsklasse van belang. Er zijn vijf verschillende duurzaamheidsklassen. Klasse 1 is het meest duurzaam, klasse 5 het allerminst. Let erop dat het hout een FSC-keurmerk heeft. Dit keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer. Afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks zijn populaire houtsoorten bij het maken van houten kozijnen.

Het fijne van houten kozijnen is dat ze af te stemmen zijn op iedere soort pand. Ze zijn uitstekend geschikt voor landelijke en klassieke woningen, maar passen ook goed in modernere bouwstijlen. Dat heeft ermee te maken dat hout geschilderd kan worden in iedere gewenste kleur. Mocht het hout om wat voor reden aangetast raken, dan kan het eenvoudig gerepareerd worden. Je hebt er dus veel plezier van! Je kunt ze gebruiken voor schuiframen, draaikiepramen en gewone raamkozijnen. Zelfs voor je dakkapel is hout een uitstekende keuze!

Wil je liever houten kozijnen in Assen?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Assen – het tweede alternatief

Ben je toe aan wat anders dan houten kozijnen of kunststof kozijnen? Dan zijn aluminium kozijnen in Assen misschien wel wat voor jou! Wil jij dat een prof de aluminium kozijnen aanlegt? Vraag dan meteen nog offertes aan en bespaar gauw. De specialisten staan immers voor je klaar om je te voorzien van nieuwe aluminium kozijnen in Assen.

Via kozijnkaart.nl ben je verzekerd van kwalitatief hoogstaande bedrijven. Wil je meer weten over de prijzen voor een aluminium kozijn naar jouw wensen? Laat je dan door kozijnspecialisten uit je regio informeren. En vraag je je offerte aan via kozijnkaart.nl? Dan weet je zeker weten dat je niet te veel betaalt! Bespaar tot maar liefst 40% op je kosten!

Ben je verscheidene materialen aan het vergelijken voor jouw kozijnen in Assen? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Ze zijn bij de meeste kozijn professionals verkrijgbaar en hebben talloze belangrijke voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Assen
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft weinig onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke kosten

Met aluminium kozijnen kies je voor een duurzaam materiaal voor jouw kozijnen in Assen. Je hebt dan geen hinder van roest en verrotting, waardoor je nog veel plezier hebt van je kozijnen. Omdat het materiaal hiernaast niet elektrostatisch is, heb je geen last van vervelende dingen als vuil en stof. Bovendien hoef je je kozijnen – zeker de eerste jaren – niet tot nauwelijks te voorzien van onderhoud. Aluminium neemt tevens geen vocht op en is daarmee een zeer geschikte materiaalsoort om te gebruiken voor je kozijn.

Een keuze voor aluminium kozijnen is ook nog eens zeer goed voor het milieu. Aluminium is een onuitputtelijke grondstof, die men kan blijven gebruiken zonder dat dit het milieu schade toebrengt. Een klimaatneutrale woonomgeving komt dus met je hulp dichterbij. De stof soort gaat bovendien jaren mee, omdat het een enorm solide karakter heeft. Je profiteert dus optimaal van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten plaatsen in Assen

Als het goed is heb je dankzij van dit artikel al een beter beeld over wat je kunt tegemoetzien bij kunststof kozijnen laten aanleggen in Assen. Makkelijk in onderhoud, aantrekkelijk om te zien en ze gaan enorm lang mee. Je kunt via kozijnkaart.nl enkele offertes ontvangen om simpel te vergelijken. Deze offertes stellen je in staat om direct te zien aan wat voor prijzen je moet denken voor het installeren van de kozijnen.

Voordat je het weet ben je voorzien van nieuwe kozijnen die volledig voldoen aan je wensen. Let er wel even op dat je dus bij de offertes goed aangeeft wat je voor ogen hebt. Je hebt dan onmiddellijk meer kans dat de aanbieding aansluit op het project dat je wilt uitzetten. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen kun je er in ieder geval weer even tegenaan!

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Assen

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Assen kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Assen

Vakmanschap

7 maart 2023

Alles verliep gemakkelijk en van de prijs tot de afwerking en het responderen van onze vragen. Erg tevreden en aangenaam verrast hierdoor. De kunststof kozijnen zijn echt een aanvulling op ons huis.

- Hendrika van de Pol

Samenwerking en overleg was top

27 februari 2023

Welwillend, voldoende informatie en ze zijn mee denkend. Het huis heeft echt een metamorfose gekregen. Onze houten kozijnen zijn zo mooi!

- Janneke van Veen

Geslaagde aankoop

25 februari 2023

De offerte was gauw binnen en onze vragen werden snel beantwoord. Daarom bovendien snel een installatie afspraak kunnen maken. Toch niet de hoofdprijs hoeven te afrekenen dus goed.

- Rutger de Leeuw

tevreden

19 februari 2023

super De datum van plaatsing was fijn in overleg. Blij met de kozijnen en de prijs!

- Dennis van de Ven

Goede uiteenzetting

10 februari 2023

Gingen vantevoren informeren. Toen we vervolgens de offertes kregen zijn we prima geïnformeerd en hebben we mooie nieuwe kozijnen in ons huis.

- Caroline de Jonge

Uiterst blij

5 februari 2023

Ben uiterst gelukkig. Heb 5 kozijnen laten plaatsen (vervangen). Dit was snel geregeld. Het afwerken kostte wat langer dan gedacht, door onvoorziene omstandigheden. Die zijn zorgvuldig opgelost (en netjes in overleg) en de afwerking ziet er piekfijn uit. Dat alles is zonder meerkosten geregeld.

- Hendrikus van der Laan

Het resultaat was verbluffend!

26 januari 2023

Kennissen hebben hun kozijnen ook laten doen en ik was erg enthousiast. Ik wilde hetzelfde resultaat! Dat is gelukt!

- Daniëlle Kok

Kennis van zaken

18 januari 2023

De specialist wist exact waar hij het over had. Prachtig!

- Dave de Haan

Volledig top!

12 januari 2023

Had niet bedacht dat ik zo zou kunnen genieten van mijn nieuwe raamkozijnen!

- Cornelis van Loon

Uitgelichte kozijnspecialisten in Assen

BPZ – Bouwprodukten Zomer

Industrieweg 38
9403 AB Assen
Nederland

0592 544 114
https://www.bpz.nl/

Polytec Nederland

Amerikaweg 86
9407 TM Assen
Nederland

0592 377 400
https://www.polytec.nl/

Wijers Diensten – kozijnservice & montage

Ten Catestraat 19A
9403 AX Assen
Nederland

0592 421 371
http://www.kozijnenassen.nl/