Kunststof kozijnen Alphen aan den Rijn

Heb jij behoefte aan een professional voor jouw kunststof kozijnen in Alphen aan den Rijn?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar Kunststof kozijnen Alphen aan den Rijn verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het gaafste gedeelte?

Kozijnenkaart doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Alphen aan den Rijn – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Alphen aan den Rijn nodig?

Vraag direct 3 offertes aan

Kunststof kozijnen Alphen aan den Rijn
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 93 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Alphen aan den Rijn gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Alphen aan den Rijn, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Bodegraven, Ter Aar en Waddinxveen bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Alphen aan den Rijn

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare kozijnspecialist in Alphen aan den Rijn is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije installatiebedrijf binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een kozijnspecialist in Alphen aan den Rijn. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste kozijnspecialist van Alphen aan den Rijn kunt vinden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Alphen aan den Rijn laten plaatsen

Het laten aanleggen van kunststof kozijnen in Alphen aan den Rijn is niet iets wat je dagelijks laat doen. Vandaar dat een vakkundige voor je kunststof kozijnen in Alphen aan den Rijn zo van belang is. Als je weet waar je naar op zoek bent, hoeft een expert niet per definitie duur te zijn.

Kies voor jouw kunststof kozijnen in Alphen aan den Rijn niet onmiddellijk voor de eerste de beste. Het is beter om het uit te besteden aan een specialist die verstand van zaken heeft. Op die manier ben je immers verzekerd van kwaliteit en vaak ook garantie op de werkzaamheden. Je wilt de volgende jaren namelijk onbekommerd kunnen genieten van jouw nieuwe kunststof kozijnen in Alphen aan den Rijn.

Het aanbrengen van kunststof kozijnen in Alphen aan den Rijn is een duurzame investering in je woning. De kozijnen zijn onderhoudsarm, leveren een uitstekende isolatie en gaan heel erg lang mee. Verder zijn kunststof kozijnen voordelig, waardoor het voor ieder budget geschikt is. Ben je ook op zoek naar een specialist voor je kunststof kozijnen in Alphen aan den Rijn?

Op deze site lees je waarom kunststof kozijnen installeren een verstandig idee is! Uiteraard krijg je ook meer inzicht in de onkosten. Overigens vindt je hier ook bespaartips en lees je waar je op moet letten bij het vinden van een kozijnspecialist.

Wil je in plaats van kunststof kozijnen het liefste houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je snel en voordelig je expert!

Kozijnen vervangen Alphen aan den Rijn – waarom nieuwe kozijnen installeren?

Er bestaat regelmatig een reden waarom je kozijnen wilt vervangen in Alphen aan den Rijn. Het kan een kostbare kwestie zijn en er zijn nog altijd personen die liever gaan voor het om de zoveel jaar onderhouden van de bestaande kozijnen. Echter is het meestal veel rendabeler om je kozijnen te vervangen in Alphen aan den Rijn. Op termijn zijn de kosten minder hoog, scheelt het je in het onderhoudsgeld en hiermee ook de tijd die je eraan kwijt bent en het ziet er doorgaans ook nog eens veel beter uit.

Het grootste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze positief zijn voor de isolatiewaarde van je woonhuis. Vooral bij oudere huizen waarin houten kozijnen geplaatst zijn kan er sprake zijn van onderliggende beschadiging aan het hout. Deze schade heeft tot gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je woonhuis. Om vochtwerking en tocht tegen te gaan, zul je aanzienlijk extra moeten stoken. Deze stookkosten gaan overigens verloren, de warmte blijft tenslotte niet meer in huis hangen. Omdat kunststof kozijnen zo goed zijn voor je isolatie, kun je hiermee enorm veel geld besparen op je energiekosten. Zie het dan ook daadwerkelijk als een investering in je woonhuis zelf.

Maar indien je kozijnen laat vervangen in Alphen aan den Rijn zijn er nog alternatieve voordelen. Nieuwe kozijnen zullen er namelijk ook voor zorgen dat de uitstraling van je woning fors kan worden verbeterd. Dat is goed, want je wilt uiteraard een pand wat er zo mooi mogelijk uit ziet. Ook met oog op een toekomstige verkoop zullen nieuwe kozijnen praktisch zijn. Nieuwe kozijnen werken toch over het algemeen waardevermeerderend. Mocht je ooit van plan zijn om te verhuizen dan zul je daardoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je pand. Kozijnen vervangen in Alphen aan den Rijn is dus in veel opzichten een uitstekende keuze!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Alphen aan den Rijn – zelf installeren of uitbesteden?

Er bestaan mensen die goed zijn in klussen. Hiermee kun je in theorie tamelijk kosten bezuinigen omdat het eigenhandig regelen op in ieder geval de korte termijn goedkoper lijkt. Helaas zijn er ook wat nadelen aangaande het zelf plaatsen van kozijnen in Alphen aan den Rijn. Bij het monteren van kozijnen in Alphen aan den Rijn is het bepalend dat het op de juiste wijze vast wordt gezet. Als de kozijnen niet compleet juist aangebracht zijn is er een directe mogelijkheid op reductie van de isolatiewaardes, het loskomen van kozijnen, scheuren in de muren etc. En de grootste overweging om het niet zelf te doen: de garantie. Deze mist vaak indien je zelf gaat klussen. Gezien de levensduur van kozijnen is het daardoor zeker het bekijken waard om het alsnog uit te besteden aan een kozijnspecialist.

Kortom: Schakel een kozijnspecialist in om de komende jaren te kunnen genieten van jouw nieuwe kozijnen. Wegens de relatief lage tarieven voor het installeren van kozijnen in Alphen aan den Rijn hoeft dit echt niet zo duur te zijn als je in eerste instantie zou denken. Het aanvragen van offertes is de mooiste wijze om er achter te komen wat je kwijt bent voor deze totale klus. Vul dan snel ons offerte formulier in om meer te begrijpen over de tarieven van uw (nieuwe) kozijnen laten installeren in Alphen aan den Rijn.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Alphen aan den Rijn

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Alphen aan den Rijn

Voordat we in de gemiddelde prijzen duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed hebben op de tarieven. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen prijs. Welk type kozijn wil je bijvoorbeeld? Het soort raam (bijv. kiep of een vast raam) is bovendien van invloed op de kosten. En het type grondstof (kunststof soort) en de type ramen zijn tevens van invloed.

Laten we opnoemen welke zaken je aan moet denken die ook de kosten beïnvloeden:

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Tevens heb je mogelijk recht op isolatiesubsidie! Hier kom je al voor in aanmerking als je twee energiebesparende maatregelen in huis hebt.

De kunststof kozijnen prijzen voor een vast raam van 60×60 centimeter beginnen vanaf €350,-, met beglazing en montage. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je plaatsen vanaf €445,-. Voor een valraam van 50×40 centimeter beginnen de kunststof kozijnen prijzen rond de €285,-.

De prijzen van kunststof kozijnen in Alphen aan den Rijn zijn onder meer ondergeschikt van het soort glas en de montage. Een kunststof kozijn plus installatie zit circa op gemiddeld 250 euro. De ramen daarnaast starten tussen de 100 en 200 euro. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Wil je aanvullende of minder isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de kosten vanzelf hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Besparen op kunststof kozijnen? De grondstoffen voor kunststof kozijnen zijn goedkoper in vergelijking tot staal of aluminium. Tevens bestaan er nog verscheidene manieren om zoveel mogelijk op de prijzen te besparen.

Zo koop jij goedkope kunststof kozijnen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Alphen aan den Rijn in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Worden er subsidies beschikbaar voor de duurzame investering in kunststof kozijnen? Voorlopig bestaat er geen subsidie (landelijk). Je kunt echter wel een subsidie krijgen voor het plaatsen van isolatieglas. Een bepaling daarvoor is dat je bovendien nog investeert in minstens één andere energiebesparende maatregel. Meer hierover lees je op rvo.nl.

Je kunt ook nakijken of er in jouw regio (stad of provincie) een plaatselijke subsidie denkbaar is voor deze soort energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Of dit in jouw woonplaats verder het geval is, controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Alphen aan den Rijn – je allereerste alternatief

Houten kozijnen Alphen aan den Rijn, voor velen een fantastisch alternatief. Voor veel mensen gaat er niets boven een natuurlijke materiaalsoort als hout. Er zijn niet veel overige grondstoffen die zo warm en sfeervol lijken als dat hout doet. Maar je keuze voor houten kozijnen hangt van een aantal factoren af. We zullen hieronder de kenmerken van houten kozijnen doorspreken en je adviseren over alle mogelijkheden.

De warme en sfeervolle uitstraling hebben we eerder al besproken. Maar daar kunnen we nog een schepje bovenop doen, want houten kozijnen zijn ook altijd nog uniek. Ieder stuk hout heeft zijn eigen unieke nerven. Maar ook zijn er nog verschillende redenen om voor hout te gaan. Hout is van zichzelf een isolerend product.

Hout zorgt dus niet alleen voor een warme uitstraling, maar helpt ook om de warmte in het woonhuis vast te houden! Een ander fundamenteel aandachtspunt is dat houten kozijnen geleverd en gemonteerd kunnen worden met de nodige maatregelen tegen diefstal. Je houten kozijnen dragen zo echt bij tot een veiligere woning.

Kies je voor houten kozijnen in Alphen aan den Rijn, dan moet je in ieder geval nog voor een houtsoort kiezen. Er bestaan verscheidene opties. Houd bij het kiezen van de goede houtsoort rekening met de deugdelijkheid, het onderhoud dat het vergt en de duurzaamheid. Zoals gezegd is de duurzaamheidsklasse van belang. Er zijn vijf aparte duurzaamheidsklassen. Hout dat tot klasse 1 behoort, is het allermeeste duurzaam. Zorg er verder voor dat je hout een zogenoemd FSC-keurmerk heeft. Dit keurmerk staat voor gezond bosbeheer. Veelgebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks.

Het aantrekkelijke van houten kozijnen is dat ze af te stemmen zijn op iedere soort woonhuis. Uiteraard staan ze keurig bij klassieke en landelijke huizen, maar ook moderne bouwstijlen gaan prima samen met houten kozijnen. Dat heeft ermee te maken dat hout geschilderd kan worden in iedere gewenste kleur. Aangetast hout kan relatief eenvoudig gerepareerd worden. Je hebt er dus lang plezier van! Je kunt ze gebruiken voor schuiframen, draaikiepramen en gewone raamkozijnen. Zelfs voor je dakkapel is hout een uitstekende keuze!

Wil je liever houten kozijnen in Alphen aan den Rijn?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Alphen aan den Rijn – het tweede alternatief

Ben je toe aan iets anders dan houten kozijnen of kunststof kozijnen? Dan zijn aluminium kozijnen in Alphen aan den Rijn wellicht wel iets voor jou! Zoek je een competente vakman voor het installeren van aluminium kozijnen bij je thuis? Vraag dan vandaag nog offertes aan en bespaar gauw. Er zijn namelijk genoeg competente bedrijven om jou te helpen aan aluminium kozijnen in Alphen aan den Rijn te komen.

Wij beloven dat ieder bij ons aangesloten kozijnen bedrijf streeft naar een hoge klanttevredenheid en aantrekkelijke prijzen. Ben je nieuwsgierig naar prijzen voor aluminium kozijnen in Alphen aan den Rijn? Onze kozijn specialisten uit Alphen aan den Rijn informeren en adviseren je graag. En vraag je je offerte aan via kozijnkaart.nl? Dan weet je zeker dat je niet teveel betaalt! Bespaar tot maar liefst 40% op je kosten!

Ben je allerlei materialen aan het vergelijken voor jouw kozijnen in Alphen aan den Rijn? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf verkrijgbaar, en het materiaal vormt een geschikte keuze met veel voordelen. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Alphen aan den Rijn
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft minimaal onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke kosten

Wil je een stabiel materiaal? Ga dan voor aluminium kozijnen. Je hebt dan geen hinder van roest en verrotting, waardoor je nog veel plezier hebt van je kozijnen. Omdat het materiaal bovendien niet elektrostatisch is, heb je geen last van vervelende dingen als smerigheid en stof. Je kozijnen hebben de eerste jaren nauwelijks onderhoud nodig. Omdat aluminium geen vocht opneemt, is het een zeer geschikte materiaalsoort om te gebruiken.

Niet alleen kies je met een aluminium kozijn voor een sterk kozijntype, je draagt tevens jouw steentje bij aan het behoud van het milieu. Aluminium is een onuitputtelijke grondstof, die men kan blijven gebruiken zonder dat dit het milieu schade toebrengt. Door een aluminium kozijn te nemen, draag je daarom bij aan een klimaatneutrale woonomgeving. De stof soort gaat hiernaast jaren mee, omdat het een uitermate solide karakter heeft. Je profiteert dus optimaal van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten aanbrengen in Alphen aan den Rijn

Als het goed is heb je dankzij van dit artikel al een beter beeld over wat je kunt tegemoetzien bij kunststof kozijnen laten aanbrengen in Alphen aan den Rijn. Makkelijk in onderhoud, aantrekkelijk om te zien en ze gaan enorm lang mee. Door onze pagina is het een optie om sommige offertes te krijgen. Je hebt dus direct inzicht in de kosten die je moet maken.

In no time ben ook jij hierdoor voorzien van geweldige nieuwe kozijnen voor bij jou in huis. Zorg ervoor dat je bij de offerteaanvraag de juiste informatie meegeeft. Je hebt dan onmiddellijk meer kans dat de prijsopgave aansluit op het project dat je wilt uitzetten. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen kun je er in ieder geval weer even tegenaan!

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Alphen aan den Rijn

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Alphen aan den Rijn kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Alphen aan den Rijn

Klantgericht en vriendelijk

10 maart 2023

We hebben offertes aangevraagd via hier en aansluitend rap een datum mogen prikken. Er werd met ons mee gedacht en het ging niet om de hoge winst maar oprecht of we content waren. Blij met die manier van zaken doen.

- Bastiaan van den Bosch

Mooie kozijnen

4 maart 2023

prima Vakkundige lui bij plaatsing.

- Bas Kok

Goede opheldering gehad

20 februari 2023

De eerste stap was het uitzoeken van de kozijnen na de offerte. We ontvingen bovendien fijn advies als leken. We zijn correct op de hoogte gehouden, afspraken op dagen dat het ons uitkwam.

- Robert van der Linden

Maatwerk

13 februari 2023

gelukkig met de resultaten.

- Peter van de Ven

Snel geleverde kozijnen

12 februari 2023

Top service! Vlotte levering! uiterst

- Jasper van der Meer

Opheldering was duidelijk en het is erg mooi geworden

2 februari 2023

Uitgebreide toelichting gehad wat toch wel noodzakelijk was om een slimme keuze te maken en dat de kozijnen fijn zouden passen en inderdaad de kozijnen passen erg. Scherpe offerte ontvangen tevens via kozijnenkaart.nl

- Annemarie van der Meulen

Snel geleverd en geplaatst

28 januari 2023

Top service! Snelle levering! zeer

- Bram Willems

Perfect gedaan

17 januari 2023

Exact zoals ik had verwacht.

- Cornelis Groen

Vakmannen

11 januari 2023

Alles verliep toegeeflijk en van de prijs tot de afwerking en het responderen van onze vragen. Erg blij en blij verrast hierdoor. De kunststof kozijnen zijn echt een aanvulling op ons huis.

- Wilhelmus Smit

Uitgelichte kozijnspecialisten in Alphen aan den Rijn

Belisol Gouda – Kozijnen, Deuren & Schuifpuien met beste prijs-kwaliteitverhouding!

Reeuwijkse Poort 301
2811 NV Reeuwijk
Nederland

0182 717 760
https://www.belisol.nl/showroom/gouda

Vb Kozijnen

Iepenpad 25
2461 CZ Ter Aar
Nederland

06 23608272
http://www.vbkozijnen.nl/

Weku BV

Botter 9
2411 NM Bodegraven
Nederland

0172 617 094
http://www.weku.nl/