Kunststof kozijnen Drachten

Zoek jij een expert voor jouw kunststof kozijnen in Drachten?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Drachten verbonden wordt aan de partij die bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Drachten – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Drachten nodig?

Een kozijnspecialist uit Drachten vinden

Kunststof kozijnen Drachten
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 100 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Drachten gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Drachten, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Leek, Marum en Zuidhorn bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Drachten

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Drachten kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist in Drachten vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste kozijnspecialist uit Drachten kan vinden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Drachten laten installeren

Kunststof kozijnen in Drachten zijn voor vele huishoudens een duurzame investering. Tegenwoordig zijn er alleen nogal wat mogelijkheden als het aankomt op het installeren van nieuwe kozijnen.

De meest voor de hand liggende keuze indien je een bepaald bedrag in gedachten hebt wat niet al te hoog is zijn de kunststof kozijnen. Aangezien nog niet iedereen bekend is met kunststof kozijnen plaatsen in Drachten hebben wij op deze website het een en ander op een rijtje gezet. Met deze informatie weet je later alles wat er te weten valt en kun je met een gerust hart een goede keuze maken.

Liever overige kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je snel en goedkoop je expert!

Kozijnen vervangen Drachten – waarom vervangende kozijnen aanbrengen?

Niet iedereen weet exact wat de toegevoegde waarde is van nieuwe raamkozijnen. Om dit te laten zien is het van belang om in te gaan op verschillende aspecten. Je wilt namelijk wel zeker weten waarom kozijnen vervangen in Drachten zo’n geschikte keuze is. Het voornaamste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze gunstig zijn voor de isolatiewaarde van je huis. Vooral houten kozijnen in oudere huizen hebben door de jaren heen aanmerkelijk wat schade opgelopen. Deze schade heeft als gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je woning. Hetgeen over het algemeen gepaard gaat met extra stookkosten om alles warm en droog te houden. Het stoken tegen tocht en vocht is meestal zonde van je geld. Dankzij de uitstekende isolatie van kunststof kozijnen blijven dit soort extra onkosten je bespaard. Kunststof kozijnen zijn dan ook een duurzame en zinnige investering.

Echter is dit niet het enige voordeel wat je kunt ondervinden wanneer je ervoor kiest om kozijnen te laten vervangen in Drachten. De gehele uitstraling van je woonhuis gaat er vaak ook op vooruit. En dat is prettig! Hoe mooier je woont, hoe beter, toch? Ook is het een optie dat de meerwaarde van de woning zal stijgen door het plaatsen van de nieuwe kozijnen. Mocht je uiteindelijk van plan zijn om te verhuizen dan zal je daardoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je verblijf. Door deze vele voordelen is kozijnen vervangen in Drachten dé keuze om te maken!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Drachten – zelf aanleggen of uitbesteden?

Sommige mensen zijn van nature goed in klussen in huis. Daarmee kun je in theorie wat geld bezuinigen aangezien het zelf maken op in ieder geval de korte termijn goedkoper lijkt. Helaas zijn er ook wat nadelen aan het zelf plaatsen van kozijnen in Drachten. Wanneer je kozijnen installeert is de bevestiging van de kozijnen begrijpelijk uiterst belangrijk. Als dit niet gedaan is bestaat er de kans dat de isolatiewaarde aanmerkelijk zal verkleinen door kiertjes of dat de kozijnen los gaan komen, met alle gevolgen van dien. De voornaamste aanleiding om de kozijnen te laten aanbrengen door een kenner is de garantie. Deze mist vaak wanneer je zelf gaat klussen. Kozijnen bezitten een beduidend lange levensduur, dus missende garantie is zonde van je duurzame investering!

Indien je geen ervaring hebt aangaande het aanbrengen van kozijnen of over klussen in het algemeen dan is het verstandiger om er een specialist voor in te schakelen. Door de relatief lage prijzen voor het plaatsen van kozijnen in Drachten hoeft dit echt niet zo prijzig te zijn als je in eerste instantie zou denken. Gauw een schatting hebben wat het voor jouw woning zou kosten? Ga vlug naar offertes aanvragen en binnen korte tijd heb je de offertes van onze kozijnspecialisten in huis!

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Drachten

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Drachten

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een aantal verscheidene factoren. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen prijs. Welk model kozijn wil je bijvoorbeeld? Een vast raam is door het eenvoudige mechanisme een stuk goedkoper dan een draai-/kiepraam. En het type grondstof (kunststof soort) en de soort ramen zijn ook van invloed.

Laten we opsommen welke aangelegenheden je aan moet denken die tezamen de kosten beïnvloeden:

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Tevens heb je mogelijk recht op isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De kunststof kozijnen prijzen voor een vast raam van 60×60 centimeter beginnen vanaf €350,-, inclusief beglazing en montage. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je installeren vanaf €445,-. Voor een valraam van 50×40 centimeter starten de kunststof kozijnen kosten rond de €285,-.

De categorie ramen en methode van monteren dragen bij aan de hoogte van de tarieven. De installatie van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost ongeveer €250,- (kozijn & montage) en de beglazing start vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Kies je voor HR+ of HR+++ glas dan liggen de tarieven van kunststof kozijnen Drachten uiteindelijk hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Je kent nu hoeveel de kunststof kozijnen kosten zijn die je gemiddeld gesproken kunt verwachten voor het installeren van nieuwe kozijnen bij jou in huis. Waar we nog wat dieper op in kunnen gaan zijn de mogelijkheden om te bezuinigen op je aankoop. Denk eens aan subsidies. Op kozijnen zelf zitten geen subsidies tegenwoordig. Wel kun je bij isolatieglas, en nog een aanvullende energiebesparende maatregel, een subsidie krijgen. Kijk hiervoor op rvo.nl.

Je kunt ook controleren of er in jouw regio (stad of provincie) een plaatselijke subsidie beschikbaar is voor deze soort energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Dit kun je onderzoeken via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Drachten – het allereerste alternatief

Vanzelfsprekend zijn er nog alternatieven te verzinnen voor kunststof kozijnen. Zo is het onder andere ook een optie om te kiezen voor de houten kozijnen . Van oorsprong zijn houten kozijnen erg in trek in het land. Dit komt vooral omdat houten kozijnen destijds de standaard waren.. Je kunt kiezen uit allerlei houtsoorten als het aankomt op deze kozijnen. Het is belangrijk om te weten welke houtsoort welk gevolg heeft op de kwaliteit van je kozijnen. Normaliter is de isolatiewaarde van harde houtsoorten veel beter dan die van zachte houtsoorten. Verder kan een zachte houtsoort eerder te maken krijgen met rot. Als je houten kozijnen in Drachten wilt aanbrengen, is het altijd slim om een deskundige partij om raad te vragen. Zo kan je hulp krijgen over het hout wat het beste aansluit bij jou in huis.

Los van de prachtige uitstraling zitten er desalniettemin wel een aantal nadelen aan houten kozijnen in Drachten. Het belangrijkste nadeel is het feit dat houten kozijnen aanzienlijk meer onderhoud vergen dan overige type kozijnen. Houten kozijnen hebben namelijk beits nodig om beschermd te worden. Datzelfde geldt niet voor kunststof en aluminium kozijnen. Afhankelijk van het type beits je mooi vindt, kunnen de onkosten fiks stijgen. Daar komt bij dat je voor de onkosten op moet draaien indien jouw houten kozijnen in Drachten rot vertonen. Gelukkig is houtrot uitzonderlijk indien er goed voor de houten kozijnen in Drachten gezorgd wordt. Wel is het van waarde als je je hier van bewust bent. Vind je dit bijkomende onderhoud niet erg? Dan zijn houten kozijnen in Drachten een voortreffelijk alternatief als je zoekt naar een verschillende uitstraling.

Wil je liever houten kozijnen in Drachten?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Drachten – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen zijn ook een van de bekendere soorten kozijnen. Door middel van aluminium kozijnen in Drachten heb je daadwerkelijk de best mogelijke kwaliteit in handen die je maar kunt vinden. Aluminium kozijnen komen voor in de meeste mogelijke soorten en maten. Er heerst nog een soort taboe op aluminium omdat mensen denken dat ze alleen in metaalkeurig te verkrijgen zijn. Maar je kunt aluminium tegenwoordig in bijna elke kleur krijgen. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Aluminium kozijnen vereisen speciale technieken die voor een geweldig resultaat zorgen. Aluminium kozijnen dragen door een hoge mate van isolatie vaak nog eens bij aan energiebesparing. Mocht duurzaamheid dus belangrijk zijn voor jou dan is dit een prima optie om te kiezen. Je kunt namelijk aanzienlijk veel geld besparen. Dit maakt het een goede investering voor bij jou in het woonhuis.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal je nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Neem dan eens aluminium in overweging. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf verkrijgbaar, en het materiaal vormt een fijne keuze met veel voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Drachten
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft minimaal onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke tariefstellingen
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten zetten in Drachten

Ben je overtuigd en wil je nu nog besparen? Vraag dan gemakkelijk en razendsnel je offertes om kunststof kozijnen te laten aanbrengen in Drachten. Via deze offertes heb je meteen inzicht in de onkosten voor het kunststof kozijnen laten plaatsen in Drachten. Regelmatig kunnen de kozijnen al binnen een aantal weken geïnstalleerd worden.

Spreken houten of aluminium kozijnen je wat meer aan dan kunststof kozijnen in Drachten? Ook daarvoor kun je terecht op kozijnenkaart.nl! Vraag je nu makkelijk en vrijblijvend offertes aan? Dan geniet jij binnen de kortste tijd van gloednieuwe kozijnen in de door jou geselecteerde soort materiaal, kleur en stijl.

Bespaar jezelf dus jarenlang aan onderhoud en klussen en kies voor kwaliteit en zekerheid. Kozijnenkaart.nl, een sterk kader.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Drachten

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Drachten kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Drachten

De buren zijn jaloers!

16 mei 2023

We hebben onze pui en kozijnen aan de achterkant laten vernieuwen. We hebben de buren jaloers gemaakt. Vergelijken van de offertes kan inderdaad uit, nette prijs kunnen krijgen.

- Pieter de Koning

Indrukwekkende uitstraling

14 mei 2023

Ons hele huis heeft frisse nieuwe kunststof kozijnen. Wat een kwalitatieve vooruitgang! Echt hartelijk dank voor de service en de uitstekende werkzaamheden. Wij hebben het hele proces van offerte tot oplevering als bijzonder plezant ervaren.

- Dennis van Dam

Vakmannen

7 mei 2023

Alles verliep gemakkelijk en van de prijs tot de afwerking en het responderen van onze vragen. Erg content en aangenaam verrast hierdoor. De kunststof kozijnen zijn echt een aanvulling op ons huis.

- Nathalie Kuijpers

Vlekkeloos

27 april 2023

Ondanks de simpele opdracht was alles erg georganiseerd en duidelijk.

- Jasper Hendriks

Offertes vergeleken altijd doen!

20 april 2023

De nieuwe kozijnen zijn fijn na duidelijk advies. zeer Wij zijn er heel blij mee en raden vergelijken van offertes bij iedereen aan.

- Jolanda van Dam

Vakmanschap

14 april 2023

Alles verliep toegeeflijk en van de prijs tot de afwerking en het responderen van onze vragen. Erg content en blij verrast hierdoor. De kunststof kozijnen zijn echt een aanvulling op ons huis.

- Dave de Koning

Installatie van kunststof kozijnen gewoon goed

6 april 2023

Geweldig mannen!

- Pieter Jonker

Fijne begeleiding

27 maart 2023

De belangrijkste stap was het kiezen van de kozijnen na de offerte. We ontvingen tevens fijn advies als leken. Het traject ging gesmeerd en fijn in overleg een datum kunnen prikken.

- Ingrid Timmermans

Onvervalst vakmanschap

22 maart 2023

Duidelijk iemand met kennis van zaken. Schitterend!

- Marieke van den Bosch

Uitgelichte kozijnspecialisten in Drachten

Verweij Houttechniek Drachten (nevenvestiging)

De Giek 22
9206 AT Drachten
Nederland

0512 740 512
http://www.verweij-ht.nl/nl

Select Windows Drachten B.V.

De Bolder 52
9206 AR Drachten
Nederland

0512 355 056
https://www.selectwindowsdrachten.nl/

Timboco Kozijntechniek

De Kiel 2
9206 BG Drachten
Nederland

0512 510 295
https://www.timboco.nl/