Kunststof kozijnen Hijken

Zoek jij een expert voor jouw kunststof kozijnen in Hijken?

Dan ben je op de goede plek.

Kozijnenkaart zorgt dat jij die op zoek bent naar Kunststof kozijnen Hijken verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het tofste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Hijken – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Hijken nodig?

Schakel direct hulp in

Kunststof kozijnen Hijken
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 95 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Hijken gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hijken, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Coevorden, Hardenberg en Hoogeveen bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Hijken

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare kozijnspecialist in Hijken is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een installatiebedrijf binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een kozijnspecialist uit Hijken. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste kozijnspecialist uit Hijken kunt vinden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Hijken voor jouw woning

Kunststof kozijnen in Hijken zijn voor veel huishoudens een nuttige investering. Maar hoe kies je de juiste leverancier of specialist die bij jou kunststof kozijnen in Hijken kan komen plaatsen?

Kunststof kozijnen zijn over het algemeen gunstig geprijsd en passen daardoor bij elk budget. Omdat nog niet iedereen vertrouwd is met kunststof kozijnen plaatsen in Hijken hebben wij op deze website het een en ander op een rijtje gezet. Met deze informatie weet je zometeen alles wat er te weten valt en kun je met een gerust hart een goede keuze maken.

Liever andere kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook vakmensen hiervoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kozijnen vervangen Hijken – waarom vervangende kozijnen plaatsen?

Er bestaat dikwijls een aanleiding waarom je kozijnen wilt vervangen in Hijken. Het kan een kostbare kwestie zijn en er zijn nog steeds mensen die liever gaan voor het om de zo veel jaar onderhouden van de bestaande kozijnen. Toch is het doorgaans veel rendabeler om je kozijnen te vervangen in Hijken. Op termijn zijn de onkosten minder hoog, scheelt het je in het onderhoudsgeld en hiermee ook de tijd die je eraan kwijt bent en het ziet er gewoonlijk ook nog eens flink wat beter uit.

Ook niet te onderschatten is de portie isolatievoordelen die nieuwe kozijnen bieden aan je woonhuis. In het bijzonder bij oudere huizen waarin houten kozijnen geplaatst zijn kan er sprake zijn van onderliggende beschadiging aan het hout. Deze beschadiging heeft tot gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je woning. Dankzij deze instroom van tocht kun je flinker moeten stoken om het huis warm te krijgen. Deze stookkosten gaan uiteraard verloren, de warmte blijft namelijk niet meer in huis hangen. Kiezen voor kunststof kozijnen brengt door de hoge isolatie met zich mee dat je beduidend veel geld kunt bezuinigen op je totale stookkosten. Het is dan ook handig om nieuwe kozijnen als een langdurige belegging te zien.

Maar indien je kozijnen laat vervangen in Hijken zijn er nog enkele voordelen. Nieuwe kozijnen zullen er immers ook voor zorgen dat de uitstraling van je gebouw aanmerkelijk kan worden verbeterd. Dat is goed, want je wilt natuurlijk een huis wat er zo mooi mogelijk uit ziet. Ook met oog op een aankomende verkoop zullen nieuwe kozijnen inzetbaar zijn. Nieuwe kozijnen werken namelijk over het algemeen waardevermeerderend. Bij een verkoop verdienen kozijnen zich al vlot terug. Kozijnen vervangen in Hijken is dus in veel opzichten een uitstekende keuze!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Hijken – zelf plaatsen of uitbesteden?

Ben je zelf handig met het zelf aanpakken van klussen in huis, dan kun je eventueel eigenhandig je kozijnen installeren in Hijken. Desondanks raden wij ten zeerste af om dit te doen. Dit heeft meerdere argumenten:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Bovendien zal een vakman over het algemeen garantie op zijn of haar bezigheden aanbieden. Dit garandeert niet alleen dat de werkzaamheden naar behoren worden gedaan maar ook dat je bij toekomstige mogelijke problemen verzekerd bent van bijstand en vanzelfsprekend erg lang kunt genieten van je mooie nieuwe kozijnen.

Ook is een specialist op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Hijken, waardoor je een keuzemogelijkheid krijgt van het gehele aanbod wat er op de markt is. Niet enkel materiaal, echter ook kleuren, isolatiewaarden en soorten bevestiging variëren enorm. Het helpt dan als een expert met je meedenkt plus je adviseert, zodat je tot een grandioos effect komt.

Kunststof kozijnen plaatsen? Schakel dan een vakman in! Zo weet je zeker dat je het mooiste resultaat krijgt en dat de bezigheden netjes worden verricht, zonder beschadigingen of slordige afwerking. Bovendien krijg je van een expert doorgaans garantievoorwaarden op het afgeleverde werk en de producten. Ga je eigenhandig klussen, vervalt deze garantie meestal.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Hijken

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Hijken

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een veel verschillende factoren. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen prijs. Heb je een beeld van het model kunststof kozijn? Het soort raam (bijv. kiep of een vast raam) is ook van invloed op de prijs. En het type grondstof (kunststof soort) en de type ramen zijn ook van invloed.

Hieronder leggen we uit welke factoren de kosten van kunststof kozijnen beïnvloeden.

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Tevens heb je mogelijk recht op isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De kunststof kozijnen tarieven voor een vast raam van 60×60 centimeter starten bij €350,-, met beglazing en montage. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je monteren vanaf €445,-. Heb je een valraam van 50×40 starten de kozijnen per stuk vanaf 285 euro (inclusief).

De kosten van kunststof kozijnen in Hijken zijn onder meer afhankelijk van het soort beglazing en de installatie. Een kunststof kozijn plus installatie zit ruwweg op gemiddeld 250 euro. De ramen daarnaast starten tussen de 100 en 200 euro. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Wil je meer of minder isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de prijzen vanzelfsprekend hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Je hebt nu een tamelijk beeld bij de bedragen van kunststof kozijnen. Waar we nog wat dieper op in kunnen gaan zijn de kansen om te bezuinigen op je aankoop. Denk eens aan subsidies. Er bestaan nu nog geen directe subsidies voor kozijnen Wel kun je bij isolatieglas, en nog een aanvullende energiebesparende maatregel, een subsidie ontvangen. Lees meer via rvo.nl.

Ernaast is het denkbaar dat er in jouw gemeente of gebied een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het verwisselen van kozijnen of beglazing. Of dit in jouw woonplaats tevens het geval is controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Hijken – het eerste alternatief

Voor velen zijn houten kozijnen in Hijken een uitstekend alternatief op kunststof kozijnen. Voor veel mensen gaat er niks boven een natuurlijke materiaalsoort als hout. Er zijn niet veel andere grondstoffen die zo warm en sfeervol ogen als dat hout doet. Maar je beslissing voor houten kozijnen hangt van meer factoren af. Vanzelfsprekend komen alle kenmerken aan bod en nemen we je mee langs de verscheidene opties.

De warme en sfeervolle uitstraling hebben we eerder al besproken. Maar daarnaast geldt dat houten kozijnen ook stuk voor stuk nog eens uniek zijn. Elk stuk hout heeft zijn eigen unieke nerfpatroon. Maar hout heeft nog overige fijne eigenschappen. Zo is hout van zichzelf een isolerend product.

Naast de warme uitstraling is hout dus ook nog eens uitstekend geschikt om warmte te behouden. Een ander belangrijk aandachtspunt is dat houten kozijnen geleverd en gemonteerd kunnen worden met de nodige maatregelen tegen inbraak. Ze dragen dus ook nog eens bij aan de veiligheid in en rondom je thuis.

Indien je de keus hebt gemaakt voor houten kozijnen in Hijken, is de volgende keuze welke soort hout je wilt gebruiken. Er bestaan uiteenlopende opties. Let hierbij op de deugdelijkheid, de hoeveelheid benodigd onderhoud en de duurzaamheidsklasse. Hout kan onderverdeeld worden in vijf duurzaamheidsklassen. Hout dat tot klasse 1 behoort, is het meest duurzaam. Let erop dat het hout een keurmerk van FSC heeft. Dit keurmerk staat voor weloverwogen bosbeheer. Veelgebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks.

Het voornaamste voordeel van houten kozijnen is dat je ze naar jouw wensen kunt afstemmen. Natuurlijk staan ze mooi bij klassieke en landelijke huizen, maar ook moderne bouwstijlen gaan aardig samen met houten kozijnen. Dat komt omdat hout in iedere gewenste kleur geschilderd kan worden. Beschadigd hout kan relatief eenvoudig gerepareerd worden. Houten kozijnen kunnen zo jarenlang meegaan. Tevens zijn ze geschikt voor alle types raamkozijnen: voor gewone raamkozijnen, schuiframen en -puien en draaikiepramen. Ook voor de kozijnen van jouw dakkapel is hout een uitstekende materiaalsoort.

Wil je liever houten kozijnen in Hijken?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Hijken – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen zijn tevens een van de bekendere soorten kozijnen. Door middel van aluminium kozijnen in Hijken heb je feitelijk de best mogelijke kwaliteit in handen die je maar kunt vinden. Ze zijn in alle types en maten verkrijgbaar. Het is dan ook echt een verkeerde veronderstelling dat je gelimiteerd bent tot de saaiere soorten kleuren of uitstraling. Zo is het als voorbeeld mogelijk om te kiezen voor aluminium kozijnen in Hijken die van een specifieke kleur zijn voorzien. En je hoeft ze ook nog eens niet te schilderen, zoals je met bijvoorbeeld houten kozijnen wel moet doen. Er worden namelijk speciale technieken gebruikt om te zorgen voor een betoverend resultaat. De aluminium kozijnen in Hijken staan bekend om hun hoge isolatiewaarde. Mocht duurzaamheid dus van belang zijn voor je dan is dit een prima optie om te kiezen. Je kunt immers aanzienlijk veel kosten besparen. Dat maakt aluminium kozijnen dan ook tot een prima investering.

Ben je verscheidene materialen aan het vergelijken voor je kozijnen in Hijken? Neem dan eens aluminium in overweging. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf voorhanden, en het materiaal vormt een geschikte keuze met vele voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Hijken
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft niet veel onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke kosten
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten plaatsen in Hijken

Je hebt inmiddels een goed en volledig beeld gekregen van de verwachtingen rondom kunststof kozijnen laten zetten in Hijken. Gemakkelijk in onderhoud, aantrekkelijk om te zien en ze gaan geweldig lang mee. Je kunt via kozijnkaart.nl meerdere offertes ontvangen om eenvoudig te vergelijken. Deze offertes stellen je in staat om gelijk te zien aan wat voor tarieven je moet denken voor het installeren van de kozijnen.

Voor je het weet ben je voorzien van nieuwe kozijnen die compleet voldoen aan je behoeften. Zorg ervoor dat je bij de offerteaanvraag de correcte informatie meegeeft. Je hebt dan meteen meer kans dat de offerte aansluit op het project dat je wilt uitzetten. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen kun je er in ieder geval weer even tegenaan!

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Hijken

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Hijken kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Hijken

Samenwerking en overleg was top

18 mei 2023

Vriendelijk, voldoende informatie en ze zijn mee denkend. Het huis heeft echt een gedaanteverwisseling gekregen. Onze houten kozijnen zijn zo mooi!

- Melanie Sanders

Vlekkeloos

13 mei 2023

Ondanks de simpele opdracht was alles erg geregeld en helder.

- Dennis van de Velden

Heldere uitleg ontvangen en uiterst gelukkig met het resultaat.

6 mei 2023

Uitgebreide toelichting gehad wat toch wel noodzakelijk was om een goede keuze te maken en dat de kozijnen vertrouwd zouden passen en inderdaad de kozijnen passen erg. Scherpe offertes gehad via kozijnenkaart.nl en daardoor niet teveel betaald.

- David Veenstra

Isolatie en waardevermeerdering in 1

26 april 2023

Onze voordeur is vervangen door een deur met een kunststof kozijn. Wij zijn onder de indruk van de deur en de afwerking. De nieuwe voordeur sluit als een huis 😉 Ik denk dat onze hal (jaren 40 woning) een stuk minder zal tochten! De prijs was scherp in vergelijking met de concurrentie. Nette afwerking!

- Joost Willemsen

Tevreden

21 april 2023

Goede afwerking en nazorg en een nette prijs.

- Lisette Kuipers

Perfect

11 april 2023

Mede voor een simpel stukje kunststof was het volmaakt geregeld.

- Lisette Koster

Goede samenwerking

9 april 2023

We kregen gestructureerd advies en waren vriendelijk. Het lijkt vrijwel een nieuw huis zo prima. De nieuwe houten kozijnen zijn schitterend.

- Nicole van Wijk

Super resultaat

29 maart 2023

Onverwachts gelukkig met mijn nieuwe kozijnen!

- Yvonne van de Brink

Goede installatie kunststof kozijnen

26 maart 2023

Uitstekende vakmannen!

- Patrick Hermans

Uitgelichte kozijnspecialisten in Hijken

Kozijn Beheer Nederland B.V.

Korenmaat 12-C
9405 TJ Assen
Nederland

0592 406 983
https://kozijnbeheer.nl/

Gils Kozijnen

De Hanekampen 66
9411 XM Beilen
Nederland

0593 524 482
http://www.gilskozijnen.nl/

Kwaliteit Kozijn

De Sluiskampen 16
9422 AN Smilde
Nederland

0592 413 118
http://www.kwaliteitkozijn.nl/