Kunststof kozijnen Hilversum

Ben jij op zoek naar een professional voor jouw kunststof kozijnen in Hilversum?

Dan ben je aan het juiste adres.

Kozijnenkaart zorgt dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Hilversum verbonden wordt aan een expert die bij je past.

Het gaafste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle vakkundigen uit Hilversum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Hilversum nodig?

Vraag direct 3 offertes aan

Kunststof kozijnen Hilversum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 89 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Hilversum gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hilversum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Muiden, Bussum en Naarden bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Hilversum

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Hilversum kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde installatiebedrijf binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een kozijnspecialist in Hilversum vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Hilversum voor jouw huis

Kunststof kozijnen in Hilversum zijn voor veel huishoudens een zinvolle investering. Tegenwoordig zijn er alleen nogal wat mogelijkheden als het aankomt op het installeren van nieuwe kozijnen.

Kunststof kozijnen zijn gewoonlijk gunstig geprijsd en passen daardoor bij ieder budget. Juist voor personen die meer informatie willen over kunststof kozijnen in Hilversum plaatsen, is deze informatiepagina opgezet. Door middel van deze informatie weet je exact wat je kunt verwachten, daardoor kun je niet meer voor verrassingen komen te staan.

Liever alternatieve kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ook specialisten hiervoor vindt je via Kozijnenkaart.nl!

Kozijnen vervangen Hilversum – waarom nieuwe kozijnen aanbrengen?

Er bestaat meestal een aanleiding waarom je kozijnen wilt vervangen in Hilversum. Meerdere personen kiezen er vanuit een kostengedachte toch nog voor om hun bestaande kozijnen te blijven oplappen. Niettemin kan het zeker uit om je kozijnen te vervangen in Hilversum. Het scheelt je op termijn in de onkosten, het onderhoud, een tijdsinvestering en het ziet er ook nog eens geweldig uit.

Het grootste voordeel van nieuwe kozijnen is het feit dat ze gunstig zijn voor de isolatie van je woonhuis. Zeker bij oudere woningen met houten kozijnen is er gedurende de jaren dikwijls flink wat schade ontstaan. Deze schade heeft tot gevolg dat tocht zijn intrede kan maken in je woonhuis. Om vochtwerking en tocht tegen te gaan, zul je aanzienlijk extra moeten stoken. Aangezien deze stookkosten weinig rendabel zijn, is het feitelijk verloren stookcapaciteit. Omdat kunststof kozijnen zo goed zijn voor je isolatie, kun je hiermee zeer veel geld bezuinigen op je energiekosten. Zie het dan ook daadwerkelijk als een investering in je huis zelf.

Maar wanneer je kozijnen laat vervangen in Hilversum zijn er nog enkele voordelen. Nieuwe kozijnen zorgen meestal namelijk ook voor een veel strakkere en frissere uitstraling van je woning. Dat is handig, want je wilt uiteraard een woning wat er zo mooi mogelijk uit ziet. Ook met oog op een toekomstige verkoop zullen nieuwe kozijnen verstandig zijn. Zo is het mogelijk dat de meerwaarde van de woning zal stijgen door het aanleggen van de nieuwe kozijnen. Mocht je uiteindelijk van plan zijn om te verhuizen dan zal je daardoor in staat zijn om meer geld te krijgen bij de verkoop van je woning. Kozijnen vervangen in Hilversum is dus in vele opzichten een uitstekende keuze!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Hilversum – zelf installeren of uitbesteden?

Ben je zelf handig met het zelf aanpakken van dingen in huis, dan kun je misschien zelf je kozijnen installeren in Hilversum. Toch raden wij ten zeerste af om dit te doen. Dit heeft verschillende aanleidingen:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Daarnaast zal een vakman over het algemeen garantie op zijn of haar werkzaamheden geven. Daarom ben je dus niet louter verzekerd van een klus die top wordt verricht en er op het moment zelf top uit ziet, echter ben je ook verzekerd voor een aanstaand verandering waar je nog vele jaren plezier van zult hebben.

Verder is een specialist op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Hilversum, waardoor je een variëteit krijgt van het gehele aanbod wat er op de markt is. Denk hierbij niet exclusief aan de kozijnen zelf maar ook aan tinten, bescherming en de manier van fixeren. Het helpt dan als een expert met je meedenkt plus je adviseert, zodat je tot een fantastisch resultaat komt.

Kunststof kozijnen plaatsen? Schakel dan een expert in! Zo weet je zeker dat je het mooiste resultaat krijgt en dat de werkzaamheden keurig worden verricht, zonder beschadigingen of slordige afwerking. Met een kozijnspecialist in de arm ontvang je sowieso garantie op de kozijnen, het werk en overige producten. Deze garantie vervalt meestal als je zelf de kunststof kozijnen gaat plaatsen.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Hilversum

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Hilversum

Voordat we in de gemiddelde tarieven duiken, laten we even kijken naar de factoren die invloed hebben op de prijs. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen kosten. Welk model kozijn wil je bijvoorbeeld? Een vast raam is door het eenvoudige mechanisme een stuk voordeliger dan een draai-/kiepraam. Het soort kunststof en de glas heeft uiteraard ook een invloed op de tarieven.

Laten we opsommen welke aangelegenheden je aan moet denken die ook de tarieven beïnvloeden:

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Denk eens aan isolatieglas! Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% btw, betaal je maar 9% btw over deze ramen. Tevens heb je mogelijk recht op isolatiesubsidie! Hier kom je al voor in aanmerking als je twee energiebesparende maatregelen in huis hebt.

De kunststof kozijnen tarieven voor een vast raam van 60×60 centimeter beginnen bij €350,-, met beglazing en montage. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je plaatsen vanaf €445,-. Heb je een valraam van 50×40 beginnen de kozijnen per stuk bij 285 euro (inclusief).

De kosten van kunststof kozijnen in Hilversum zijn onder meer afhankelijk van het soort glas en de installatie. De installatie van een kunststof kozijn voor een raam van 60×60 centimeter kost circa €250,- (kozijn & montage) en de beglazing start vanaf gemiddeld €100,- tot €200,-. Hiermee gaat het om standaard HR++ beglazing. Wil je aanvullende of minder isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de kosten vanzelfsprekend hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Een goedkoop kunststof kozijn vinden? De kunststof kozijnen bedragen zijn heel voordelig, helemaal vergeleken met materialen als staal of aluminium. Bovendien bestaan er nog meerdere manieren om zoveel mogelijk op de tarieven te bezuinigen.

Zo koop je goedkope kunststof kozijnen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Hilversum in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Zijn er subsidies denkbaar voor de duurzame investering in kunststof kozijnen? Vooralsnog bestaat er geen subsidie (landelijk). Je kunt echter wel een subsidie ontvangen voor het plaatsen van isolatieglas. Een vereiste daarvoor is dat je tevens nog investeert in minstens één andere energiebesparende maatregel. Meer hierover lees je op rvo.nl.

Je kunt ook nakijken of er in jouw regio (gemeente of provincie) een plaatselijke subsidie denkbaar is voor deze categorie energiebesparende maatregelen via kunststof kozijnen. Dit kun je bekijken via energiesubsidiewijzer.nl

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Hilversum – het eerste alternatief

Uiteraard zijn er nog alternatieven te verzinnen voor kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn beslist een interessante optie. Houten kozijnen komen vrij veel voor in Nederland. Dit komt hoofdzakelijk omdat houten kozijnen voorheen de standaard waren.. Je kunt kiezen uit talloze houtsoorten indien het aankomt op deze kozijnen. Noodzakelijk is wel dat je weet dat de houtsoort van invloed is op de deugdelijkheid van de kozijnen. Meestal is de isolatie van harde houtsoorten veel beter dan die van zachte houtsoorten. Bovendien is een zachte soort gevoeliger voor vocht en houtrot. Als je houten kozijnen in Hilversum wilt plaatsen, is het meestal goed om een vakkundige partij om advies te vragen. Zo kan je begeleiding krijgen over het hout wat het beste aansluit bij jou in het woonhuis.

Naast de vele voordelen kleven er jammer genoeg ook een paar nadelen aan houten kozijnen in Hilversum. Het voornaamste nadeel is het feit dat houten kozijnen substantieel meer onderhoud vergen dan overige type kozijnen. Dit komt omdat houten kozijnen geverfd moeten worden. Bij de aluminium en kunststoffen kozijnen is dit niet het geval. Afhankelijk van het type beits je mooi vindt, kunnen de kosten fiks oplopen. Daar komt bij dat je voor de onkosten op moet draaien indien je houten kozijnen in Hilversum rot vertonen. Gelukkig komt dit niet al te vaak voor, indien je kiest voor sterke houtsoorten zal het onderhoud beperkt zijn tot eenmaal in de 20 à 25 jaar. Wel is het van nut als je je hier van bewust bent. Vind je dit bijkomende onderhoud niet erg? Dan zijn houten kozijnen in Hilversum een goed alternatief als je zoekt naar een andere uitstraling.

Wil je liever houten kozijnen in Hilversum?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Hilversum – het tweede alternatief

Aluminium kozijnen zijn in ieder geval een van de bekendere soorten kozijnen. Door middel van aluminium kozijnen in Hilversum heb je echt de best mogelijke kwaliteit in handen die je maar kunt vinden. Aluminium kozijnen komen voor in de meeste mogelijke soorten en maten. Er heerst nog een soort taboe op aluminium omdat mensen denken dat ze alleen in metaalkeurig te verkrijgen zijn. Maar je kunt aluminium tegenwoordig in bijna elke kleur krijgen. En je hoeft ze ook nog eens niet te schilderen, zoals je met bijvoorbeeld houten kozijnen wel moet doen. Er worden namelijk speciale technieken gebruikt om te zorgen voor een geweldig resultaat. Aluminium kozijnen dragen door een hoge mate van isolatie bovendien nog eens bij aan energiebesparing. Mocht duurzaamheid dus van belang zijn voor jou dan is dit een prima optie om te kiezen. Je kunt namelijk aanzienlijk veel onkosten besparen. Dat maakt aluminium kozijnen dan ook tot een prima investering.

Ben je verscheidene materialen aan het vergelijken voor jouw kozijnen in Hilversum? Overweeg dan eens voor aluminium te gaan. Aluminium raamkozijnen zijn bij menig kozijnen bedrijf voorhanden, en het materiaal vormt een juiste keuze met vele voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor jouw kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor jouw kozijnen in Hilversum
 • Uiterst duurzame stofsoort
 • Kozijn behoeft weinig onderhoud
 • Goede isolatie
 • Aantrekkelijke tariefstellingen
Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten aanbrengen in Hilversum

Als het goed is heb je dankzij van dit artikel al een beter beeld over wat je kunt verwachten bij kunststof kozijnen laten aanbrengen in Hilversum. De kunststof kozijnen gaan lang mee, zien er regelmatig mooi uit en zijn geweldig simpel te onderhouden. Je kunt via kozijnkaart.nl verschillende offertes ontvangen om simpel te vergelijken. Je hebt dus onmiddellijk inzicht in de kosten die je moet maken.

In no time ben ook jij daardoor voorzien van geweldige nieuwe kozijnen voor bij jou thuis. Zorg ervoor dat je bij de offerteaanvraag de goede gegevens meegeeft. Indien je duidelijk bent in je verzoek is de kans veel groter dat de offerte helemaal op maat kan worden gemaakt. Door de lange levensduur van de kunststof kozijnen kun je er in ieder geval weer even tegenaan!

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Hilversum

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Hilversum kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Hilversum

erg geadviseerd.

7 maart 2023

De begeleiding was uiterst prettig en we kregen duidelijke antwoorden op onze vragen.

- Guido Schipper

Volmaakt

27 februari 2023

bovendien voor een simpel stukje kunststof was het foutloos geregeld.

- Koen van der Heijden

Door kozijnkaart geslaagd!

22 februari 2023

Wist even niet waar ik een specialist kon vinden die vakbekwaam was. Kozijnkaart heeft me heel erg geholpen door een keuze te kunnen maken. Ik geniet nu van mooie kozijnen!

- Evelien Blom

blij met de aankoop.

18 februari 2023

De offerte was zo binnen en onze vragen werden snel beantwoord. Daarom bovendien snel een plaatsing afspraak kunnen maken. Ook niet de hoofdprijs hoeven te afrekenen dus fijn.

- Rutger Prins

Zo blij met onze kunststof kozijnen!

8 februari 2023

Wij hebben onlangs bij de kozijnen laten vervangen. We genieten nu elke dag van onze snel geplaatste, nette en prima kozijnen! erg

- Bram Hofman

Heldere uitleg ontvangen en uiterst blij met het resultaat.

30 januari 2023

We krijgen ‘aparte’ ramen in ons huis dus het was essentieel dat we echt een goede toelichting en advies kregen. Scherpe offerte gekregen bovendien via kozijnenkaart.nl

- Franciscus Vink

Geweldige aluminium raamkozijnen!

24 januari 2023

Had nooit vermoed dat ik zo zou kunnen genieten van nieuwe raamkozijnen. Ben werkelijk verrast!

- Martine van Wijk

Mooie kozijnen

22 januari 2023

nette Vakkundige lui bij installatie.

- Ramona van de Veen

Kozijnen zijn geweldig!

11 januari 2023

Recent al onze kozijnen laten vernieuwen. We genieten nu elke dag van onze snel geplaatste, nette en prima kozijnen! erg

- Rogier Meijer

Uitgelichte kozijnspecialisten in Hilversum

NBvT

Nieuwe 's-Gravelandseweg 16
1405 HM Bussum
Nederland

035 694 7014
http://www.nbvt.nl/

Durako B.V.

Van Leeuwenhoekstraat 10
1221 AH Hilversum
Nederland

035 683 8286
http://www.durako.nl/

Bekura kunststof- en aluminium ramen B.V.

Beresteinseweg 36
1217 TJ Hilversum
Nederland

035 640 0649
http://www.bekura.nl/