Kunststof kozijnen Alblasserdam

Heb jij behoefte aan een expert voor jouw kunststof kozijnen in Alblasserdam?

Lees dan vooral verder.

Kozijnenkaart zorgt dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Alblasserdam verbonden wordt aan een kozijnspecialist die bij je past.

Het beste gedeelte?

Kozijnenkaart doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Alblasserdam – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Alblasserdam nodig?

Laat je snel helpen

Kunststof kozijnen Alblasserdam
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 91 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Alblasserdam gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Alblasserdam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht en Papendrecht bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Alblasserdam

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Alblasserdam kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde installatiebedrijf binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist in Alblasserdam vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Alblasserdam laten plaatsen

Kunststof kozijnen in Alblasserdam zijn voor veel huishoudens een zinvolle investering. Tegenwoordig zijn er alleen nogal wat opties wanneer het aankomt op het aanleggen van nieuwe kozijnen.

Kunststof kozijnen zijn meestal voordelig geprijsd en passen daarom bij ieder budget. Omdat nog niet iedereen bekend is met kunststof kozijnen plaatsen in Alblasserdam hebben wij op deze site het een en ander op een rijtje gezet. Met deze info weet je zometeen alles wat er te weten valt en kan je met een gerust hart een juiste keuze maken.

Wil je in plaats van kunststof kozijnen eigenlijk houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook vakmensen hiervoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kozijnen vervangen Alblasserdam – waarom nieuwe kozijnen aanleggen?

Er bestaat dikwijls een reden waarom je kozijnen wilt vervangen in Alblasserdam. Flink wat mensen kiezen er vanuit een kostengedachte toch nog voor om hun bestaande kozijnen te blijven repareren. Toch is het veelal veel rendabeler om je kozijnen te vervangen in Alblasserdam. Het scheelt je op termijn in de kosten, het onderhoud, een tijdsinvestering en het ziet er ook nog eens grandioos uit.

Ook niet te onderwaarderen is de portie isolatievoordelen die nieuwe kozijnen bieden aan je huis. Zeker bij oudere huizen waarin houten kozijnen geïnstalleerd zijn kan er sprake zijn van onderliggende schade aan het hout. Deze beschadiging heeft als gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je woonhuis. Door deze instroom van tocht kun je extra moeten stoken om het huis warm te krijgen. Aangezien deze stookkosten weinig rendabel zijn, is het feitelijk verloren stookcapaciteit. Kiezen voor kunststof kozijnen brengt door de hoge isolatie met zich mee dat je behoorlijk veel geld kunt bezuinigen op je totale stookkosten. Zie het dan ook eigenlijk als een investering in je woning zelf.

Maar wanneer je kozijnen laat vervangen in Alblasserdam zijn er nog andere voordelen. Nieuwe kozijnen zullen er immers ook voor zorgen dat de uitstraling van je gebouw behoorlijk kan worden verbeterd. Voor jou als bewoner is dit natuurlijk wel zo plezierig, je wilt tenslotte wel in een mooi huis kunnen wonen. Ook met oog op een toekomstige verkoop zullen nieuwe kozijnen inzetbaar zijn. Nieuwe kozijnen werken immers altijd waardevermeerderend. Mocht je uiteindelijk van plan zijn om te verhuizen dan zul je hierdoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je huis. Kozijnen vervangen in Alblasserdam is dus in vele opzichten een uitstekende keuze!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Alblasserdam – zelf installeren of uitbesteden?

Ben je zelf handig met het zelf aanpakken van dingen in huis, dan kun je mogelijk zelf je kozijnen installeren in Alblasserdam. Echter eigenlijk bevelen we je aan om het toch uit te besteden. Dit heeft een aantal redenen, namelijk:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Tevens zal een expert over het algemeen garantievoorwaarden op zijn of haar werkzaamheden geven. Daarom ben je dus niet enkel verzekerd van een karwei die goed wordt uitgevoerd en er op het moment zelf top uit ziet, echter ben je ook verzekerd voor een toekomstige aanpassing waar je nog meerdere jaren plezier van gaat krijgen.

Verder is een specialist op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Alblasserdam, waardoor je een keus krijgt tussen het juiste aanbod wat er op de markt is. Niet uitsluitend materiaal, doch ook kleurstellingen, isolatiewaarden en soorten bevestiging fluctueren enorm. Het helpt dan als een vakman met je meedenkt plus je adviseert, zodat je tot een buitengewoon resultaat komt.

Kunststof kozijnen plaatsen? Schakel dan een expert in! Alleen dan ben je verzekerd van het mooiste resultaat en weet je zeker dat daar geen beschadigingen ontstaan aan het nieuwe kozijn of aan de pui. Met een kozijnspecialist in de arm ontvang je praktisch altijd garantie op de kozijnen, het werk en overige producten. Die garantie vervalt dikwijls als je zelf de kunststof kozijnen gaat plaatsen.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Alblasserdam

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Alblasserdam

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een aantal verscheidene factoren. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen kosten. Heb je een gedachte van het soort kunststof kozijn? Het type raam (bijv. kiep of een vast raam) is bovendien van invloed op de prijs. En het type grondstof (kunststof soort) en de soort ramen zijn ook van invloed.

Laten we opsommen welke aangelegenheden je aan moet denken die ook de prijs beïnvloeden:

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Denk eens aan isolatieglas! Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over de beglazing. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De kunststof kozijnen tarieven voor een vast raam van 60×60 centimeter starten vanaf €350,-, inclusief beglazing en montage. Voor een kunststof kozijn bij een kiepraam (draairaam) van dezelfde afmetingen beginnen de tarieven vanaf 445 euro (tevens inclusief glas en installatie). Voor een valraam van 50×40 centimeter beginnen de kunststof kozijnen prijzen rond de €285,-.

De kosten van kunststof kozijnen in Alblasserdam zijn onder meer ondergeschikt van het soort beglazing en de installatie. De installatie van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost ongeveer €250,- (kozijn & montage) en de beglazing begint vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Dit betreffen dan standaard HR++ ramen. Wil je meer of geringer isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de prijzen uiteraard hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Je kent nu wat de kunststof kozijnen prijzen zijn die je gemiddeld gesproken kunt verwachten voor het zetten van nieuwe kozijnen bij jou in huis. Wat je nog niet weet is dat er verschillende manieren zijn waarop je in staat bent om aanmerkelijk wat centen te bezuinigen op jouw aankoop. Daarvoor kun je kijken naar subsidies. Er zijn nu nog geen directe subsidies voor kozijnen Indien je twee energiebesparende maatregelen hebt, kun je wel een subsidie krijgen, zoals door gebruik te maken van isolatieglas. Kijk hiervoor op rvo.nl.

Daarnaast is het mogelijk dat er in jouw gemeente of gebied een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het vernieuwen van kozijnen of beglazing. Of dit in jouw woonplaats alsmede het geval is controleer je eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Alblasserdam – je allereerste alternatief

Uiteraard zijn er nog alternatieven te bedenken voor kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn beslist een interessante optie. Houten kozijnen komen betrekkelijk veel voor in Nederland. Dit komt hoofdzakelijk omdat houten kozijnen vroeger de standaard waren.. Kies je voor houten kozijnen? Dan is het eerstvolgende punt van aandacht de houtsoort. Het is belangrijk om te weten welke houtsoort welk gevolg heeft op de deugdelijkheid van je kozijnen. Als je bijvoorbeeld voor een zeer zachte houtsoort kiest dan is de isolatie minder dan bij de sterkere houtsoorten. Verder kan een zachte houtsoort sneller te maken krijgen met rot. Voor het aanleggen van houten kozijnen in Alblasserdam is het daarom doorgaans slim om even contact op te nemen met een bekwaam bedrijf voor de plaatsing. Zo kan je raad krijgen over het hout wat het allerbeste aansluit bij jou in huis.

Naast de vele voordelen kleven er helaas ook een paar nadelen aan houten kozijnen in Alblasserdam. Het grootste nadeel is het feit dat houten kozijnen substantieel meer onderhoud vergen dan andere soorten kozijnen. Houten kozijnen hebben immers verf nodig om beschermd te worden. Datzelfde geldt niet voor kunststof en aluminium kozijnen. Verf kan best duur zijn als je een specifieke kleur in gedachten hebt, dit brengt dus ook onkosten met zich mee. Dat is allicht goedkoper dan de kosten voor de reparatie van houtrot. Gelukkig komt dit niet al te regelmatig voor, wanneer je kiest voor sterke houtsoorten zal het onderhoud beperkt zijn tot eenmaal in de 20 à 25 jaar. Toch is het belangrijk om dit wel mee te nemen in je overweging om voor houten kozijnen te gaan. Vind je dit extra onderhoud niet erg? Dan zijn houten kozijnen in Alblasserdam een prima alternatief als je zoekt naar een verschillende uitstraling.

Wil je liever houten kozijnen in Alblasserdam?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Alblasserdam – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen zijn in ieder geval een van de bekendere soorten kozijnen. Met de juiste aluminium kozijnen in Alblasserdam heb je echt kwaliteit in handen. Aluminium kozijnen komen voor in de meeste mogelijke types en maten. Het is dan ook echt een verkeerde aanname dat je beperkt bent tot de saaiere soorten kleuren of uitstraling. Maar je kunt aluminium tegenwoordig in bijna elke kleur krijgen. In tegenstelling tot de houten kozijnen zal het vaak niet nodig zijn om deze te schilderen. Er worden immers speciale technieken gebruikt om te zorgen voor een prachtig resultaat. De aluminium kozijnen in Alblasserdam staan bekend om hun hoge isolatiewaarde. Mocht duurzaamheid dus belangrijk zijn voor jou dan is dit een prima optie om te kiezen. De hoge isolatie maakt het daadwerkelijk mogelijk om aanzienlijk wat kosten te besparen voor je energierekening. Dat maakt aluminium kozijnen dan ook tot een prima investering.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal je nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Neem dan eens aluminium in overweging. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf voorhanden, en het materiaal vormt een juiste keuze met vele voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Alblasserdam
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft niet veel onderhoud
 • Goede isolatiewaarde
 • Aantrekkelijke kosten
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten zetten in Alblasserdam

Ben je overtuigd en wil je vandaag nog besparen? Regel dan meteen gemakkelijk en vrijblijvend je offertes om kunststof kozijnen te laten aanbrengen in Alblasserdam. Je hebt dan onmiddellijk inzicht in je tarieven voor het laten aanbrengen van kunststof kozijnen in Alblasserdam. Het duurt veelal slechts een paar weken voordat je huis volledig is voorzien van je nieuwe kozijnen.

Ga je liever voor aluminium of houten kozijnen in plaats van kunststof kozijnen in Alblasserdam? Ook daarvoor kun je terecht op kozijnenkaart.nl! Wanneer je meteen nog offertes aanvraagt voor kunststof kozijnen laten plaatsen in Alblasserdam weet je meteen waar je aan toe bent en geniet je binnenkort van je eigen kozijnen in de door jou gekozen kleur, het door jou gekozen materiaal en jouw formaat en stijl.

Ga voor deugdelijkheid en garantie tot succes. Ga voor Kozijnenkaart.nl.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Alblasserdam

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Alblasserdam kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Alblasserdam

Ronduit doen!

7 maart 2023

Top kwaliteit kozijnen voor een scherpe prijs. Echt een aanrader. Ik ben uiterst gelukkig.

- Arjan Maas

prima kozijnen

3 maart 2023

Via kozijnenkaart hebben we nu nette kozijnen. Vakkundige lui bij installatie.

- Elizabeth van der Linden

Geweldig geholpen dankzij kozijnenkaart

24 februari 2023

Zag door de bomen het bos niet meer. Kozijnkaart heeft me gigantisch geholpen door een keuze te kunnen maken. Ik geniet nu van mooie kozijnen!

- Wouter Prins

Kennis van zaken

18 februari 2023

Duidelijk iemand met kennis van zaken. Geweldig!

- Johannes Kuiper

Authentiek vakmanschap

12 februari 2023

De vakman wist precies waar hij het over had. Best fijn!

- Koen Sanders

Isolatie en waardevermeerdering in 1

30 januari 2023

Onze voordeur is vervangen door een deur met een kunststof kozijn. We zijn hier nu zo blij mee! De nieuwe voordeur sluit als een huis 😉 De komende koude maanden verwacht ik dat de gang van onze jaren 40 woning een stuk minder winderig zal zijn. scherpe aanbieding gehad vergeleken met wat internet laat zien. Nette afwerking!

- Marco de Wit

Zo gelukkig met onze kunststof kozijnen!

23 januari 2023

Wij hebben onlangs bij de kozijnen laten vernieuwen. We genieten nu elke dag van onze snel geplaatste, nette en prima kozijnen! super

- Leonie van den Broek

Kennis van zaken

21 januari 2023

De kozijnspecialist wist precies waar hij het over had. Buitengewoon!

- Marijke van Wijk

Buitengemeen gelukkig

12 januari 2023

Super content met de verduidelijking die we gekregen hebben naar aanleiding van de offerte. De datum van plaatsing was prima in overleg. Blij met de kozijnen en de prijs!

- Matthijs van der Horst

Uitgelichte kozijnspecialisten in Alblasserdam

Belisol

Kelvinring 56E
2952 BG Alblasserdam
Nederland

078 691 4991
http://www.belisol.nl/showroom/drechtsteden

Timmerfabriek Pors – Voor kozijnen, ramen en deuren in de regio Drechtsteden

Noordeinde 110
3341 LH Hendrik-Ido-Ambacht
Nederland

078 682 3040
https://www.timmerfabriekpors.nl/

Kura Kunststof kozijnen

Kelvinring 40
2952 BG Alblasserdam
Nederland

078 699 1699
http://www.kura.nl/