Kunststof kozijnen Alkmaar

Ben jij opzoek naar een top kozijnspecialist uit Alkmaar die bij jou verder kan helpen?

Dan ben je op de goede plek.

Kozijnenkaart zorgt dat jij die zoekt naar Kunststof kozijnen Alkmaar verbonden wordt aan een professional die bij je past.

Het tofste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle kozijnspecialisten uit Alkmaar – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Kunststof kozijnen Alkmaar nodig?

Vraag direct 3 offertes aan

Kunststof kozijnen Alkmaar
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 87 reviews)
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen_kunststof_offerte_houten_aluminium_vervangen_kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten
kozijnen kunstof offerte houten aluminium vervangen kosten

kunstof kozijnen kozijnspecialisten vergelijken

Vergelijken van prijzen voor kunststof kozijnen in Alkmaar gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Alkmaar, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Heiloo, Castricum en Uitgeest bijvoorbeeld ook geholpen aan een kozijnspecialist.

Waarom kunststof kozijnen Alkmaar

Een betaalbare en geschikte kozijnspecialist vinden in Alkmaar kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een installatiebedrijf binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een kozijnspecialist uit Alkmaar. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Kunststof kozijnen Alkmaar laten plaatsen

Er zijn ongelofelijk veel huishoudens in Alkmaar die behoefte zouden hebben aan nieuwe kozijnen voor bij hen thuis. Maar hoe bepaal je de juiste leverancier of specialist die bij jou kunststof kozijnen in Alkmaar kan komen plaatsen?

Kunststof kozijnen zijn doorgaans gunstig geprijsd en passen hierdoor bij elk budget. Voornamelijk voor personen die meer informatie willen over kunststof kozijnen in Alkmaar plaatsen, is deze informatiepagina opgezet. Door middel van deze info weet je precies wat je kunt verwachten, hierdoor zul je niet meer voor verrassingen komen te staan.

Liever andere kozijnen, zoals houten kozijnen of aluminium kozijnen? Via Kozijnenkaart.nl vind je direct en voordelig je vakkundige!

Kozijnen vervangen Alkmaar – waarom vervangende kozijnen aanleggen?

Wij constateren dat niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van nieuwe kozijnen bij hem of haar in huis. Om dit te laten zien is het belangrijk om in te gaan op allerlei aspecten. Je kent dan zometeen alle voordelen van het vervangen van kozijnen in Alkmaar. Een van de belangrijkste voordelen is toch wel de isolatie. Hoofdzakelijk bij oudere woningen waarin houten kozijnen geplaatst zijn kan er sprake zijn van onderliggende beschadiging aan het hout. Door deze beschadiging is een woonhuis vaak extra gevoelig voor waterschade en tocht. Wat doorgaans gepaard gaat met extra stookkosten om alles warm en droog te houden. Deze stookkosten gaan uiteraard verloren, de warmte blijft namelijk niet meer in huis hangen. Kiezen voor kunststof kozijnen brengt door de hoge isolatie met zich mee dat je aanmerkelijk veel geld kunt besparen op je totale stookkosten. Zie het dan ook echt als een investering in je woonhuis.

Echter is dit niet het enige voordeel wat je kunt ervaren als je ervoor kiest om kozijnen te laten vervangen in Alkmaar. De totale uitstraling van je huis gaat er vaak ook op vooruit. Voor jou als bewoner is dit natuurlijk wel zo prettig, je wil tenslotte wel in een mooi huis kunnen verblijven. Ook is het een optie dat de meerwaarde van de woning zal stijgen door het plaatsen van de nieuwe kozijnen. Bij een mogelijke verkoop van de woning haal je je investering er dan doorgaans ook makkelijk weer uit. Je kozijnen vervangen in Alkmaar is dan ook veelal een uitstekend idee!

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kozijnen vervangen.

Meer informatie over het (laten) vervangen van je kozijnen?

Meer informatie over kozijnen laten vervangen

Klik op de knop om alles te weten te komen over het (laten) vervangen van je kozijnen.

Kozijnen Alkmaar – zelf plaatsen of uitbesteden?

Indien je een beetje handig bent met het klussen in huis, kun je ervoor gaan om je kozijnen in Alkmaar zelf te installeren. Desondanks raden wij ten zeerste af om dit te doen. Dit heeft meerdere redenen:

 • Zelf doen kost over het algemeen veel tijd
 • Zelf doen kost relatief meer, vanwege onvoorzien restmateriaal of fouten
 • De kans op fouten is groter dan wanneer je het uitbesteedt
 • Een specialist heeft ook kennis van isolatie en onderhoud
 • Afwijkingen op recht-toe-recht-aan kan voor grote problemen en lekkages zorgen

Tevens zal een vakman over het algemeen garantie op zijn of haar bezigheden aanbieden. Dat garandeert niet enkel dat de werkzaamheden naar behoren worden gedaan maar ook dat je bij toekomstige mogelijke zorgen verzekerd bent van bijstand en dus erg lang kunt genieten van je mooie nieuwe kozijnen.

Ook is een specialist op de hoogte van het brede aanbod in de industrie van kozijnen in Alkmaar, waardoor je een optie krijgt tussen het gehele aanbod wat er op de markt is. Niet alleen materiaal, maar ook kleurstellingen, isolatiewaarden en soorten bevestiging wisselen enorm. Bij uitstek is dit een van de grote voordelen om een kozijnspecialist in de arm te nemen, zodat je woning binnenkort een prachtige nieuwe uitstraling heeft.

Kunststof kozijnen installeren? Schakel dan een vakman in! Alleen dan ben je verzekerd van het beste resultaat en weet je zeker dat daar geen beschadigingen vormen aan het nieuwe kozijn of aan de gevel. Daarbij krijg je van een expert meestal waarborging op het afgeleverde werk en de producten. Deze garantie vervalt vaak als je zelf de kunststof kozijnen gaat installeren.

Alle kunststof kozijnen specialisten uit Alkmaar

Bekijk ook hout- en aluminium kozijnspecialisten uit

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen Alkmaar

Hoeveel kunststof kozijnen kosten is afhankelijk van een tal verschillende factoren. Je keuzes hebben ook invloed op de kunststof kozijnen kosten. Heb je een gedachte van het type kunststof kozijn? Het soort raam (bijv. kiep of een vast raam) is ook van invloed op de tarieven. En het type grondstof (kunststof soort) en de type ramen zijn tevens van invloed.

Laten we opsommen welke aangelegenheden je aan moet denken die alsmede de kosten beïnvloeden:

 • Het soort raamkozijn
 • De montagekosten
 • De beglazing die je kiest
 • Het hang- en sluitwerk
 • Voorrij- en afvoerkosten

Tip: Laat je nieuwe kunststof kozijnen plaatsen met isolatieglas? Je krijgt dan namelijk een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over de beglazing. Daarnaast heb je mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie! Wel moet je hiervoor investeren in een tweede energiebesparende maatregel.

De kunststof kozijnen tarieven voor een vast raam van 60×60 centimeter beginnen bij €350,-, met beglazing en montage. Een draai-/kiepraam van 60×60 centimeter laat je installeren vanaf €445,-. Voor een valraam van 50×40 centimeter beginnen de kunststof kozijnen kosten rond de €285,-.

De soort ramen en methode van monteren dragen bij aan de hoogte van de kosten. Een kunststof kozijn plus montage zit ongeveer op gemiddeld 250 euro. De ramen daarnaast beginnen tussen de 100 en 200 euro. Hiermee gaat het om standaard HR++ beglazing. Wil je meer of geringer isolatie dan HR++ (dus HR+ of HR+++ glas) dan zijn de kosten vanzelf hoger of lager.

Soort kozijnAfmetingen (in cm)Prijs raamkozijnPrijs glas (HR++ glas)Prijs montageTotaalkosten
Vast raam60 x 60€100,-€25,-Vanaf €225,-Vanaf €350,-
120 x 80€130,-€50,-Vanaf €600,-Vanaf €780,-
Draai-/kiepraam60 x 60€200,-€20,-Vanaf €225,-Vanaf €445,-
120 x 80€290,-€40,-Vanaf €600,-Vanaf €930,-
Valraam50 x 40€130,-€30,-Vanaf €125,-Vanaf €285,-
100 x 80€220,-€50,-Vanaf €500,-Vanaf €770,-

Wil je meer weten over de kosten van nieuwe kozijnen? Kijk dan eens op onze uitgebreide informatiepagina over kosten kunststof kozijnen.

Direct inzicht in de kosten van kunststof kozijnen?

Ik wil inzicht in de kosten van kunststof kozijnen

Klik op de knop om meer te leren over hoe de prijzen en kosten rondom kunststof kozijnen worden opgebouwd.

Tips voor lagere kunststof kozijnen prijzen

Een voordelig kunststof kozijn vinden? De kunststof kozijnen kosten zijn zeer lonend, helemaal vergeleken met materialen als staal of aluminium. Daarnaast zijn er andere manieren om meer te besparen op de tarieven.

Zo koop je goedkope kunststof kozijnen:

 • Kies voor vaste ramen in plaats van val- of draai-/kiepramen. Deze zijn goedkoper.
 • Ga voor een eenvoudige stijl in een goedkope kleur. Kunststof kozijnen met folie zijn vaak iets duurder.
 • Schakel een kozijnenspecialist uit Alkmaar in. Hoe dichterbij hoe beter, want dan zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Bestaan er een tegemoetkoming voor kunststof kozijnen? Voorlopig is er geen subsidie (landelijk). Wel bestaat er de ruimte om subsidie te krijgen voor het gebruik van isolatieglas. Hiervoor kom je in aanmerking indien je in totaal 2 energiebesparende maatregelen hebt. Je kunt hierover meer lezen op rvo.nl

Daarnaast is het denkbaar dat er in jouw stad of provincie een plaatselijke subsidie wordt aangeboden voor het vernieuwen van kozijnen of beglazing. Dit kun je onderzoeken via energiesubsidiewijzer.nl

Wil je alles weten over de prijzen van kunststof kozijnen? Regel vrijblijvend een offerte via onze pagina over offerte kunststof kozijnen.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen?

Vraag direct offertes kunststof kozijnen aan!

Klik op bovenstaande knop om op je gemak meerdere gekwalificeerde kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken en bespaar vandaag nog.

Houten kozijnen Alkmaar – je allereerste alternatief

Overigens zijn kunststof kozijnen niet de enige categorie kozijnen die je kunt aanleggen bij jou in huis. Houten kozijnen zijn absoluut een interessante optie. Houten kozijnen komen betrekkelijk vaak voor in ons land. Dit komt voornamelijk door het feit dat deze categorie kozijnen te herkennen zijn aan de authentieke uitstraling.. Kies je voor houten kozijnen? Dan is het eerstvolgende punt van aandacht de houtsoort. Belangrijk is wel dat je weet dat de houtsoort van invloed is op de kwaliteit van de kozijnen. Als je bijvoorbeeld voor een zeer zachte houtsoort kiest dan is de isolatie lager dan bij de sterkere houtsoorten. Ook kan een zachte houtsoort eerder te maken krijgen met houtrot. Voor het installeren van houten kozijnen in Alkmaar is het derhalve altijd handig om even contact op te nemen met een professioneel bedrijf voor de plaatsing. Zij voorzien je van advies over de houtsoort die het voornaamste bij je woonhuis past.

Naast de vele voordelen kleven er helaas ook een aantal nadelen aan houten kozijnen in Alkmaar. Het grootste nadeel is het feit dat houten kozijnen aanmerkelijk meer onderhoud vergen dan andere type kozijnen. Dit komt doordat houten kozijnen geverfd moeten worden. Bij de aluminium en kunststoffen kozijnen is dit niet het geval. Verf kan erg duur zijn als je een specifieke kleur in gedachten hebt, dit brengt dus ook onkosten met zich mee. Dat is natuurlijk goedkoper dan de onkosten voor het herstel van houtrot. Gelukkig komt dit niet al te veel voor, wanneer je kiest voor sterke houtsoorten zal het onderhoud beperkt zijn tot eenmaal in de 20 à 25 jaar. Toch is het raadzaam om dit wel mee te nemen in je overweging om voor houten kozijnen te gaan. Schrik je niet af van een beetje aanvullend onderhoud en hou je van een authentieke uitstraling? Dan zijn houten kozijnen echt iets voor je!

Wil je liever houten kozijnen in Alkmaar?

Informatie over houten kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen Alkmaar – het tweede alternatief

Ben je toe aan iets anders dan houten kozijnen of kunststof kozijnen? Dan zijn aluminium kozijnen in Alkmaar wellicht wel wat voor jou! Wil je dat een prof de aluminium kozijnen aanlegt? Vraag dan vandaag nog offertes aan en bespaar meteen. Er zijn immers genoeg competente bedrijven om jou te helpen aan aluminium kozijnen in Alkmaar te komen.

Via kozijnkaart.nl ben je gegarandeerd van kwalitatief hoogstaande bedrijven. Ben je nieuwsgierig naar tariefstellingen voor aluminium kozijnen in Alkmaar? Laat je dan door kozijnspecialisten uit je regio adviseren. Vraag je bij ons offertes aan voor aluminium kozijnen in Alkmaar? Dan bespaar je tot maar liefst 40% op jouw aanvraag; gedegen werk voor betaalbare tarieven.

Ben je je nog aan het oriënteren van wat voor materiaal je nieuwe kozijnen gemaakt moeten zijn? Neem dan eens aluminium in overweging. Ze zijn bij de meeste kozijn specialisten verkrijgbaar en hebben meerdere belangrijke voordelen. Hieronder hebben we de meest belangrijke voordelen overzichtelijk voor je opgesomd:

 • Eigentijds uiterlijk voor je kozijn
 • Milieuvriendelijke materiaalsoort
 • Geen rotting, roest en vochtopname voor je kozijnen in Alkmaar
 • Uiterst ecologische stofsoort
 • Kozijn behoeft minder onderhoud
 • Goede isolatiewaarde
 • Aantrekkelijke prijzen

Met aluminium kozijnen kies je voor een behoorlijk materiaal voor jouw kozijnen in Alkmaar. Je hebt dan geen hinder van roest en verrotting, waardoor je nog veel plezier hebt van je kozijnen. Omdat het materiaal ook niet elektrostatisch is, heb je geen last van vervelende dingen als vuil en stof. Je kozijnen hebben de eerste jaren nauwelijks onderhoud nodig. Aluminium neemt tevens geen vocht op en is daarmee een zeer geschikte materiaalsoort om te gebruiken voor je kozijn.

Niet alleen kies je met een aluminium kozijn voor een sterk kozijntype, je draagt tevens jouw steentje bij aan het behoud van het milieu. Aluminium is een onuitputtelijke grondstof, die men kan blijven gebruiken zonder dat dit het milieu schade toebrengt. Een klimaatneutrale woonomgeving komt dus met jouw hulp dichterbij. Omdat aluminium zo solide is zal het nog jaren meegaan. Je profiteert dus optimaal van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Wil je liever aluminium kozijnen laten plaatsen?

Informatie over aluminium kozijnen

Klik op bovenstaande knop om meer informatie te vinden over het laten plaatsen van aluminium kozijnen.

Offerte voor kunststof kozijnen laten aanbrengen in Alkmaar

Je hebt ondertussen een goed en totaal beeld gekregen van de verwachtingen rondom kunststof kozijnen laten plaatsen in Alkmaar. De kunststof kozijnen gaan lang mee, zien er meestal mooi uit en zijn super makkelijk te onderhouden. Middels onze pagina is het een optie om verschillende offertes te krijgen. Je hebt dus onmiddellijk inzicht in de kosten die je moet maken.

In minder dan no time ben ook jij daardoor voorzien van prachtige nieuwe kozijnen voor bij jou thuis. Zorg ervoor dat je bij de aanvraag de goede informatie meegeeft. Je hebt dan meteen meer kans dat de aanbieding aansluit op het project dat je wilt uitzetten. Met je nieuwe kozijnen ben je verzekerd van jarenlang plezier van je nieuwe kunststof kozijnen in Alkmaar.

Persoonlijke tips nodig?

Customer Succes manager Theodoor Fortuyn Theodoor Fortuyn
Customer Succes manager bij kozijnenkaart.nl
Kunststof kozijnen94%
Houten kozijnen90%
Vervangen kozijnen97%
Ik help je graag!

Veelgestelde vragen over kozijnspecialisten uit

Alkmaar

Er zijn diverse voordelen aan kunststof kozijnen. Denk aan weerbestendigheid, duurzaamheid (en milieuvriendelijk), weinig onderhoud en makkelijk schoon te houden. Zijn er dan ook nadelen? Een paar, maar in alle eerlijkheid, deze zijn meestal relatief! Dit kun je lezen op onze pagina kunststof kozijnen.

De prijsopbouw van kunststof kozijnen in Alkmaar kun je als volgt kort samenvatten: Installatiekosten 45%, Materiaalkosten 45% en 10% overige (sloop en montage) kosten. Gemiddeld kun je voor een snelle berekening uitgaan van gemiddeld 725 euro per m2 (raam), inclusief glas, montage en btw. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af en hebben we dit voor je uiteen gezet voor meer inzicht in deze kosten.

kozijnenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle kozijnspecialisten in Nederland. Wij zien welke kozijnspecialisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie kozijnspecialisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van kozijnspecialisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

Beste kozijnenspecialist in Alkmaar

Heldere uitleg ontvangen en uiterst verblijd met het resultaat.

12 maart 2023

We hebben ‘aparte’ ramen in ons huis dus het was essentieel dat we oprecht een goede toelichting en advies kregen. Scherpe offertes gehad via kozijnenkaart.nl en daardoor niet teveel betaald.

- Anouk Post

fantastisch

5 maart 2023

Ongeacht de corona toestand is alles opperbest verlopen en het eindresultaat is erg mooi. Wellicht niet de goedkoopste, maar ronduit wel de slimste keuze!

- Erik van der Laan

prima kozijnen

25 februari 2023

Mooie kunststof kozijnen laten plaatsen na een offerte via kozijnenkaart. Deskundige lui bij installatie.

- Sebastiaan Bosman

De buren zijn jaloers!

17 februari 2023

Na een voordeur en nieuwe raamkozijnen nu als laatste een nieuwe pui en kozijnen achter. De wijkbewoners zijn jaloers! Prijs was netjes.

- Tim van der Linden

erg vertrouwd!

7 februari 2023

Voor de tweede keer een offerte gevraagd en daarom nieuwe kozijnen laten installeren. erg service en niet overdreven duur.

- Matthijs van Beek

Fantastisch spul

30 januari 2023

prima Vakkundige lui bij installatie.

- Angela Smit

Heldere uitleg ontvangen en uiterst verblijd met het resultaat.

27 januari 2023

We krijgen ‘aparte’ ramen in ons huis dus het was essentieel dat we oprecht een goede toelichting en advies kregen. Scherpe offertes gehad via kozijnenkaart.nl en daardoor niet teveel betaald.

- Stefan Wolters

Beste service die ik ooit heb ondervonden

19 januari 2023

Belden zelfs na maandje nog even op om te vragen of ik nog steeds content was. Formidabel!

- Renate Smeets

Kozijnen zijn geweldig!

12 januari 2023

Wij hebben onlangs bij de kozijnen laten vervangen. Resultaat is top, netjes geinstalleerd en afgewerkt in nog geen dag, we zijn er nog elke dag blij mee. super

- Jan Huisman

Uitgelichte kozijnspecialisten in Alkmaar

Richter Kozijnen B.V.

Koelmalaan 330
1812 PS Alkmaar
Nederland

072 541 2640
https://kozijnen.site/richter-kozijnen-bv/35030542

Kunststof Montage Alkmaar

Houtduifstraat 32
1826 JH Alkmaar
Nederland

072 561 3000
http://kunststofmontagealkmaar.nl/

Firma Luten

Molenlei 8
1921 CZ Akersloot
Nederland

072 534 1005
http://www.luten-kozijnen.nl/